Monday, June 30, 2014

Diary Ramadhan AtyFared :: hari kedua



beberapa minit sebelum masuk waktu isya'
jadi kite update laju2..
ramadhan ke-2 dah pon berlalu...
alhamdulillah...
seronok sambut ramadhan ni...aku suka..

ada comment soh aku tepek gambar nasik briyani semalam..
hahaha... since last year lagi aku dah cakap..
aku memang tak kan letak gambar makanan sepanjang bulan ramadhan..
kan makruh hukum nya...
lagi2 pulak yang tengok tu siang2 hari kan...haaaa..
aku amik gambar..
tapi mungkin simpan sampai lepas ramadhan habes kot nanti..
baru letak gambar slambak..
insyaa Allah....
laki pon dah sound.. dah ingatkan berkali2..
tak yah lah nak letak2 gambar makanan bagai..
selama ni..time tak pose..
tak nak pulak letak ko kan...
bukan fes time masak..
tapi jam2 tu puasa.. jam2 tu lah ko nak letak..
dah kenapa...
alaaaa.. lagi pon masak biasa2 jeeewww...
lain lah kalau memang blog tu..page tu.. memang selama ni cerite pasal resepi masakan..
memang patut lah kalau die nak terus kan perkongsian tu keeeenn..
macam blog aku ni...
cr ko kire selama2 ko baca blog aku..
berapa banyak gambar n resepi aku pernah kongsi..
macam nan hado kan..
jadi.. tak yah tetibe bulan2 pose ni..
blog aku jadi blog jalan2 carik makan ke hapa...miahahaha..
tak kose tau...

eerrr...tapi ada gak lah nak share kat instagram...huhuhu...
tu pon mungkin dah lepas2 berbuka..kot... 
macam hari ni.. masih lagi menu biasa yang istimewa..
nasik daging...
lauk daging salai terkeras sikit...hahaha..
sup sayur dan kuah asam nak buat cicah ngan daging tu...
alhamdulillah.... kenyang..
gigih sikit hari ni siap buat agar oreo ngan murtabak popia mini...
rasa macam banyak jer..
awal2 dah pesan kat fared...balik keje jangan singgah bazar..
sebab.. dah cukup semua..nasik kuih..buah...semua ada..

tapi esok..awal2 laki dah cakap -tak payah masak-
yaaeeeyy..!!! hahahahahahaa...baru hari ke-3..
ada lah sebab nya..ko jangan tanya..
tapi..kalau sempat..mungkin aku akan masak simple2 jer..
since.. air rebus daging [pati] masih ada aku buat stock sikit..
boleh jer guna lagi kasi nasik sedap sikit..
kalau tak..beli jer lah kat bazar..
tak tau lah bazar kali ni besh ker tak..
tahun lepas..agak mengecewakan..
aku rasa.. tahun lepas pon..jarang kiteorang pergi beli kat bazar..
tu tahun ni belum apa2 dah bagi persepsi yang sama..mungkin tak besh.. ngeeee...
tengok lah nanti acanr..aku update..

ok dah.. rasa macam masuk isya' dah..

siang2 malas update blog...
malam2 baru rasa nak bukak laptop..
tu pon malas nak hadap lama2 buat schedule entry macam selalu...
huhu..naseb lah kot sampai lepas raya nanti kan..

selamat berterawikh keh..
dan selamat bersahur untuk esok...

bukak pose apa hari ni korang semua...





8 comments:

Nad MamaZN said...

hai, dtg lg sini ;)
saya plak thn ni baru nak blaja/sedar diri supaya x upload gmbr makanan...teringat thn lepas kemain byk gmbo makanan..thn ni in saa Allah dah berazam takmo upload..klu ada pun klu berbuka buffet kt luar la kot..tu pun gmbo reramai ngan famili, bukan makanan semata..thn ni baru dtg kesedaran..huhu! harap belum terlambat..

hari ni masak ikan bakar ngan telur bistik

td tgk kt berita
anak2 syria lari2 kejar lori makanan
ya Allah sayu rasa hati..
terus termenangis masa lipat kain
sedih tgk naseb deme..
tp dorg sgt kuat, klu x, Allah takkan beri dugaan sebegitu pd dorg kan?

:)

okeh, esok cite lg k!

ANAK MAMA SAYANG said...

Bestnya aty..leh masak2.. sy ni berpantang je la..rindu nak masak2 utk family..

ANAK MAMA SAYANG said...

Bestnya aty leh masak2. Sy ni berpantang je la. Rindu nak masak utk family.

MizzTina said...

akak upload gmbr qaleef je kak.. hehehe..

Wawa Yusoff said...

cakap pasal instagram... ermmm.. tetibe wa plak kena remove ngan akak kan.. rasanye mcm xde buat salah pun.. huhuhu

Mintak maaf zahir batik ye kak klu tanpa sedar menyinggung perasaan.

Kiss utk dak qaleef :)

Lynda Che Lah said...

seronoknya dapat jd housewife kan Aty..boleh demo masak macam-macam..say NO to PARAM! x best..baik masak mcm-mcm masakan mcm Aty..tak berapa pandai pun blh jadi expert kat dapo kan..

eima said...

aku kagum ... sempat buat byk jenis tu ok la ... hebat

siap de kuih sekali tu ....

Chekgu Azrine said...

Alahai...akk hari ni baru mula nak masak utk berbuka.smlm xmasak sbb hubs takde.ahad berbuka reramai dgn fmily hubs..uhuk