Wednesday, June 25, 2014

DEKORASI Wilayah Qaleef :: sudut baru






mud kedaung...again...
selalu menulis blog pon ada angin naik turun..
ini kan pulak ko keje kan...eehh..tetibe pulak..
aku bengang ngan celcom sekarang ni..
selalu jer data cepat exceed limits..
baru topap.. tak sampai seminggu dah kate habes guna..
tambah data lagi..
cepat gak habes..
bengang gak ar..
sebab.. aku pon bukan guna melampau2 pon..
sama jer macam sebelum2 ni gak..
tapi sejak sebulan dua ni memang macam melampau die 'caras' aku punya data..
macam aku bukak you tube gamaknya..
jangan kan kate youtube..
video biasa2 pon aku tak pernah bukak..kick bagai tu..
sebab tak nak data plan habes cepat...
tapi.. sama gak.. baik hp aku.. baik broadband aku..
dah kenapa celcom ooii nak makan duit orang jer pulak ko sekarang..
blog orang aku masuk gak ar singgah baca..
lagi2 yang datang komen kat aku..
tapi jenuh aku relod kekadang gambar nan hado nak keluar..nyampah tau..
nak komen pon kekadang boleh..kekadang tak..
again n again masalah yang sama sejak sekian lama..
jadi.. dah sampai masa...let it go..let it gooooo....ahaaakkss...

dah.. malas aku nak tambah data lagi.. 
tunggu jer lah habes bulan aku tukar jer lain..
kata nya digi pon bagus.. ada 6gb eh..
cuma risau takde line kat umah aku ni jer..puufff...
nak try gak nanti..
tak tahan dah.. bersabar sekian lama dengan celcom ni..


ok ok fineee...
aku nak update pasal dekorasi lah ni...
alaaa..sebenarnya...aku ni malas nak update blog..
godek2 gambar lama..
boleh lah buaat entry dari takde kaaaann... hahaha...






sudut baru [lah sangat]
aku nama kan sudut kreatif qaleef...giteeewww...

sedangkan takde apa poooonnn..kahkahkah...
dah puluh kali alih dah ni...



fokus pada bekas ni jer sebenar nya
bekas ni jer aku baru rambah letak
tetibe dah ada sudut kreatif ko qaleef...

bekas lama aku cuma tukar fungsi..
dan gantung pakai hook kat tingkap..
sebenarnya..sebelum ni bekas ni aku just letak atas rak putih tu jer..
tapi tak boleh nak kawal bila2 qaleef nak 'main'-lebih pada memunggah dan selerak kan
jadi biler aku gantung kat sini..susah sikit die nak capai..
kalau die nak buat sesuatu.. baru aku akan turun kan satu bekas..
lepas main..lepas buat aktiviti.. kemas dan gantung semua..
satu masa hanya satu aktiviti [ikut jadual atau ikut mud dia sendiri]







ni jer pon isi dalam nya..
selebih nya.. ada aku isi dalam bekas2 pat sgi putih tertutup -biasa tunjuk sebelum2 ni-
atau ada bekas2 khusus dan aku simpan -dengan kawalan ketat- hahaha..
ada barang kene kawal contoh nya mainan tanah liat atau kapur tulis..
sebab takut die main sendiri2 tanpa pengawasan giteeww..
macam tanah liat tu kan aku risau die gigit2 masuk mulut..sama macam kapur gak..
dan ada lagi beberapa mainan untuk aktiviti 'rumahku sekolahku' qaleef..


stick eskerim ni salah satu nya.. sebenarnya tak letak dalam ni..
selalu letak dalam bekas kecik lain.. tapi.. sebab qaleef suka sangat main bende ni..
jadi aku nak kemas senang campak2 soh die kemas sendiri letak dalam bekas ni lepas main..


macam ni....[salah satu aktiviti homeschooling qaleef]






ni satu lagi bekas2 aku simpan barang2 menan aktiviti untuk qaleef
yang aku cakap tadi tu -barang menan kawalan- giteeww
bekas ni aku beli kat IKEA -kecik jer ni tau-
harga tak ingat.. ko gi bukak web die kot ko nak beli eh eh eh...




simple jer...takde apa yang menarik sangat pon kan...mihmihmih..
sebenarnya banyak sangat nak cerite pasal aktiviti2 Rumahku SekolahKu qaleef ni..
banyaaaaaakkkk sangat.....tapi nanti2 lah...
tengok mud aku..ngehngehngeh...
takde gambar lengkap..tak besh gak kan nak cerite..
eleeeyy... macam lah aku tak tau ko tu kan..
suka tengok gambar lebih kan kan kan.....



tu jer nak cerita harini..
rasa2 macam nak kuar jap lagi..
nak gi beli polystrin tuk aktiviti qaleef..
nanti aku share eh..kot rajin....












IKLAN


dah tengok dan order telekung tuk Ramadhan dan raya yang cantik2..??


100% cotton silk yang sejuk dan matrial kain gred kualiti [made in Indonesia]
boleh bawak travel jugak sebab ada carry bag yang comel
dengan 6 warna lembut yang menarik..!!

berminat boleh wassap/sms :: 019-2085089
atau email :: nurha_abdul82@yahoo.com








12 comments:

Chekgu Azrine said...

sis akk pakai digi 6g..memang best..
tapi tak sure kawasan sis laju ke tak

kalau dok rumah better pakai unifi sis..serius..tapi tak tahula line unifi dah ada tak kat sana

UMIE SUE said...

BEST BILIK DIA SEKARANG...HEEE

SU PAKAI DIGI JUGAK MEMANG BEST..HEHEE..LAJU..BALIK KAMPUNG HASBEN KAT GEMAS CERUK PUN ADA LINE TAU..TEMPAT SU NI PUN CERUK JUGAK..TAPI LAJUUUU

Gieyana said...

Bekas ko beli kt ikea tu cmey beb...cung lak aku tgk. Kalau bekas tu besar kotak dr daiso yg putih2 tu sure lg best kan..:)

O'gosh Iskandar said...

kemas dengan bekas senang kan..campak2 pun orang x nampak...

Suffiah zee said...

aty ni rajinlaaaa...

Suffiah zee said...

aty ni rajinlaaaa...

Suffiah zee said...

aty ni rajinlaaaa...

Fizah said...

sentiasa....KAGUM!

Suraya said...

Sticks Eskimo tu qaleef main cemana?
Hehe..sori kalo soklan b**o.. Tp, malu bertanya kang Sesat jln plak kan.. Hehe.. :-P

Amal Salleh said...

jom join

http://amal-salleh.blogspot.com/2014/06/giveaway-ramadhan.html

Fiza Rasib said...

suka tgok kak aty deko2 umah...dah lama jd silent reader akak...sblm sya kawen lg. skg bru bksemptan wat blog sndri..klu sudi singgah le blog saye. salam perkenalan dr fiza -the lovely art lover

Rozana Rosedi said...

Salam kenal....
Sy slalu bc blog aty...n sy slalu ikt ur new update...paling sy sk is about qaleef playroom...nice n sgt praktikal...good job...;)...jemput singgah kt blog sy ye...decoupagetissue.blogspot.com