Tuesday, March 25, 2014

OUTFIT OF THE DAY :: BLOUSE COTTON LABUH YANG SELESA !!



STICKY POST ENTRY




pakai outfit ni masa gi Aquaria KLCC baru ni..
simple jer kan...
nak kan sesuatu yang selesa...
dan tak panas..
breast feeding friendly
sebab ada butang banyak kat bahagian dada baju..
dan paling penting..menutup aurat..
lengan getah kat hujung tak mudah tuk tersinsing lengan dengan sengaja..
tapi...macamane pon..aku tetap makai handsock..
sebab kekadang..biler kite bergerak..
angkat tangan tanpa sedar kain lengan baju tu tertarik sekali..
boleh menampak kan lengan...
jadi..care selamat  adalah dengan pakai jugak sarung tangan lengan tu...
tak susah poooonnn....


aku ada 3 helai baju macam ni...lain2 kaler..
suka sangat pakai...

n my favorite WHITE palazo..!!





yang ni dari material kain dan design yang sama dengan atas tu..
cuma ia lebih labuh lebih kurang lutut..
kain cotton dan butang kat depan [breast feeding friendly]
aku suka gila yang ni..
tu aku pakai dengan palazo boot cut...
haaa..palazo pon ada boot cut hokeh..ngeeee..
jadi nampak macam skirt..
sebab kan aku tak berapa gemar pakai skirt..
jadi palazo ni dah cukup selesa kat aku...

19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik x de size s ek

S.n.Fariza said...

sopan dan manis aty pakai mcmtu.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, bestnya sheila memang tercari baju labuh bercirikan muslimah dan breastfeeding friendly. heee nak bookmark entri ni. awal bulan boleh terjah balik bila dah bergaji.. hiewhiew. beli banyak dapat harga lagi murah tak kak? hehee. selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

Gieyana said...

Aq suka pkai palazo gk beb..nmpk selesa..nice bj ko..:)

CikNaa said...

aty ni kecik molek, pakai apa pn cantekkk..

CikNaa said...

aty ni kecik molek, pakai apa pn cantekkk..

Aeen said...

cantek la...selesa je tengok..aty pakai pun cantik..:)

Nad MamaZN said...

cantekkkk sgt! kedai nya ktne ni aty?

Nurul Yusoff said...

cantik & sopan.

yang penting selesa nak pkai kuar dlm cuaca panas skang.

feel free visit my blog sis:

http://ummienaufal.blogspot.com/

Masya said...

cantik jgk yg kotak8.. pandai aty gayakan dgn kain.. x tau pun sebenarnya blouse panjang dah mcm kurung moden.. yg penting senang nak menyusukan anak..

Chekgu Azrine said...

Sis..palazo xd jual ke???

Ayu Rashid said...

plg cun yang pakai dengan seluar besor putih tu...

ameris said...

akak ada 2 helai mcm yg aty pakai gmbar first tu. mmg selesa giler, sbb cotton. ada getah boleh grip kt pergelangan tangan.

Puan Ogy said...

CANTEK:)

ayahmamilisa said...

ada plus size tak aty?

Shasha Azmar said...

Aty jual baju muslimah? Yess!!boleh jadi port lepas ni.,hehehe..yg penting sha suka sbb bf friendly..

ieza ashaari said...

Terbaik..ni yg za cari...

Fiza Rahman said...

Cantik2. Saiz s tak der ker ☺

Gerobok Karat said...

Cantik!
Tp skrg pewut tgh boyot.
Ada rezeki nnt nak beli gak...