Tuesday, May 13, 2014

Tawaran dari rancangan FEMININ -RTM Tv1- dan shooting kat rumah


assalamualaikum..

tetibe mud menghapdet pagi2..
bukak laptop dah..
sedangkan tu laki ada umah ni...ngeeee...
cuti wesak day kan rini..
nak kene prepare sarapan..
takper tak per..
selalu laki aku coti2 cegini kalau takde hal..kompem lambat bangaun tido nya...
jadi..sarapan pon lambat sikit lah..

sebenarnya aku teruja nak cerite pasal shooting n program aku kat TV1 tuuuuu...
kalau ada ikut aku kat IG n Fb...dah tau dah dah keluar dah kat TV 1 semalam..
kat group kami suka susun atur pon sama..malu ai tau...[pangggggg]
hahahahaha...
iyeerr...program nya pagi semalam..
rancangan FAMININ TV1 pukul 9.30-10.00 pagi..
aku sebagai tetamu jemputan..
sempena hari ibu kekdah nya..
topik adalah pasal pengalaman bersalin ko...
haaaa..mak2 sangat sekarang kaaaaaannn...
jemputan nak nyembang topik mak2 sesajer...ngehngehngeh
eeaahh...aku bangga bergelar mak..
aku bangga di beri peluang tuk sama2 berbicara tentang hal ni..
aku terujaaaaa...!!!

okeh..sebab teruja..aku tak tau kat mana nak start...kahkahkah..
banyak sangat rasa nak cerite..
walaupon ko rasa macam menyampah jer nak baca..
tapi aku nak cerite kat blog aku sendiri..
sebagai kenangan..
pertama kali masuk tv...jakun lah sikit kaaaaaannn......
jangan salah kan aku....agagaga...

ramai yang tanya aku..macamane aku boleh dapat..
aku yang gedik2 offer diri kah..
atau derang yang approach aku...




"Salam...puan Aty...

Saya Hani penerbit rancangan Feminin RTM..ada terbaca kisah puan tentang pengalaman puan melahirkan anak di laman blog puan Aty..

Sempena dengan hari ibu yang akan datang...saya ingin berkongsi dengan penonton tentang detik-detik indah bergelar seorang ibu...untuk itu, setelah membaca kisah puan aty..saya merasakan kisah puan amat menarik dan boleh dikongsi bersama penonton rancangan Feminin.

Jikalau puan aty, bersetuju ..boleh respond saya...haniey ramli di talian- atau wassap -

Rancangan Feminin bersiaran langsung pada isnin depan, 12.5.2014, 9.30 - 10.00 pagi di tv 1.

terima kasih..

Haniey ramli
penerbit feminin rtm"




kisah nya..aku terima email ni hari isnin minggu lepas..
baca pon dah petang...
tapi aku tak terus reply..
sebab...dalam hati.. aku macam ada niat nak tolak....
TOLAK..??!!! yeerr...aku memang rasa nak tolak..
sebab...aku macam tak konpiden jer nak masuk tv..
LIVE lak tu kaaaaannn...
aku dapat bayangkan muka aku macam nak nanges nanti sebab nebes dok dalam tv...

tapi aku copy email ni hantar pada Fared.. pada adik aku Tina..
dan ada seorang kakak ni.. 
tanya pendapat..
jawapan kakak tu.. soh aku terima..
tapi terpulang pada aku..
biler aku cakap tak konpiden bagai..
kakak tu bagitau info2 yang aku tak tau pasal dunia penyiaran ni..
bukan lah pasal scary ker hapa kan..
tapi pasal rakaman..pasal LIVE kat tv tu acaner..
haaa...agak membantu gak ar..
sebab lepas tu aku agak cool sikit dan rasa 50-50 nak terima..

bercakap ngan Tina..agak sempoi..
kiterang orak pasal ni..lebih pada lawak sesaja..
bayangkan muka nebes kat tb..
bayangkan mulut aku herot berot biler bercakap..
ko memang tau na...hahahaha...
ngan die memang ko tak kan dapat jawapan..
sebab lepas gelak2 borak..
terus lupa dah ape bende nya tu...

