Tuesday, April 29, 2014

hadiah bermakna untuk qaleef dari pembaca blog...




aku baru jer nak lelap...
van pos laju selalu spoil kan tau...nyampah....
aku ingatkan jiran lain nyer..
sebab..rasa2 macam takde pulak aku ngoder barang on9 semalam ke kelmarin..ngeeeee..
dasar sangat kaaaann...uhuukkss...
ko tau lah kan..
brother pos laju tu..
kalau yer pon jimat kredit nak tipon...
tak reti ar pulak ko nak bagi salam ker..
tekan loceng depan umah elok2 ker..
main hon2 jer bai..
selagi tak nampak bayang aku..
selagi tu die hon..tunggu jer dalam van tu....
geram..
satu hal..ganggu dak qaleef tido..
anak aku tu baru jer lelap..
kebas sebelah tangan aku ni menepuk montot die tak hilang lagi..
satu hal... takut jiran2 marah lak..
kot ada yang anak kecik macam aku ni kan..
tengah2 hari time bebudak tidor..
tak ker menganggu...pfftttt..

selalu aku laju2 loncat kalau nampak van pos laju..
sekali hon dah cukup dah..
tapi ni sebab aku bajet orang punya..
buat bodo jer lah..
tapi apesal rasa macam dekat sangat jer bunyik nya kaaaann..
upernya memang depan umah aku..
barang tuk aku...

eeaahh...kali ni bukan barang aku..
tapi atas nama qaleef Eeman..!!
saspen gak ni...
biler pulak anak aku pandai mengikut jejak langkah mak nya shopping barang on9...
kahkahkah..drama sangat ko aty ooii...




qaleef dapat hadiah besday !!!!
alhamdulillah...dari salah seorang pembaca blog aku..
time kasih kak Adila...
aku ingat akak ni pernah beli barang ngan aku....
rezki Qaleef.. hadiah buku yang bermakna dan sangat bermanfaat tuk qaleef..
sesuai sangat 'stories for 2 years old' tuk besday qaleef ke-2 minggu lepas..
patut lah kak adila ni tetibe wassap aku tanya alamat kat cn tracking number aku hantar [brg die beli] tu alamat umah aku ker.. 
nebes gak aku nak reply...hahahaha....
mekaseh tak terhingga gak..tetibe sendu kat hati...terasa di hargai...sobsob...*drama lagi

qaleef tak tengok lagi buku ni..
sebab...saat update blog ni..mate mak nya dah segar..
tapi qaleef ngan sedap melena lagi...
tapi aku jamin..qaleef mesti sukaaaaa..
tu gambar binatang2 tu..gambar bas..memang peberet anak aku sangat tu..






aku tak sempat nak update nak cerite tentang celebration besday qaleef ke 2 tahun ni..
tahun ni qaleef terima banyak sangat ucapan secare peribadi..
melalui email..wassap mak nya..sms...
walaupon qaleef mungkin tak paham..
tapi qaleef ucap sendiri 'terima kasih' tu tau..
haaa..sapa2 yang terima tu tau lah suara qaleef...ngeeee...


dan ni salah satu email terawal yang di terima dari pembaca blog aku...
khusus tuk wish besday qaleef...
tq untie Linda..
sowi tak sempat nak reply lagi....
tapi percaya lah...akak baca kan tuk qaleef ucapan besday awak tu...
mekaseh lagi sekali..

dan mekaseh jugak pada yang wassap2 tu..
tak mampu lah aku nak print screen letak satu2 kat sini..ngeeee...


alhamdulillah...
walaupon sekadar ucapan ringkas..
tapi aku sangat2 hargainya...sangat2 tersentuh tau..
eerrr...mak drama lebih tu memang biasa..
walaupon ucapan tuk anak...hahahaha...



okeh..dah...
nak sambung tidur tak boleh..dah lepas asar kang sengal otak aku kang..
nak buat cekodok udang tuk qaleef minum petang..
daaaaa.....







7 comments:

msredcheesecake said...

bestnya qaleef.... dapat buku baru...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, murah rezeki Qaleef.. bestnya..

Nad MamaZN said...

hepi belated bday qaleef!

cik mah said...

Ala comey je qaleef dpt parcel dari pos laju..hehhe

Mommy_Cha said...

rezki qaleef.
aku je lom bagi hadiah kat budak kecit tu.
tunggu naaa qaleef.
:)

ameris said...

murah rezeki qaleef. jd anak soleh yer..

Shakina Farhan said...

sbb pos laju mcm tu la dok bg alamat opis husband..hahaha..da la kite ni nak bersiap2 tutup litup bagai..anak tido jd segar bugar..hehe..