Thursday, December 12, 2013

RESTAURANT n FOOD REVIEW :: FLORA TERRACE @ HAMPSHIRE PLACE Kuala Lumpur




minggu lepas aku di jemput menghadiri satu blogger Event kat FLORA TERRACE di HAMPSHIRE PLACE Kuala Lumpur
jemputan dari blogger Nadia@Yaya

waaaahh..ayat ko nak skema sajer biler nak buat review kaaaann...

eerrrr....

krik krik krik...


okeh...sambung...






dari pandangan pintu masuk sisi -dari tepi jalan- dan dari dalam ke luar
cantik kaaaannn...

terus teringat RESTORAN FLORA TERRACE ni pernah masuk dalam majalah dekorasi IMPIANA

memang layak...!! sebab dekorasi nyer menarik..
haaaa...aku kan suka tengok deko2 nih... selesa mate aku memandang..

ni kat bahagian luar..jom tengok dekorasi bahagian dalam pulak






oouucchh....romantik nyer tempat...
lilin2 siap..

dekorasi menarik dan nampak ekslusif
cosy jer suasana...besssshhh...!!




menjadi pilihan JALAN-JALAN CARI MAKAN TV3



okeh..dekorasi menarik..
jom tengok pulak hidangan makanan pulak..
setanding dengan dekorasi nya..??




air pilihan aku

mixed pelbagai rasa..tak ingat...tapi kate nya ade rase nenas-sprites-dan ade rase lain lagi...
yang penting...sedap...

air ni ada gas..dan kurang manis-aku suka-


air pilihan suami

rasa nye unik dan lagi sedap dari air aku...




hidangan pembuka selera


Flora Fried Rice


ayam masak merah
daging masak hitam -masak dendeng-
udang sambal

menu biasa...tapi rase nya yang penting...
bagi aku...asalkan cukup rase semua...dah sedap dah tu..
lagi2 daging tu..lembut boleh nak kunyah2...cook well..
so memang okeh...
tak gheti aku nak cakap lelebih2..
cume kalau orang suke pedas...hidangan ni semua agak kurang pedas nya termasuk sambal udang nya

untuk aku yang tak berape nak hadap pedas2 ni..
sedap dah tu....



SPAGHETTI SALT FISH 

haaaa...ko mampu western campur ketimuran sangat ni...

bagi aku...memang sedaaaaaappp...
bertambah gak ar aku makan yang ni..

eeerrr....aku memang suka masin2 nih....ngehngehngeh...
jadi menu ni tak ada masalah tuk selera aku..

teringat2 la pulak...adeeyyhh....




hidangan akhir pencuci mulut yang mabeles
sooooo melting.....

tapi manis...aku manis2 ni kureng sikit..
tapi fared suker laaaaa bende2 cam ni...




burrrrppp...alhamdulillah...
tuk kesemua hidangan aku makan..kenyang...
dan hampir semua memuas kan hati..

kalau ade yang kurang tuk aku pon..
hanya desert pencuci mulut tu jer yang manis..
memang sedap sebenarnyer..
sedap sangat....
kalao ko suker manis2...boleh lah try....
ko mesti puas hati...





dengan blogger2 yang di jemput khas


blogger Yana

abaikan anak aku tu yang macam biasa..tak nak bagi kerjasama
[nanti nak buat entry 2 orang budak ni zafirah vs qaleef]



dengan blogger Laskar Pelangi
lama dah kenal ni...dari baru2 kawen rasenya..
baru ni jumpa...



blogger Hidayah






akhir sekali...terima kasih pada blogger Nadia 
termasuk kepada pihak FLORA TERRACE yang sudi jemput kiteorang makan dan rasa sendiri keenakan hidangan2 istimewa dari situ..



FLORA TERRACE ni jugak menghidangkan hidangan buffet yang menarik
Breakfast Special
Hi tea buffet [isnin Jumaat-3pm sampai 6pm]
FRIDAY buffet @ RM 28


LOKASI FLORA TERRACE

157 Hampshire Place
A-LG-1, Lower Ground Floor
No 1, Jalan Mayang Sari off Jalan Tun Razak
Kuala Lumpur

nak buat reservation ley terus kol jer

03-2181 0872

layari dan LIKE page FB FLORA TERRACE





21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

TelingaBulat said...

mcm best ajee..situ mahal ke harga standart err

syawalsimpsons said...

cantik dekorasi restoran ni..

syawalsimpsons said...

cantik dekorasi restoran ni..

syawalsimpsons said...

cantik dekorasi restoran ni..

YanaUjang said...

oi lawa gambo..! hehe..

lawak gbr ank ko nk melasak..hahaha paling suka part dorang buat pertandingan mengengsot..comellll...hahaha :p

Masya said...

seronoknya berpeluang makan kat flora

Nurulaizanhusin said...

bestnyer :)

Klu Ezan mmg suka yg manis2. Klu makan buffet sure serbu tang dessert dulu :P

Oh, lp nak bgth. Malam selasa Ezan dah pergi BBW :) tapi tak leh lwn Aty lah, g first day :)

Chekgu Azrine said...

Murahla buffet dia aty..
Bolehla nti gi ngn hubs ni..
Best jgk sesekali mkn buffet..

achiek anis said...

daku suka deco lampu tu kak...yang luar hitam dalam colorful tu...cantiknya.....bestnya.....ngeee

lia said...

tgk deco pon telan air liur, x berani nak masuk ekekekeee

ikafantasi said...

cantiknye lampu pic ke6 tu..suka suka

Rizziela said...

cantik decoration & makanan pun nampak menarik

MizzTina said...

cntik giler deco restoran ni.. nmpk eksklusif n mewah..

Fiza Rahman said...

Terliur lah plak.

Cik Puan Tqah said...

cm sdp je food die..xmahal sgt ehh... nnt leh la try.. :P

eima said...

cantek gambo2 ko kan ... cam pro photographer plak dah .. terbaik la ko

Mimy Hamid said...

alaaaaaaa bestnya food review...lama tak dapat heheh

Wawa Yusoff said...

cun nye mama qaleef!

foods to toksah cakaplah.. menggoda abes!

Cik Puan Rara said...

vahhhhhhhhhhhhhh sonok nya food testing~ jeleeeessss~

Mila Ahmad said...

makanannya memang sedap tapi sayang mila tak dapat join sebab wedding abang so kempunan T_____T