tapi jawapan laki aku fared memang bold..
fared PAKSA aku terima...!!
yeerrr...paksa hokeh..paksa....
aku tak tau nak gelak ker nak menganges...
laki aku soh amik sebagai pengalaman dan kenangan..
peluang ni mungkin tak akan dapat dah lepas ni kan...
rugi kalau tolak..
yerrr...laki aku memang orang yang bagi aku sokongan paling padu..konon nya..
"sayang ok..sayang boleh buat"
ha ah... cakap memang senang..
sebab binik nya ni yang kene duduk depan camera kan..
bercakap secare langsung...
bukan dia...sob sob......

jadi.. esok nya..hari selasa...
aku wassap penerbit rancangan FEMININ kat RTM tu..
untuk terima offer ni...
huwaaaaaa...!!!!
lepas jer terima..
aku rasa macam aku dah letak parang kat leher sendiri...
kemahen ko drama aty...kahkahkah....
tapi betul..
lepas terima tu..aku terus otomatik nebes gila babas..
asal terpikir jer terus macam panik...giteeewww orang fes time masuk tv...
pang sikit....

ni bukan pasal glemer..gila glemer..carik glemer ker hapa..
aku pon dapat tawaran dari RTM ni tanpa di sangka..
satu hal..tak sangka orang baca blog aku kan...
satu hal..kenapa dalam ramai2 orang kat meysia ni..
aku yang dipilihnya...
nak cakap blogger pon..blogger langsung tak popular..
pulak tu...secare langsung..
tak tau pulak ko aku ni ada penyakit nebes tahap gaban...hahahaha...
buat nya aku pengsan masa tengah2 live tu..tak ker haru....
tinggi imiginasi ko aty....

aku terima offer ni sebab macam laki aku cakap la..
amik peluang..merasa sendiri macamane masuk dalam tv tu..
tengok macamane siaran tu di buat dalam studio set..
macamane keje derang..
dan..akhirnya...terima dan buat semua ni sebagai satu pengalaman dan simpan sebagai kenangan...
jangan terlalu memikirkan rupa kite dalam tivi..
tapi nikmati setiap apa yang kite lalui tu..
haaa...kekdah nya...

tapi tetap nebes gak...


krik krik krik.....

okeh...kalau ko nak tau...

sebelum LIVE kat tv isnin tu..
hari Jumaat minggu lepas..
tetibe pihak RTM nak datang umah buat shooting tuk promo ke hapa nama nya..
[aaaee apa  da sunting]-baca ayat arwah tok ajis satar dalam cerite P Ramlee-

aku tak tau bahasa2 penyiaran ni..
pagi2 jumaat dah sampai..
aku ada share kat IG...
dan lepas2 shooting tu baru share kat FB...






aku kemahen gigih siap buat kan sarapan nasik lemak sambal sotong...
seronok biler ada orang nak datang umah...weeeeee....
fared pon kene amik half day hari jumaat tu.. 
seb baik gak ar die tak kene gi out station kan..
kalau tak...gelabah cicak aku nak hadap sorang2..
sapa nak amik gambar nanti...muwahahahaha...
eeaahh...fared masuk sekali tau.....haaaaa....baru tau die nebes..











ni antara ramakan yang di buat kat rumah..
ko tak yah pelik sangat kenapa gambar aku macam tu ghoper..
kelabu..pecah...gelap...
ni gara2 pagi sebelum rakaman ni baru aku perasan SD card DSLR aku rosak..!!!
aku dah cerite dah kat entry sebelum ni..
mak pasrah...sobsobsob..
pakai camera hp tak canggih pon boleh..
yang penting ada gambar...lalalaalala...


okeh..ko nampak macam banyak jer kan..
rakaman ni pon agak lama berjalan..hampir setengah hari...

kredit gambar dari adik ipar [Farah]




kredit gambar dari blogger Sue


ni jer yang keluar sebagai promo ke hapa nama tu kat tv masa LIVE isnin semalam..
penerbit kate tak sempat nak letak banyak..
yer ar..rancangan ni setengah jam jer..
tolak2 iklan..tolak promo apa tu..
tinggal lebih kurang 15 minit jer kan...haaaa...
ko bajet nak letak muka ko sepanjang hari ke aty oooiii..!! kahkahkah..
ni pon dah memadai..
cume korang lah tak dapat tengok lebih sikit kan..muwahahahaha...
bajet orang lalu nak tengok...

ok...fineeeeeee....

