Thursday, April 17, 2014

SUSUN ATUR - bekas simpan plug kabel wyre tv di ruang keluarga


tajuk ko pon aty..
uhuuksss...
tak tau ape namanya tah...benda alah ni sebenarnya nak cerite..
takper..yang penting ko paham kan kan kan..
alaa..bekas aku simpan plug panjang siap kabel banyak2 tu...
haaa..kan mudah ayat..




ni la bekas aku guna tuk simpan plug wyre tu...
lama dah beli n guna..
baru ni rasa ada hati nak cerite...
laki beli kat kedai Mr DIY kat PD nun haaa..
masa die gi keje kat sana..
die yang pilih..tu yang hijau tuuuu...
kalau tak silap aku..ada 2-3 kaler kot..
aku pon tak pasti...
harga..sungguh aku tak ingat..
tapi rasa belas2 jer kot..

ni bekas macam aluminium tu..
tak tau apa material nya tah..
tapi bukan plastik..
rasanya..tutup jer kot plastik..rasa nya lah...





aku guna letak kat ruang tengok tivi family tingkat atas..
anak aku tu..
suka nau main suis..tuptaptuptap..dia bukak tutup..
bahaya tu satu hal la..
satu hal lagi..
makapak nya syiok2 tengok tivi khusyuk tak perasan die dah tutup suis..
time2 klimaks..mau mak ko tak hangin kan...hahaha..
dah ar astro tu kalau nak on balik sikit nya lama nak loading...puuffff...

jadi..penyelesaian..
pakai bende ni memang sangat membantu....
walaupon kaler nya aku tak berapa nak kenan....hahaha..
tapi boleh laaaaa.....


bekas nya besar gak..
tak ley cover sorok belakang tv ke hapa..
sebab rak nye selapis nipis..
ruang tak mencukupi..
takpa..
asal kan kemas sudaaaaahhh...
tak ar nampak serabut sangat wyre melintang kat situ..
tu wyre tv dan astro..



tapi...boleh letak plug 4 pin jer maksima..
kalau ikutkan sebelum ni kat situ..aku pakai plug 5 pin...
ni ko tengok ada 2 jer kepala kan..
ko tak tengok lagi bile time kiteorang caj hp..
ngan tab...kekadang jam2 ni lah nak caj battery camera..
risau lak meletup...hahaha...
tapi lepas tu..aku dah bahagi2 kan..
plug mana caj kat depan..dan caj kat bilik...
tak ar serabut wyre




so..nampak lebih kemas kan..
aku tak ada gambar sebelum...
eerr..ada..tapi malas nak carik..
tapi memang aku rasa agak kemas lah pakai bekas ni..dari keadaan sebelum..
berselirat wyre bersimpul2 aku nengok nya..
laki aku yang kate tak berapa nak kisah pon...dah bunyik2 kate semak pandang..
tu yang die terus beli sendiri jer tu....mihmihmih....


itu jer nak share..
kot bawak manapaat kat ko..
gi lah carik kat kedai murah Mr DIY tu..
ko jangan tanya aku kedai nya ada kat mana..
cer ko gugel..sebab aku pon tak berapa nak tau..
tau kat PD tu jer....ngeeee...


notatanganAty :: kalau gigih..ko pakai kotak kasut DIY sendiri pon boleh..senang jer ni..gigih tak gigih jer lah....












20 comments:

fifi said...

Bestnya benda ni...plug sy pun tgantung2 kat rumah..rimas tengok..

IeRA said...

Salam Aty...

Puan rumah ni memang kreatif...

Mama Zila said...

mcm best je bnd alah ni...mmg sakit ati wei tgk wayar berselirat..pastu kalau duk dkt lantai, mula le kumpul habuk...

Mimy Hamid said...

sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...tq...ok diy aku cari bahagian mana

Nad MamaZN said...

good idea!

♥ ROS ♥ said...

Kemas aty.nnt ros nk try cari jugak la.. Huhuhu

Shakina Farhan said...

menarik..selamat gak utk budak2 yg suke sgt main plug..-_-

Shakina Farhan said...

menarik..selamat gak utk budak2 yg suke sgt main plug..-_-

Chekgu Azrine said...

Suka...suka..mmg ptt kena ada nih..kurang bhya sikit

eima said...

tak penah tahu pun wujud .. selama ni ni terdedah gitu je

O'gosh Iskandar said...

warnanya sangat mengundang okeh...kalau ai still kn cari tempat nak sorok...kalau x habisla..jadi tempat letak mainan..huhu

Allene said...

terbaik aty.. tp rumah lin bnyk giler wire... sbb guna unifi stress tgk wire sepah2.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, beli kat kedai DIY ye? okey noted. awal bulan memang nak ke situ beli penyidai baju. hehehe ~~~

CikNaa said...

comel.. terpikir jgak nak beli..

Nurulaizanhusin said...

Aty..memang smart lah klu wat camni
Thanks dear..lpas nie boleh g cari

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Nampak kemas macam tu Aty.. tak ada lah nampak wayar yg berselirat tu kan :)

Aju Mohit said...

tq sharing ye dear, mmg dah lama akak duk cari mende ni

suhaila abdullah said...

klu pakai kotak kasut pun ok agaknye kan klu sampul cantik2..tq 4 sharing ye Aty..:))

Juliza Sihatnatural said...

Kalau diy kotak pon menarik gak kan....:-)

Tq..bg idea..:-)

Jom lawat blog saya...

www.sihatnatural.blogspot

Juliza Sihatnatural said...

Diy kotak buat cenggini...hihi....:-)

Jom ke blog saya....

www.sihatnatural.blogspot