Monday, January 20, 2014

kesukaan kami











kiteorang memang suka betul lepak petang2 atau lapang2 kat sini..
warung jer bai...
tapi kat tepi tasik...
makanan just 'boleh laaaa'... 
tapi sebab kan suasana kampung..dan tepi tasik..
ngan angin..
memang besh ar tuk lepak2...
tak yah ekon bai...
tak yah tempat2 ekslusif...
kat sini pon dah cukup besh tuk kiteorang...

dan..makanan nya muraaaaaaaaaaahhh sangat2...hahaha...
kiteorang laki bini..kalau lepak sini..
suka makan banyak2 jenis..
order..order..dan order...
dah makan laksa..makan roti johnny..
makan pulak char kuey teow...
ABC....
makanan2 ringan petang2 tuuuuuu...haaaaa...

eeaaahh...aku tak bagitau lagi eh kat mana tempat ni..

kat tasik biru kundang jew....
tapi tasik nye tak biru pooooooooonnnn....ngehngehngeh....

kat situ biasa aku tengok orang beriadah..memancing..

ni kawasan kampung..
dan agak dalam...

dari kawasan umah aku...
ada lah dalam 15-20 minit kot nak sampai..
kundang ni jalan dalam ar kirenya..
jalan dari rawang menghala ke sungai buluh...
nak elak jam..laki aku rajin jalan sini..
tak kene tol...mihmihmih....

lalu kawasan kampung ni memang agak tenang ar jiwa raga aku..
cuma..kalau malam2..tak yah ar ko berani2 nak lalu..
gelap giler bai...takde lampu jalan...pppfftttt....

kat sini..kalau ko nak tengok lembu melintas pon senang...
eerr..monyet dok tengah jalan pon banyak.....

yang besh kat kawasan2 sekitar tu..
banyak kedai makan...
siyes banyak giler...!!!
boleh dikatekan sepanjang jalan ade kedai makan melayu..
kedai2 kampung tu...

pagi2 kalau rajin masing2 bangun awal..
laki aku suker ar mengajak sarapan kat situ..

ko tengok..punyer ar jauh nak makan punyer pasal...
tak yah heran sangat lah..
kat kawasan umah aku tu..
hape pon tak de....coooii....

tak banyak kedai makan menarik..
balik2 kedai tu jer kiteorang redah...
lama2 jemu der...
dah 3 tahun lebih kurang dok rawang ni..
kedai makan memang tak besh sangat...
aku bukan lah food hunting..
tapi....kalau dah itu jer di hadap nya..
tak besh gak kan..
jadi...memang gigih lah kiteorang sampai ke kundang setiap kali teringin nak makan mcam2...

alaaaa...kalau dah biasa..tak rase jauh pon...

dan penting...kiteorang enjoy habes kan masa bersama macam ni...



tu jer nak cerite...



motip...???


macam ko kesah sangat jer pulak kan....



okeh..bai....








13 comments:

Aeen said...

ain pn penah lepak kat tepi tasik nie..ok lah...best jugak...:)

Chekgu Azrine said...

yang penting udaranya segar gitewwkan sis

lia said...

pernah sampai 1x jer area tasik kundang... tp dr dalam kete, mmg nmpk chantek tasik tu dgn deretan kedai...

mama amir said...

dah lama tak kesana...^_^

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dekat dah rumah kakak akak di kundang tu Aty... hari sabtu dan ahad di situ lepak sambil jahit baju hehhe :)

Mama Lynd said...

Best lepak situ.. Tapi yang tak tahan ank ku mau terjun mandi aje kalau gi situ..

ayahmamilisa said...

bestnye suasana kampung..:)
dd tak pernah lagi sampai sana..

YanaUjang said...

best aa lepak² ptg gini..tang makan tu aku suka! mihmih

eh comel lak tudung ko tu kan...lalalala :p

lieyalatif said...

eh lieya pun suke mcm nie...lepak2 santai2, perut pun kenyang...yg penting kualiti time wif family kan aty...

Nurul Aziz said...

selalu lalu je.. singgah ada la kot 3 4 kali. ada satu gerai kuih kat situ jual kuih sedap2.. murah lak tu. :)

ct kektus said...

jauh sikit tak ape kan kak, asalkan hati ni enjoy. kan kan kan . hehee :)

aznor ibrahim said...

kesukaan kitorang jugak..hehe.ni mesti kedai hujung skali kan.5 minit je dari rumah.. :)

nurulhuda said...

pernah nak beli apartment kat sebelah tasik tue tp bila pikirkan jalan jem nak ke opis, cancel.. mmg best tasik dia kan =D