Wednesday, June 11, 2014

Produk REVIEW :: berus halus khusus untuk cuci tube straw botol minuman anak



aku kan jual botol air kanak2 kat Pink Garage..
sekali ada pulak sorang pembeli ni tanya aku -belum beli pon lagi-
senang tak nak basuh straw botol tu..
pastu..mudah bekeladak tak..
pastu.. macam2 lagi lah soklan yang aku rasa...

eerrrr.... uurrmm...

aiyaarrkk....tepuk dahi...

dah kenapa ko..
bukan lah aku tak boleh jawap..
tapi aku bukan lah jual botol air ajaib ke hapa kan...hahaha..
aku jual botol air skip hoop 15 hengget jer..
takde extra da vass pon botol air tu hingga ko nak expect yang botol air tak mudah bekeladak bagai kan..
kalau basuh hari2..
tak lah bende tu bekeladak..gitewwww

pasal senang tak cuci straw air tu..
sama je macam straw2 minuman yang lain..
kalau ko rasa susah nak cuci sebab tube nya kecik dan panjang..
sama lah dengan straw botol aku ni...hahahaha...
okeh...aku pikir 2 bende..samaada tak pernah belikan anak botol air ber-straw [jadi tak pernah tau macamane cara ank bersihkan nya]
atau..botol air ber-straw yang pernah dibeli sebelum ni canggih...

ahaaakk.. jangan sentap..
aku pikir sendiri2 jewww...
satu jawapan aku boleh kasih..
botol air skip hoop zoo tu beli dapat satu lagi extra straw...
kire ada 2 laaa...so.. ko boleh ganti2 atau boleh pakai lama sikit dari biasa..

aku terlupa nak cadangkan kat dia supaya beli satu berus khas tuk cuci straw tube tu..
dari Tupperware...
sebenarnya ada banyak jenis brand jual kat kedai barang baby..
tapi dah kebetulan aku ada ni jer..pon dah lama beli ni.. 
tahun lepas lagi..guna sampai sekarang..tu macam dah kepam sikit..agagaga..
tapi tak hengat lak berapa hengget aku beli..
tak sampai sepoloh hengget kot..ker belas2 hengget..
tapi murah lah..
brand lain aku tak tau berapa reganya..
cer lah ko carik..
tanya jer orang kedai tu..berus nak cuci tube straw botol budak tu...
kompem derang tau...
kalau tak tau..die mesti pekerje baru..mihmihmih..
berus ni...die macam dawai halus tu...
berus nya pon halus..memang khas lah kirenya..
senang nak guna..
tak yah ko pening2 dah pasni nak cuci tube straw tu..

haaa... dah alang2 tu..
aku cerite sekali ar kat ko..yang brand tupperware aku beli ni...
kot korang pon akan terpikir2 soalan sama macam pembeli aku tu...ngeeeee....







ni lah berus nya...brand tupperware ni...
halus jer tu sebenarnya...
batang besi tu lembut jer mudah nak lentur2..



masa memula dapat lepas beli..
tak guna lagi...aku tengok macam tebal jer pulak..
boleh ker masuk tube straw halus botol anak aku tu...


ko tengok..ko tengok..
boleh masuk dalam tube straw tu kaaaaannnn......
dah kate nya memang khas tu cuci bendelah tu...


haaaa...boleh cuci2 sampai dalam..
senang jer kan bende ni...
sebelum aku beli bendalah ni.. botol2 air qaleef jenis berstraw yang memang mudah nau bekeladak..
aku main buang2 jer bai...
bukan membazir..tapi hygiene..
memang susah nak bersih kan dalam dalam tube straw tu..
so biler dah ada ni..memang senang sangat keje aku...


aku tak jual ni..ko jangan tanya aku pulak pasni..
ko gi cari kat dealer Tupperware.. murah jer pon..
kalau tak..macam aku cakap tadi..
kat kedai2 baby ada jual...
lebih kurang macam ni gak..lagi comel...ngeeee...

jadi...harap perkongsian ringkas aku ni membantu keh...
dan tak de lagi orang tanya aku soalan2 mencabar aku nak kene jawap...lalala...mencabar la sangat..pang sikit aty...kahkahkah...


notatanganAty :: pasal tube botol jer pooonnn.. deal ngan pembeli dari pagi sampai ke malam..tak jugak beli2 nya....puuufff...






11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagus kan adanya entry begini

nurulhuda said...

mencabarnya nurul dengar soalan tu kak aty, hehehe....

ettyzukhair said...

byk jual kat kedai2 baby..murah2 je pun..brand anakku ado..mcm2..berus ni wajib ade since bertahun dh ameer minum susu dlm straw bottle..huhu..xpnah merasa minum botol canggih2 huhu..adik pon xmau botol..nak botol sippy je..

Yana Ujang said...

aku punya berus ni dh hilang...hahah xpun ada org terbuang sbb aku main lambak kat sinki je -.-'

kena pi beli baru..brand tupperware paling murah x silap..aku tgk klu brand pigeon kt aeon rm11 kaoo..pfftt! kedek sgt nk beli sbb benda ni kocik je..huuuu :p

eima said...

tak yah nk beli yg tupeware pun tak pe byk je kat kedai baby tu .. nk yg murah ke mahai ke ..

memula baca ..1st seklai nk komen suruh beli berus .. seb baik hang dah suggest .. standard al pakai la yg mahai seklai pun kompom berkeladak

O'gosh Iskandar said...

br tau ada berus camni..ai slalu basuh guna lidi satu tu siap tisu bagai..rendam air panas la...phew...lepas ni mmg nak kena rembat satu...tq

Syima Syaz said...

mak mertua belikan kat tupperware... hehehe

Chekgu Azrine said...

Haah..kena beli bnda ni baru senang nak berus.hehehe..soalan tu mcm xlogik jgk bg akk..mmg akn berkeladak la kan kalau takde benda ni

norlina jusoh said...

berus straw dari taperware tu hanya rm4.90 aje ina beli aritu.. normal price nye kalau x silap 6.90 kot.. hiii ina lupe. tp mmg senang la nak cuci straw tu.

Mar Mansor said...

ramai tak tau pasal straw brush (garu kepala)..dah beli lama kat tupperware rm4.90..
jenama lain pon ada gak kat pasaraya..pigeon rm11..baik beli tupperware..cenonet je kan..

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Lah...berus ni guna utk cuci straw kw rupenye....kikiki...selalu perati je tgk kat kedai. Apela guna mendalah ni... Tak penah guna botol straw kekdahnye T____T