Thursday, February 06, 2014

anak demam...mak jaga.. kalau mak demam..laki pulak takde..sapa nak jaga..??



kan besh kalau arwah mak ada lagi..
mesti die ley jaga..
eeaahh... bukan jaga aku..
jaga anak aku...mihmihmih....

tu lah kan....

biler anak demam..
mak nyer ada..sanggup jaga tak tido malam..
tapi kalau mak nye demam...??
laki pulak takde gi out stesen....
gigih lah mak nye bangun gak gi masak tuk anak...
tak de laki nak manja2 kan...sobsobbsss...

drama....

alaaa....tak yah nak manja2 aku pon tak per..
tolong jaga anak pon cukup dah....ngeeee....
iyerrr... memang anak gak yang aku risau kan...

kalau fared ada..memang die mesti kene mintak cuti tuk jaga aku..
eeaahh..bukan...jaga kan qaleef..
masak..bagi makan..
aku jarang demam..tapi kalau demam..
memang tak boleh bangun..
bangun pon nak solat jer..
mandi pon..laki aku paksa...kasi segar badan kata nya...

tapi ni aku demam time laki gi out stesen...
dah pergi siang semalam..
malam nyer aku dah tak sedap badan...

2 hari semalam ngan kelmarin qaleef demam panas...
ngan batuk..selsema hijau...
bawak dah gi klinik..
hari ni..die dah ok sikit..
dah boleh buat selerak bilik..
dah boleh baling bola dari tingkat atas ke bawah..
kire sihat dah tu...ngehngehngeh...

lega anak dah sihat sikit..
tapi mak nyer pulak yang nak demam..
menjangkit.. acaner ni oooii....
sapa nak tolong jaga anak aku....


dari malam tadi dah tak sedap badan...
tak berani nak makan ubat..
kang aku tidur matik kang...
anak aku belum cukup sihat tu malam tadi..
risau lak kalau tetibe suhu badan die naik balik..
haaa..anak aku tu kalau demam bukan suhu biasa2..
terus2 naik 40 darjah jer terus..
tu aku kene extra care...

tapi...sebab dah sakit kepala..
kemahen awal aku tidur..
bangun pagi tadi..kepala macam nak pecah...
tengok anak dah tersengeh bangun dulu kat sebelah..
kene gak ar mak ko ni bangun...
badan sendiri panas..
acaner nak  rase badan anak panas lagi ker idak...ppffttt....

massage laki soh balik malam ni.....

nak tak nak..memang kene gigih gak bangun..
mandi basahkan kepala kasik hilangkan pening..
weng2 aku gi turun masak tuk anak makan...


tunggu laki balik malam kang..
baru gi klinik amik ubat...

takpe2..sakit penghapus dosa...
banyak dosa aku..Allah sayang aku..
aku tau tu...tu die bagi aku penyakit..alhamdulillah...
muhasabah diri balik... 

eerr...ko kate demam..pening..kepala sengal..
elok jer ni hapdet blog...



krik krik krik.....





ku lawan jebat...miahahaha...

kalau terbaring jer kang..lagi kepala aku sakit..
lagi badan aku weak...
baik aku buat kerja..kuarkan peluh sikit...-tapi update blog duduk bawah air-cond - lalalalala...
panas bai kat luar tu....

petang kang lah nak bawak qaleef gi taman..
die pon kene kuarkan peluh gak tu..
kalau tak kang..siang ni ok sihat..
takut malam kang panas balik..
takut aku ni tak larat nak jaga kang...


ni baru jer on lappy..
cek payment..cek order...
seb baik semalam aku gigih gi pos barang orang..
panas2 tu...kemahen jauh...
kalau aku tangguh ke hari ni..
memang matik lah aku menjawap kat customer nanti yang mintak tracking number..
ketar lutut weeyyhh....

2-3 hari ni...EPHYRA kemain laju bergerak...
stock dah nak habes dah..sedangkan baru jer aku gi re-stock Selasa kelmarin..
alhamdulillah... sekarang ko dah percaya kan akan kebaikan EPHYRA ni..
haaaa..ramai repeat order tau..
baru jer tadi sorang blogger order sampai 4 kotak...
memang aku tau die makan sebeum ni..
tapi tak beli dari aku..repeat order baru beli dari aku...
ni sebab aku tawarkan harga adik beradik..lalalala...

eeaahh..tak caya...cer laya ko beli dari aku dulu..
memang harga penuh kasih sayang aku kasik kat korang tau...





kalau nak cuba boleh ar email aku nurha_abdul82@yahoo.com
 WASSAP/SMS :: 019-2085089




ada 2 pakej

# PAKEJ 1

PREMIUM PACK [30 SACHETS] tahan tuk sebulan 
+ FREE POSTAGE
+ Botol Shaker Ephyra
+ Bag kitar semua Ephyra



# PAKEJ 2


TRIAL PACK [10 SACHETS] 
+ FREE POSTAGE





mak2 yang darah tinggi pon boleh minum tau..jangan risau... ramai yang tanya aku nak belikan tuk mak nya.... haaaa...kasi awet muda sikit dan bertenaga lebih...insyaa Allah...

cuba lah dulu....






notatanganaty :: kemahen ko kan aty..demam2 pon boleeeeeyyyy....










11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam best je produk nie

MizzTina said...

get well soon akak..

ayahmamilisa said...

aty, take care yek...
jangan lupa makan ubat..
ada tips dd nak bagi,
,aty amalkan minum madu asli (bukan yang campuran)..bagi kat qaleef skali..
Insha Allah sihat selalu..
lisa kalau batuk ke selsema skarang dd bagi madu je trus baik..skarang ni hari2 bagi dia makan..
aty cuba ye..mana tau kot berkesan gak :)Insha Allah

Masya said...

moga cpt sembuh .. nnt bolehlah beli dgn aty kalau dpt harga kasih syg.. sbb sy pun minum jgk hihihihi

Chekgu Azrine said...

get well soon

ieza ashaari said...

aty, za pun mula selsema jangkit dr darwish.. org ckp virus baby ni kuat.. moga kita cpt baik ye.. :)

Aku Penghibur said...

semoga cepat sembuh ye ^_^

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Baiduri said...

Get well soon dear....

eima said...

get well soon .. aku pun byk kali jugak ko demam ... tp cam biasa la aku kan supermom... demam cam tak demam ... demi anak2 aku kuatkan juga...sbnrnye klu kuasa fikran kite kuat automatik bdn kite turut sama kuat ... klu aku demam aku tak penah la dok tido melepek ... mesti bgn tp tak aktif sgt la... mandi mkn anak2 aku jg /... cuma masak kat laki tak dop la .. mkn luar .. hahah

mental ko kena kuat tau ... aku dah amalkan utk pregnant jugak ...alhamdulillah aku boleh kawal alahan aku ... ngidam aku ...

nayfatimah rasyid said...

oooo...x per yang penting hati gumbira buat semua tue '-'
semoga cepat sembuh ekk

IdaShazana said...

take care ye cayang