Sunday, May 11, 2014

bulan 5 - bulan meraikan ibu dan bulan penuh kenangan...



takde alasan aku nak bagi kenapa lama nau aku tak update blog...huhu..
malas jer sebenarnya... ngeeeee....

bulan 5... bulan meraikan hari ibu..
dan bulan kenangan pahit tuk aku jugak...
macam dejavu pulak..
setahun lepas..
bulan ni gak kan..
aku lama tak update blog..
nak dekat sebulan...
tapi tu kalau ko ingat..
time tu mak aku ngah sakit tenat..
iyeer... bulan hari ibu...
bulan yang sama mak aku pergi tinggal kan aku..
sedih sangat rasa kalau aku nak ingat2..
tak pernah lupa pon..
hampir setahun..
tapi kesan..sakit nya..sedih nya kehilangan arwah mak..
terasa macam masih baru je semua ni terjadi..
kerinduan pada mak tak pernah hilang..
lagi2 hari ibu hari ni..
dan bulan penuh kesedihan tuk aku..dan jugak ahli kuarga lain..
sambutan hari ibu kali ni..
takde lagi kek kesukaan.
takde lagi hadiah permintaan..
hanya alfatihah dan segunung doa semoga mak di tempatkan diantara golongan yang Allah kasihi..
tu jer yang mampu aku beri saat ni...
agar die sentiasa tenang di sana...insyaa Allah...

selamat hari ibu tuk semua pembaca2 blog yang bergelar ibu..
walau sapa pon korang...
korang memang ibu yang hebat...
sebab melahirkan makhluk2 Allah yang hebat jugak..
untuk aku kali ni..
walau takde sambutan macam tahun lepas..dan jugak tahun sebelum ni..
masa arwah mak masih ada -sambut sama2-..
tapi aku tetap rasa istimewa sebagai seorang mama...
melahirkan Qaleef Eeman.. adalah sesuatu pengalaman berharga aku sebagai seorang ibu..

untuk yang masih menanti rezki yang satu ni..
aku tetap doakan yang terbaik jugak..
agar satu hari nanti akan sama2 merasa kehebatan menjadi seorang ibu..
jangan sikit pon rasa kekurangan..
percaya dan yakin pada rezki serta percaturan dari Nya...
amin amin amin....insyaa Allah...



sebenarnya..banyak gak bende menarik nak cerite..
nak share..

paling menarik..
pasal tetamu jemputan di RTM  secara LIVE sempena hari ibu...weeeeeee...
nanti aku share..
belum keluar lagi..
tapi ni aku teaser sekeping gambar shooting tuk promo program tu..




haaa biler keluar semua..
aku taknak bagi tau...
sebab aku malu nak soh korang tengok aku dalam tb nanti...hahahaha.. 
alaaa..lagipon...
program ni time hari kerja..
waktu kerja...
jadi..mesti korang tak ley tengok gak kan kan kan...
lalalalala........

kawan2 kat ista dan kat Fb memang dah tau pasal shooting ni..
aku dah update laju2...ngeeee...
kat blog jer mud kedaung jadi slow update..

lagi nak cerite ni..
tu ko tengok gambar blurrrrrrrrrr...
pakai henpon tak berapa nak canggih gitu lah..
pagi2 tu baru perasan SD card DSLR rosak..!!
aaarrgggghhhhh...geram hokeh...
tapi nak gi beli memang tak sempat lah sebab shooting tu pagi2..
aku sibuk memasak siapkan sarapan lagi tuk krew RTM yang datang..
terujaaaa..walaupon nebes...
jadinya..pasrah lah pakai kemera hp tak berapa nak canggih...
tu rasa jam2 ni nak peli iphone tu...
hahaha..aku bab2 gajet tukar hp ni memang berkire sikit..mihmih
okeh..mungkin aku rasa kaki gambar macam aku perlu kan back up camera compact...

hurrrmm...akan dipikirkan..


okeh..dah..
hari ahad ni..
ada 2-3 negeri keje kan hari ni -dengan harapan ada yang baca-


selamat hari ibu lagi sekali tuk korang yang ohsem...!! 






11 comments:

aini said said...

k.aty ble program 2 nk tgok k.aty live...ke da tlepas emmmm cdy....ke esok x bly jd ni nk kne lyn rtm je ni hikhik.

Ema Minami said...

waaa...congrats ati masuk tv..alaa....harap2 di tayangkan hari weekend.. selamat hari ibu utk aty..;)

Chekgu Azrine said...

Beruntungnya sis..
Happy mother's day sis

Fizah said...

hahamboi ahkak. senyap2 sekali keluaq bom terus. hihi. tahniah kak! =))

Wawa Yusoff said...

wah, hakak ku dah jadi retis tau. hehe

Happy birthday kak aty :)

fazianbatrisyia said...

selamat hr ibu utk aty...byk pencapaian aty yg best2 utk dikenang..aty wanita cekal, tabah, ada wawasan....teruskan update blog share dgn kami2 jugak...

Allene said...

wah aty.. makin glamor... happy for u... =)

nick kurt said...

wah tahniah Aty msk tv pg neh..live kat tv 1 sempena ari ibu..gorgeous!!

O'gosh Iskandar said...

amboi...congrats sebab kuar tv...makin meletop la aty pasni...

ANAK MAMA SAYANG said...

Wah..Bestnyer..terlepas la nak tengok tadi..mcm mana nak tengok ek???apapuj selamat hari ibu

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Ala x aci la x bagitau bile program tu... Huhu...
Apapun tahniah ye kak :)