laki aku kemahen lega rakaman video ucapan bagai tu tak keluar..
hahaha.... tak tau aku nak describe keadaan laki aku masa bagi ucapan tu..
tu hagak nya penerbit terus potong...
kahkahkah.....
gelak ar ko aty...laki ko tu..
eerrkk...ok ok...hampuuuuunnnn...
tapi memang lawak sebenarnya..
haaaa.......tu la kan..
nak sangat kan aku terima offer ni..
hamek..sekali ngan dia kene masuk tv...
ingat boleh terlepas agak nya....mihmihmih...

okeh..
dah pukul berapa ni..
sejam lebih gak aku menghapdet blog..
nak mandi..siap2 kan sarapan..
nanti aku cerite pengalaman aku lagi masa kat studio pulak..
bagi aku..memang satu pengalaman sangat2 besh dan bermakna..
lebih istimewa sebab rancangan ni sempena hari ibu..
arwah mak mesti suka kalau die masih ada...[sedih]







21 comments:

.Lydia. said...

Wah akk, glemer.xdpt tgk la.isyh...melepas.papepon Selamat Hari Ibu...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tahniah Aty!!!.
I tumpang bangga dgn you!!.

^^ m d m k i l l e m a l l ^^ said...

Hee.. tahniah.. pengalaman tu berharga utk kegunaan akan dtg. Manalah tahu.de next offer tibi len plak ke.. ngehngeh..

Rahayu Abdul Rashid said...

Part takut pengsan tu mmg klaka. Mmg tinggi imaginasi aty.. hahahaa.

safiyyah osman said...

ATY NNT SHARE VIDEONYA TAU...XSEMPAT IOLL NK TGK SMLM...

Chekgu Azrine said...

Best ar aty..beruntung sgt..klu dpt offer camni pun akk xrasa akk kuat nk msk tv..kahkah..tmbhn laki akk tu rasanya mesti xbg..bahaha..bgus fared dia bg sis masuk sb nk tau pengalamankan

Nadt said...

Tahniah aty masuk tv. Pengalaman berharga tu. :)

Tautan Hati NabilaHasyim said...

mesti Impiana jeles sbb Feminin dpt dulu wat rakaman kt umah Kak Aty yg cantik itu...

Formalnya enFared siap bersilang tgn kt belakang [cover nerbes kot]

nak tgok jugak video, bila ada nanti cpt upload ye..

tahniah!

ros said...

Bestnyer kak... Nak jugak boleh? Kekekkee :p

ANAK MAMA SAYANG said...

Syoknyer...tahniah aty...usahkan masuk tv..nora hari tu krew majalah harmoni dtg ambik gambar pun dah rasa nk terkencing terberak..gambar umah je tu..kalau keluar tb mahu cirit birit..hehe

Fizah said...

iols perasan almari baju qaleef suda tukar...hihihi. kena share tu nti....;p

Fizah said...

iols perasan almari baju qaleef suda tukar...hihihi. kena share tu nti....;p

mazs mazlan said...

Kak...video nak nengok...hehee.akk pkai dress kite ke..cntikkk

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Eh ape pulak menyampah. Lagi suke tgk sedara sesama muslim share pengalaman mcm ni. Tahniah utk akka&qaleef tu. Mcm makin berisi je qaleef eh?
Tp part x best nye bila rancangan tu dh telepas..haip haip.

Nadiah Hanum Wahab said...

Tahniah Aty. ..;)

Nadiah Hanum Wahab said...

Tahniah Aty

Nadiah Hanum Wahab said...
This comment has been removed by the author.
Masya said...

tahniah aty .. takda maknanya nak jeles.. lg semangat adalah .. teruja kan inilah rezeki anak² namanya...

nayfatimah rasyid said...

tahniah "aty fared" ,,,
semoga akan bertambah success lagii ;)
rezeki kan , kita pon tak fikir akan sampai macam tue ... apa-apa pon tahniah ;)

Irma Putri said...

wa caya lu la aty....hebat kemain ... dok belek2 la gaya tudung tuh.. kalah hana tajima.. bangga tul tgk aty success..semoga hari ibu tahun2 mendatang akan menjadi lagi hebattt

fazianbatrisyia said...

tahniah aty...
pengalaman bermakna ni.
mmg berbaloi bg tumpuan kat family sanggup aty berhenti kerja..kalau sy ada pilihan pon sy nak