Wednesday, May 21, 2014

'cliche' sangat ending nya tu...




malam semalam.. 
final cerite aku isterinya..
okeh..aku tengok dari awal cerite tu..
besh gak ar layan walaupon rasa...eerrr...kekadang..
uurrmm.. apesal ko macam tu..dah kenapa ko macam ni..
hahahaha...biasa tu...biasaaaaa....
kalau jadi macam tu mesti kesudahan nya aku atau fared akan cakap
"dah pengarahnya suruh...."

fineeee...

eerr...iyeerr..laki aku pon ikut tengok sama...
cume die tak lah dok mengadap macam aku..
time2 iklan baru nak gi solat...
krik krik krik..
eerrr.....uhuk uhuk....
jangan risau..iklan tv3 ni lama..
jadi..tak yah ar ko solat maghrib terkejar2 nak cepat habes solatnya..
yang penting..jangan kerana drama kat tv..
ko melambat2 kan solat..
tak baik kooooo....

berbalik pada drama tadi tu...
aku masa memula tengok tajuk nya..
aku isterinya..??
rasa macam...adeeyyhh..
napa tajuk macam banyak jer dah drama tv macam tu..
dia suamiku..dia suami aku.. sebenarnya dia isteri aku..
dia isteri aku..
sebenarnya dia suami aku.. suami aku playboy.. 
eeaahh.. ada kan tajuk2 ni..
aku rasa lah...hahahaha...
dekat2 jer kaaaaannn....

kalau ikut tajuk novel..
rasa nya die tulis..aku bukan mistress kan kan kan..
sori kalau aku salah..

okeh.. tu bukan masalah pon kat aku...ngeeee...
saja cakap...
aku tak kondem hokeh..
aku cakap jer..
jangan lah sentap sangat..
aku suker jer cerite ni..
kalau tak.. tak de lah aku tak nak ikut laki aku gi out stesen...
kahkahkah..kantoi....

tah apa yang aku suka tah..
mungkin sebab dah 'tersangkut' dari awal kot..
atau mungkin sebab izzue islam kot.... hahahaha..
anzalna tu pon aku suka gak..
alaa..suka gitu2 jeeewww..
eeaahh...aku pernah jumpa izzue islam ni tau masa photoshoot majalah pa&Ma awal tahun ritu..
selang satu kereta ngan kereta kiteorang..
kang aku nak puji kan..laki aku baca..muwahahaha...

tapi dalam cerite ni..bukan ghoper die aku nak cakap..
tapi lakonan dia..
kalo ko perasan la.. 
takde pon sangat adengan berpegang2 tangan ker..
berpelok2 ngan si mya tu berlebih2..
walaupon scene tu tunjuk kebahagian suami isteri..
dating2 pon jalan jauh2..or tengok tv pon selang 2 seat..
kaaann gitu sekali aku perasan.....

tu kat spital masa sakit tu.. 
even..scene romantik pon..pujuk2 binik..
nan hado nak buat semua tu..
dan bagi aku..
aku memang salute ar ngan si izzue islam dalam cerite ni..
kalau biasa aku tengok drama melayu..
belakon laki bini..
nak buat macam betul2 tu laki ko..yang ni bini aku lah..
kalau boleh comolot macam omputeh tu agak nya..
dah buat dah gamak nya..
alasan...berlakon giteeww...
kot lah...kot...
seronok dok peluk2 laki binik orang lain..
menjiwai watak kekdah nya...puuffff....

tapi si izzue islam..pegang waktak si Mika tu..
die meng-ekpresikan romantik tu melalui pandangan mata dan kata2 giteeww...
haaa...teror tak aku mengulas drama...kahkahkah..

itu yang aku nampak ar dari awal la..
memula macam pelik gak..
kekadang rasa macam takde chemistry pon ada..
yer lah..nak pujuk2 binik..
langsung tak tunjuk romantik ngan pelakuan..
pelakon kan..selalu belakon lelebih..
tapi si izzue islam dalam cerite ni..takde pon buat semua tu..
tapi elok ar cegitu kan..
tak yah nak berpeluk2 ngan pompuan lain..
tu aku macam respect sikit lah kat die..

