Monday, June 09, 2014

Outfit Of The Day :: Fishtail labuh untuk majlis kenduri kahwen





material heavy chiffon 
aku ada 2 helai baju macam ni..satu lagi kaler pink..
yang ni kaler soft coklat..
sepatut nya tu aku pakai ngan skirt tu..
tapi since aku memang tak berapa gemar pakai ngan kain [selain baju kurung]
jadi..sarung jer lah palazo..senang aku nak  bergerak..ngeee...


potongan fishtail style



lama gila aku tak pakai clutch..
tu clutch tahun biler tu aty ooii...orang tak pakai dah...ngeee..
tu jangan kan kate nak masuk wallet..nak masuk hp aku pon tak boleh tutup..
tapi tah kenapa tetibe rasa nak pakai selepas sekian lama...
aku siap bawak 1 lagi bag lain macam biasa tuk isi barang2 qaleef jugak...
tah apa2 ko aty..hahaha...

akceli outfit ni aku attend wedding kawan opis fared aku tu..
majelis kat dewan area shah Alam..
lama tak gi majlis kawen ni..
ni time2 cuti sekolah syiok ar kan...
makin nasik kenduri...
sebenarnya teringin nak pakai baju kurung..
lama tak pakai ohooii..
tapi tetibe siap terus pakai baju ni..
nyesal lak..hahaha..sebab bukan selalu dapat pakai baju kurung..
maklum lah duduk umah kaaaaann..giteeeww..

cakap pasal baju kurung..
aku rasa..aku kene kemas almari la...
banyak baju2 lama masih cantik tapi tak sesuai dah nak pakai..
hurrrmm.... tengok apa kite boleh buat nanti..








13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya jubah

fazianbatrisyia said...

cantik & sopan...suka tgk

Yana Ujang said...

skrg aku tgk baju utk pi wedding bkn baju kurung dah..mcm2 pesen ada..tapi semuanya sopan² sesuai dgn tema majlis..mcm ko pakai ni..sopan and sweet.. :)

aku pn baju kurung pakai pi kenduri kendara je weh..klu xde kenduri xde la pakai baju kurung..bahaha :p

msredcheesecake said...

Cantik dress... akk suka tengok org pakai tapi sdndiri nk pakai tak pandai lagik...

Wawa Yusoff said...

cantik nye kak aty..

sopan dan stylish :)

Chekgu Azrine said...

Pegi wed pun sesuai je sis bju tuh..
yg pntg bg akk sopan..kab

FiZ said...

mcm cantik je...mcm minat je..hehe

puan.mila said...

Cantik!! Suka sgt tgk girl pkai gini nmpak sopan dan ayu..

G wedding sesuai je pkai gini..dinner pun ok :-)

eima said...

ko mmg pandai dressing arr ..comey

mazs mazlan said...

okai je pakai gini.lawa hangattt.hhehe..

Xora said...

Babe, berkenaan perenggan terakhir post ko tu, ko buka page ni https://www.facebook.com/BajuRayaProject

derma baju2 kurung, kebaya dan segala yg sesuai utk kasi kat anak2 yatim, kurang kemampuan dan ibu2 tunggal. hari tu dorang dah buat sesi 1 kat Masjid UPM, aku over heard sukarelawan tu kata, nnt ada lagi beberapa sesi lagi dan antaranya 5 Julai nanti. ko follow page diorang tu.

Maiza Miza said...

sis mana nk dapat jubah canni..sy nk buat baju kawen.0169025070

Maiza Miza said...

sis mne nk cari baju canni?sy nk buat baju kawen.0169025070