Friday, February 28, 2014

DEKORASI meja kerja [WORKSTATION]



waaahh ko...workstation nak deko jugak kaaaaaahh....



alaaa..hiasan simple2 jer..

asal kan sejuk mata aku nak pandang..

eeerrr..sejuk lah sangat kaaaaann...uhukksss...



sebenarnya tak da apa2 perubahan sangat..

sama macam dulu..
cuma tambah satu dua items jer...




ni keadaan asal workstation aku yang 'mulus' itew...




dan ni yang terbaru..
masih tak banyak beza..
cuma nampak kaler hitam dah mendominasi ruang..
eceeaah ko bahasa nak 'melayu' sangat kaaaaann...ngeee...

tu ko nampak blackboard sticker aku tampal kat dinding tu..
bukan lah berfungsi sangat...
aku tampal pon sebab..dinding tu..habes dah anak aku buat aktiviti seni die...
dengan pen maker hokeh...!!! huwaaaaaarrrrggghhh...
mak ko jadi hulk waktu tu...terus sawan..
nak cat memang tak kose buat masa ni..
sebab dah pasang rak tu semua kan..
jadi.. aku tampal lah dengan sticker tu..
naseb baik membantu dan masih menarik..pheewww....


box putih 4 kotak IKEA tu penuh ngan barang mengikut kategori..
cuma tak dapat nak label jer lagi..
ada salotape perbagai saiz yang banyak.. bekas wyre..lagi...jap..tak hengat pulak...ngeeee

okeh..pasu dan daun tu memang kedudukan nya sentiasa berubah...
mana2 aku suka hati nak letak..aku letak...






buat masa ni..label fail pon pakai blackboard sticker tulis ngan marker..
dasar sangat kan...nak senang jer ko..
tu pon sebahagian jer aku buat yang mana fail penting aku guna selalu..



Lampu meja 'spotlight' giler babas terang...ppffttt...
dari IKEA.. lampu termasuk mentol Rm 49 lebih kurang..
pasu dan daun artificial pon harus dari IKEA.. 
pasu n daun tu aku dah alih ke rak para atas dah..
sebab macam semak jer pulak atas meja aku ni..ngehngehngeh...


okeh..tu jer...

kan aku cakap..tak banyak perubahan...
selain susun atur laci minggu lepas aku dah cerite kan..

eeaahh..ada lagi satu susun atur kat dalam kabinet tu aku belum share..

dalam tu pack oooiii...
semua bende aku sumbat...
tapi susun elok2 ar..
kebanyak kan barang yang jarang aku guna..
nak tengok gak ker..?? 

okeh...share sekali jer lah kat sini..

sebab tak banyak gambar dan tak berapa nak menarik pulak nak buat entry lain..
kahkahkah....

okeh...tak kelakar...







dalam almari tertutup ni..
memang caca marba.. memenag meriah ngan kaler..
tak de lagi putih semua... aku pakai jer apa yang ada..
dan lagi.. aku cube memanfaatkan ruang...
kebanyak kan nya adalah barang lama..atau barang jarang guna 
seperti consignment note [tracking number] customers yang lama2..




drawer kecik hijau ni kalau ko hengat aku letak barang qaleef dulu..
dah tak guna..jadi aku guna kan untuk letak Cn tuk pengeposan barang..
lebih kemas dan senang nak capai..



ni pon bekas lama sedia ada..memang tu pon barang asal dalam tu..
okeh...laki aku cakap bukan 'pistol' tapi 'gun'..baaaaheeekk..
aku main redah jer letak asalkan paham..ngehngehngeh...

sebenarnya belakang box ni ada barang lain...
tapi malas aku nak kuarkan box tu semata nak amik gambar..



okeh..setel...tu jer nak share..
takde ape yang menarik pon...
bagi aku..apa2 pon meja aku mesti lapang..
sebab biler time aku buat kerja... memang penuh ruang tu semua...







notatanganAty :: dah nak masuk March dah..kejap nyaaaaaaaaaaa.....!!!

13 comments:

Ayu azmir said...

ape pun cantik dan kemas... admire la...

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi jumaat

Ann Ishak said...

workstation dekat rumah boleh buat gitu tapi kalau workstation dekat office memang tak boleh punya :) anyway memang nampak kemas dan teratur

IdaShazana said...

suka.....tak tau la bila dapat buat cantik macam ni

ayahmamilisa said...

well organized, kemas, menarik, tertarik da bomb..heheh :)

ameris said...

aty workstation ni kt bilik mana?

CikNaa said...

bestnyaa.. kemas!

ct kektus said...

suka giler tengok akak punya susun atur. teringin nak ada semua putih camni. tunggu ada rumah sendiri nanti lah jawabnya. hehee :D

uyah nazura said...

cantiknya....geram tengokkkk...heheh

Suffiah zee said...

sukeee tgk deco u...wink wink...

Lavender said...

wahh! cantik nye.. ni meja kerja di ofis atau di rumah? (ps: saya sangat sukeee)

Fizah said...

kotak polka dot merah tu syg letak dlm kabinet kak...displayy atas rak bg naik seri...heheh...tp tetap cun semuanya! =)

Bzah Ismail said...

salam kak aty..
kemasnyer meja..
suka warna hitam+putih..