laki aku cakap - sebab bini nya ada kat situ dok perati laki belakon -
yer lah..bini nya kan manager dia..
tapi..aaahh...tak peduli lah semua tu..
aaron ajis tu pon bini nya manager dan PA die gak kan..kan kan...
okeh..tak mo bandingkan..
binik nya tak kisah..ape ada hal....
belakon kata nya......agagaga..

macamsi izzue ni..
since die tau nak menjaga hati..
menjaga batasan...kire ok ar tu kan..
sebab..tau menghormati perasaan si isteri..
yer lah..mungkin si isteri tak suka ke hapa..
pernah gak dengar cerite bini nye sentap bagai..
tapi.. aku rasa.. apa yang izzue buat tu..
memang betul..die patut menjaga semua tu..
tak pegang2 tak peluk2 pon..
elok jer aku tengok cerite nya..
takde lah kaku ke kayu ker..
ada cerite sebelum ni..peluk2 bagai..
tak besh gak...haaaa...
nak jaga hati isteri..biarlah..binik die kaaaann...
menjaga batasan...
dan jugak pasangan yang dia belakon sama..
elok lah gitu...tak ar sedap jer ko peluk pegang laki bini anak dara orang..
mungkin si anzalna tu tak kisah...
tapi.. lantak die lah.. badan die kan..
sendiri pikir lah...
belakon pon...kalau pandai kawal keadaan..menjadi gak..
aku tengok.. elok jer di mika tu belakon sebagai suami walaupon tak de adengan2 atas katil ke bagai..
haaa..giteewww..
kemahen ko dok puji si izzue ni dah kenapa...
kahkahkah..
aku bukan lah peminat die pon..
tapi mungkin sebab aku macam respect ngan orang camtu..
kerdalam drama ni jer..
dalam drama lain takde pon..
kalau ar cegitu...ciiissss...sungguh2 aku puji..
dah nampak macam kipas susah mati dah ni...wakakakaka...

pang sikit...

sekadar pendapat peribadi jer ni..


tapi memang dah lama aku perasan sebenarnya..
mungkin sebelum kawen lain..
dah kawen berbeza..
ada perasaan perlu di jaga kan..
dah jadi suami orang ni..ada batasan nya kene jaga..

tengok cerite ni...
tu lah bende yang selalu jadi topik aku ngan fared..mihmihmih...
walaupon rasa lakonan si Mika tu tah apa2 jer..
geram gak aku biler die tak nak announce perkahwinan dia masa nak hujung2 tu..
masa mak die dok datang2 sergah..
masa apak nya sibuk2 nak kan anak die tu..
kalau bagitau awal2 kan senang..
dah memang derang claim derang tinggal sekali...
dah memang tau si Mya dah mengandung...
sama jer kemarahan mak nya tu kaaaaann...
tetap marah gak..cuma dah lain ar cerite nya..
sebab sekurang2 nya..kalau mak nya dah tau derang dah kawen..
tak buat dosa giteewww...
sampaikan dah tau orang tu mengandung dan masuk spital bagai pon...
tak nak bagitau..dah kenapa ko...
sanggup lah ko buat dosa nyakitkan hati mak ko pulak..
menengking2...adeeyyhh...

pulak tu..lagi bertambah aku tak paham..
kenapa nak buat announce dekat surat kabar dengan care bagitau di tangkap khalwat..
alasan.. tu jer care nak makpak nya tau...
aku macam...eerrrr... bukan tu care ko nak malukan makpak ko ker..
setakat nak bagitau die 2 orang..
bagitau jer lah masa dok kecoh2 kat umah tu kaaaann...

fineeeeeeee....


pengarah suruh aty oii...pengarah suruh...

