Tuesday, May 20, 2014

cerita si SUFI CILIK






ini lah dia si SUFI CILIK tu.. Adik Amirul Atiq
Ya Allah... makpak nya mesti bangga dengan anak nya ni..

dalam bulan lepas kot aku beli CD Alunan Zikir dan Doa adik ni..
sedap suara nya.. merdu bacaan nya.. comel sangat rasa nya..
sejuk sangat telinga..hati aku mendengar..
aku pasang kat bilik qaleef..
ni bukan Video CD tau..takde gambar..
tapi aku pasang jugak kat vcd player tu dan biarkan berkumandang setiap pagi -lepas qaleef bangun tidur-
qaleef masa mula2 dengar..macam kagum sendiri..
pangang tv tapi kuar suara jer..
gambar nya tak de..hehehe..

CD ni elok sebenarnya tuk dengar dalam kereta..
tapi aku biasa bukak kat rumah..
jadi..boleh aja kat mana2 pon..
asalkan motip tuk kasi anak tu dengar [termasuk makpaknya] tercapai..
insyaa Allah...





dalam nya ada 12 bacaan ayat quran..doa dan jugak dzikir
aku memang sangat suka kan bende2 macam ni terutamanya untuk qaleef..
kalau ko nak tau.. qaleef dalam proses hafalan surah2 pendek..
terutamanya al-fatihah..
alhamdulillah..die dah boleh hafal sikit2..
hujung2 ayat2 atau ikut bacaan kalau aku bacakan alfatihah tu kat dia..atau kalau ada kat tv ker..
dan CD sufi cilik ni pon sangat membantu jugak..
kalau die tak baca pon..die dengar dzikir2 dan doa2 tu..
semoga bertambah lembut dah terang hati Qaleef..insyaa Allah..

aku beli CD SUFI CILIK ni dari blogger KEMN AZMAILI
HARGA RM 25 SAHAJA TERMASUK POSTAGE
murah kaaaaaannn...!! berbaloi lah untuk bende sebaik ni..

korang kalau nak order boleh tengok maklumat lanjut dari SINI
atau wassap/sms :: 012-2243815 untuk booking terlebih dahulu...


4 comments:

Kemn Azmaili said...

Alahai terima kasih aty for post this entry..Semoga Aty sekeluarga dipermurahkan rezeki. Insyallah Qaleef akan jadi anak yang soleh..ameen!!

Cik Rad said...

kan.. rad pon slalu pasang dlm kereta kasi anak dengar.. atok nenek nya pon suka dengar.. ;)

a_maya said...

macam best jer...
rasa nak beli gak la...elok utk anak2 dengar..mama dgn abahnye sekali...

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Thanks for sharing...tgh kumpul cd/vcd yg berguna utk ank2 absorb..kalau akk ada lg list vcd lain yg akk rs bermanfaat slama akk guna utk qaleef, kalau x susah blh x share info? Huhu...