Monday, June 30, 2014

TELEKUNG TRAVELLING COTTON dari Indonesia yang cantik dan selesa..!!!





STICKY POST ENTRY


aku kan..dah lamaaaa sangat carik telekung traveling yang aku pekenan..
tak licin..tak kilat2..dan cantik..
nak buat solat kan..mesti lah nak cantik2..
bukan pakai apa ada nya jer..tak baik ko.. ngeee...
telekung aku memang banyak..dari awah mak aku nya lagi..
tapi tak sesuai nak bawak jalan..
walaupon biasanya kat luar macam kat surau2 petrol pump tu dah sediakan..
tapi kekadang..busuk nyer ya hampuunnn...
yer lah..orang pakai nyer ramai..
lembab2 air wudu' terus lipat..mau nya tak kepam kan..
banyak sangat komplain..aku dcid tuk bawak sendiri telekung kemana2..
tapi tu lah.. telekung sedia ada agak tebal..dan tak berapa praktikal nak bawak masuk handbag..
tu aku nak beli tlekung khusus tuk travel tu..
masalah aku pulak...tak jumpa yang pekenan..
yang kebanyakan aku jumpa bag kecik2 tu..
jenis satin..kilat2..kedut semacam..nipis...ringan sangat lak..agagaga..
banyak cekadak ko aty ooii..
memula dulu aku ok..
tapi lepas satu tragedi kat mesjid ni..
aku pakai telekung jenis tu lah...
solat pulak bawah kipas..
sekali hamek ko..
terbang2 kain telekong aku...
elok masa ruku'.. terbalik tertanggal terus telekung aku tu..
malu bai..dah ar solat depan sekali..agagaga...
so lepas tu terus tak nak dah pakai telekung camtu..



kalau ikutkan aku tak suka sangat telekung kaler2..
tapi sebab takde kaler putih..
dan masa nak beli tu aku jatuh cinta dengan kaler hijau apple yang sangat cantik ni..
tu aku beli jer yang ni..[asal nya nak amik kaler pink lembut]



tapi baru2 ni.. aku jumpe telekung bawak jalan2 siap ada bag..
aku beli sebab kain nya cantik sangat..cotton 100%..made in Indon..
ko pon tau lah kan..telekung2 indon ni memang kualiti nya bagus2..
tu aku suka beli telekung indon...
yang penting.. senang aku nak bawak jalan..isi dalam bag..dalam lugage..
testimoni sendiri... biler dah pakai..alahai..besh nyaaaaa...!!
tak panas sebab cotton full kan...
tak ringan..tak nipis..tak jarang..dan jugak tak berat..
selesa sangat2...dan rasa cun jer nak 'dating' tu...
siyes...aku suka sangat2...
tu aku nak promote jual kat ko jugak..
kot ko amik berat hal2 macam ni gak kan...
memang telekung ni sangat sesuai..sangat cantik.. dan memang aku recommend sangat2..

memula pakai dan basuh..memang kedut..
tapi mudah nak gosok..dan biler dah gosok tu..masuk2 dalam bag..
tak mudah kedut... ni aku sendiri pakai tau..
sendiri nya testimoni giteeww...
jadi..tak lar rasa selekeh jer masa solat...masa nak dating tu kan...insyaa Allah




PLAIN COTTON TRAVELING TELEKUNG [soft color]
[made in Indonesia]
100% cotton gred AAA

HARGA :: RM 69 




FLOWER COTTON TRAVELING TELEKUNG
[made in Indonesia]
100% cotton gred AAA

HARGA :: RM 79 



try lah beli dulu..
aku pasti korang akan jatuh cinta pandang pertama macam aku jugak..
jangan risau...kain memang cantik sangat2..
ni nak sambut Ramadhan ni... buat solat Tarawikh nanti..
naka pakai raya pon cantik sangat..
jangan baju raya jer nak meletop2..
telekong pon mesti nak cun sama..
baru gembira ramadhan dan raya..




wassap / sms :: 019-2085089 
nurha_abdul82@yahoo.com




9 comments:

nor nazliana said...

harga siap pos ker

Nurzakiah Hanum said...

cantik

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak dah beli satu telekung masa pergi Medan tu hari Aty.. Paris Cotton RM54.00 .. boleh utk pi tarawikh nanti :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Subhanallah... mmg cantik yg flower2 tu!!.

Fifi Nadhrah said...

wah.. cantiknye.. tapi fifi baru beli telekung.. kalau tak boleh beli lagi.. takut kene jeling dengan suami.. hihi..

Nota Cikgu Anum said...

Besar ke kecik cinonet jer ni. Iols saiz perkasa

Nota Cikgu Anum said...

Besar ke kecik cinonet jer ni. Iols saiz perkasa

cinet said...

Eh tu kak aty ke...lain muka makin cuns puasa2 ni ye..;)

my valorem said...

Salam,
Cuba visit website www.myvalorem.com untuk telekung berbatu rhinestones. Sekarang kami sedang membuat Year End Warehouse Sale. Free size, telekung extra besar, kain extra panjang dan ada 2 lapis dari kepala sampai bahu. Walau besar tapi sesuai untuk semua saiz badan kecil atau besar. Fabric japanese cotton. Sangat lembut, sejuk dan selesa dipakai.