pengarah nya lah yang pelik...hahahahaha..

okeh..okeh...aku tak baca novel..
dalam novel cegitu eh eh eh..
cerite ni adaptasi dari novel kan...

kipas susah mati novel dan cerite ni..
jangan sentap pulak..
pendapat peribadi jer ni..

tapi ar pulak yang elok nya...biler masuk dalam paper tu..
terus kat kampung pon tau kan..
elok ar makngah ngan si syamil tu tau..
haaa..baru padan muka ko..
tapi tu lah...biler kate kene tangkap khalwat tu kan..
menjatuhkan maruah...bukan ngan semua orang boleh cerite kisah sebenar..
walaupon akhirnya di kisahkan yang sebenarnya dah lama kawen....
puufftt....

drama jer pon...drama aty...drama...
hahahahahaha....dah ko emosi sangat ni kenapa oooii....

tapi..dari drama ni lah...kite dapat tengok budaya orang melayu sebenar..
kisah2 macam ni ...mungkin dalam realiti nya memang biasa terjadi...
  
okeh..part tu jer lah...
selain dari kat tengah2 cerite tu..aku rasa..lembab nya lahai jalan cerite..
tapi...aku layan jugak lah...
sebab dah tengok dari awal..
dan nak tau ending nya..


so far ending nya walaupon rasa sangat2 la cliche...
semua orang insap...datang mintak maaf bagai..
terima balasan..
tapi...okey la...tak yah nak dramatik sangat...hahahaha...
ada kawan indian aku pernah cakap ngan aku..
drama orang melayu..kalau insap jadi baik jer terus jam2 tu gi mekah...
guullpp...giteeww persepsi orang agama lain tengok drama melayu...
part tu..aku no komen...
aku bagi jawapan kat kawan tu jer lah sendiri kasi die paham..
kat sini..malas aku nak cerite..
isu2 sensitif...kang jadi lain lak kang kalau aku nak cakap lelebih....ngeeee...

aku nak cerite pasal watak si Mika jer sebenarnya..
 tu bukan sekadar watak..
tu memang izzue islam sendiri..mungkin...
yer..walaupon tak lah sempurna watak nya..
ade bersalam2 ngan pompuan lain - mak dia -
tapi yang aku respect biler die menjaga batasan die dengan si Mya tu lah..
tengok tv pon jauh2 ko...hahaha...
romantik2 pujuk binik nanges pon..kat tepi katil jer...
nan hado lah nak pegang2 bahu ker..
nak lap2 kan air mate kekdah nya..

tapi laki aku cakap..
si Mika ni biler borak ngan adik beradik dia -dalam cerite tu- 
macam nak gaduh jer..hahahaha..
jenis kasar...tak ar nampak macam soft spoken lembut2 gentlemen bagai...
tu lagi2 ngan si adam dan suzzane...
memang takde lembut langsung...

eeaahh...sejak biler pulak aku jadi pengulas drama ni...lalalala..
bukan isu sensitip hokeh..
saja2 bagi pendapat peribadi...
sebab aku sukakan gaya izzue islam itew...-matiklah aku puji laki lain laki aku baca-
bukan kipas susah mati pon..
idaklah macam aku pernah gila2 kan si anuar zain tu dolu2...kahkahkah...


sengal la ko ni aty...





notatanganAty :: sapa tengok..??











20 comments:

Mademoiselle Aqilah said...

tak tengok..seriously saye tak suka cerita melayu..bagi saya melampau..angkat2 lah..dukung2 lah..tapi klasifikasikan umum..bagi saya tak elok kalau anak2 nampak..huhu..tapi terpulang individu.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak dah lama tak layan drama sebab takut terikat camtulah Aty.. nak tahu endingnya.. paling tak pun akak akan cari novelnya kalau drama tu dari novel :)

Wawa Yusoff said...

terus nak google "isteri Izzue islam" sbb x pernah follow pun psl dia. hakhakhak :D

Allene said...

baru pas tengok.. almaklum la... tak sempat tgk kat umah... mmg ending entah pape... arrgghhh... frust penulis

Syima Syaz said...

..tapi kat melodi (biasalah melodi) kata berpegang2 mesra sampai bini si izzue sentap... tak nampak langsung mesranya... (walaupun tengok ending je..hehe)

Azanna Radzuan said...

sy pon tengok cite ni kak.. nasib baik sampai umah pukul 6.30 so sempat la nak mengadap cite ni..
tapi bg sy ending nye biasa je.. mestila nak mcm perfect, dpt anak twin boy n girl plak tu.. hehe..

Chekgu Azrine said...

Smlm xtgok sbb bz memasak..uhuk..xberpa minat sbb cerita dia mcm xlogik

FiZ said...

ha'a.ending tah pape.betul2 macam ala novel.monolog sendiri pastu 'the end'.

ha..saya perasan jugak, mika dengan mya tak de pegang2 or duduk rapat2 pun. tapi watak still menjadi jgk.kan best kalo semua cite kat msia ni buat mcm tu. takyah nak pgg2 or peluk2 sgt.hoho

Mummy Faeeq said...

sokong 110% la..
hahhha
sy pun sependapat ngn pendapat peribadi kak aty tu..
tah pape kalau pikir2 blk..

Mummy Faeeq said...

Sokong pendapat peribadi kak aty tu..hehehehehe

salmizah omar said...

memenag ikutilah jugak citer ni..dalam sesetgh babak tu memang rasa ada kekurangan..citer pun mendatar jer...tapi bab2 berlakon sbg suami isteri terbatas..xdelahlah menonjol sgt..

AIN NAZRI said...

aku layan novel atie... gara2 kedekut tak nak bg auf tgk tv.. hahahaha

moonlight said...

sy sokong pendapat akak..

hehe..kita br belajar blog walking.. cantik blog akak.. kita suke.. singgah la blog kita kalau sudi.. :)

Gieyana said...

Aku kekdg jer tgk citer ni..psl kdg2 aku blik lmbt..ending pon mcm so so jer aku tgk smlm..:)

Diana Rashid said...

saya tak tengok pun drama ni..tak sempat..

betul la..kalau drama tv3 ni tak payah terkejar nak tengok sebab iklan lama..makan nasik pun sempat..kalau tak tengok 15 minit pun jalan citer masih boleh layan lagi.heheh

Didie Kamila said...

masa awal2 je tengok cerita ni..lepas tu dah lost..hehe..tambah bila tv dekat rmh dah rosak..tapi masa tengah2 tu tengok biasa2 je..tak de lah gigih sangat nk donwload ke..plus sebenarnya sy isteri dia lg best kot..mungkin sbb lakonan tiz..

Salhah Suhot said...

Yang paling x masuk akal, tuan punye badan x tau pregnen kembar. Haiyooo...

Dayang_Amy said...

Saya mengikuti!..heheh dan kekaguman kita psl batasan mya n mika dlm cerita ni ni pn sama. bagus kan dorang.memula mmg mcm xde chemistry lama2 menjadi jg keromantikan dorang.
sy xdela rasa ada yg x lojik ke apa..cuma rasa nk tampo je si syamil tu..nyampah.eh! emosi lak. hahha.masa ending tu sy hnya mampu ckp "best gile semua org jahat jadik baik. satu pn x tinggal." hihihi

Iqa said...

hehe.. kalau ikut novel kan.. mya ngan mika tu xkawen pun tapi dah duduk bersama. then dorang kawen sebb mya dah tanak hidup sebagai perempuan simpanan.. thats why tajuk buku tu aku bukan mistress. tapi kalau ikut drama awal2 lagi depa ni dah kawen. lain sikit jalan citenya. mungkin taknak menimbulkan sensitiviti masyarakat

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Jap....kipas susah mati tu ape? I is kenot undestand...miahahha...
Tskkk...tskkkk T____T