Monday, June 23, 2014

Sembang Petang :: apa referee tu buat kat tengah padang bola..??


cerite minggu lepas...


suami :: "sayang.. malam ni lawan apa eh..?? "

" apa bende nya...? " -tak paham

suami :: " bola lah...malam ni sapa lawan eh..xxxx lawan ke sapa eh..? "

bini dah tekebil2...
berentik jap tekan keyboard [ngah update blog]

sejak biler pulak laki aku tak tau yang bini nye ni tak pernah tau pasal bola pulak kan...

dah kenapa tanya..


saja nak borak ngan aku ler teww....


sudah nya.. aku malas nak layan..hahaha...
dah aku memang tak tau..
jadi tak yah cakap pasal bola ngan aku..

iyeerr... aku memang tak tau pasal bola..
ni musim bola..
aku tau ada fifa..
ada game bagai..
tapi haraaaaaammmmm aku nak amik tau..


aku pernah tanya soalan paling sengal aku rasa kat laki aku -ngan adik2 aku masa tu ada-

tengok game bola kat tv

aku gi tanya...apa referee tu buat kat tengah2 padang bola tu masa ngah game..
sebab aku rasa macam referee tu menganggu pemain jer..

sengal kan soklan aku....ahuukkss...

terus aku kene bantai bahan laki ngan adik2 aku lepas tu..

ohoooii.. mana lah aku tau kan yang pengadil tu memang kene duduk kat tengah2 padang bola ikut mana bola tu pergi...

nyampah tau...

tak cukup ngan tu...

baru2 ni..aku pernah tanya kat laki aku..
kenapa coach kat tepi padang tu pakai suite kemeja ngan over coat bagai..
kan kat padang..panas kemahen..berpeluh2 aku nengok nya..
kata game bola...pakai lah jersi kan..
ni siap pakai kemeja..tu aku heran...


tapi ko heran tak..??

ke aku jer....  


iyeerr...aku memang pompuan yang tak tau apa2 pasal bola..
okeh...tau lah sikit...tapi memang sikit sangat lah..
tau lah gak nak bezakan game club atau world cup macam fifa ni....
aku tau lah fifa tu apa kan..
tetibe laki aku hantar wassap lawak pasal fifa ni masa out station ritu...ceeehh...
lawak tak berapa menjadi..sebab aku dah baca dulu dah pasal lawak ni....miahahaha...

tak lah sengal sangat aku kot sebab masih tau nak bezakan setiap game tu..
idak lah macam aku tengok dalam tv tu..
konon nak tunjuk pandai pasal bola kan..
bila di tanya sokong sapa dalam world cup fifa ni..
di jawap Manchester United...


huh....??

kahkahkah...gelak guling2....

baik ko jawap JDT jer kaaaaannn..... 

krik krik krikkkkkkkkk.................................

ah ko..kemahen nak kutuk orang...muwahahaha..


kalau tanya aku..baik lah terus terang..
jangan tanya aku.. sebab aku tak tau...
gitewww.. jawapan selamat kekdah nya..


berbalik cerita pasal laki aku ngan bola tuh...

kalau ikutkan..laki aku pon bukan lah minat sangat sampai sanggup nak rabak2 mata tengah malam..
atau nak lepak kedai2 mamak ngan kawan2 semata2 nak kan semangat tu konon nya..
die tengok ulangan pon boleeeeyy...
tapi kalau badminton tu..haaa..tu memang die memang akan ikut bebetul...
siap cakap awal2 ngan aku booking channel tv dah..
jangan harap aku dapat pegang remote waktu tu ko...
seb baik gak lah boleh ni dia biasa2 jer..
aku tak kisah pon..sebab bola ni kan tengah2 malam buta kan kan kan...hahaha...
laki tu jer lah..sanggup tak sanggup..
tengok gak ar game or team mana die suka..baru aku tengok die layan..
teringin gak aku nak teman..
tapi buat masa ni belum lagi..
sebelum kawen dulu jer konon2 gigih meneman tengok bola...
tapi haraaaammm aku nak paham..
sudah nya..aku on line jer wi fi free masa tu..giteeeww ko aty..
tu lah fes time n last time aku teman die tengok bola.....'mithali' sangat kan bini nya....ngehngehngeh...

sapa kat sini bini gigih meneman laki sambil makan koci tengah malam pagi buta..??
aku tabik spring siap2 ni...kagumm...satu hal sebab mithali sangat ko kan..
satu hal...teror ko tengok bola..
sebab..aku ni memang tak paham apa... aku tau..kene sepak satu bola dan masuk gol..
tu jer....kuwang kuwang kuwang..


notatanganAty :: eerr... sampai kesudah aku tak tau laki sokong team mana tuk FIFA ni..... 


9 comments:

Mar Mansor said...

suami sy juz tgk team y dia minat jek..& saya cuma amik tau psal result jek..hew2

Allene said...

laki aku siap ugut suh sokong holand aty oiii... suka suki dia je... =D

nasib aku tak minat bole.. i ok je.

eamy milea said...

hehee...sama lah sy pun tak de mood nak sokong mane2 team...hubby je yang bersemangat .....

Shakina Farhan said...

nasib baik lakiku bukan hardcore sgt bab bola ni..tp tang referee tu mmg agak la..pernah tny referee ni penah x kena lanyak ng bola..haha..

^^ m d m k i l l e m a l l ^^ said...

Team Brazil n Argentina.. Ole! Heee..

ida said...

ha ha. sweetnya aty..
sama macam saya time baru kahwin dulu..

eima said...

port bercinta dulu stadium ..skrg port bersama anak2 pun stadium ... hahahaha

worldcup this year pasukan pilihan aku byk yg dah terkeluar .....hmmmm

Nurul Aziz said...

hasben tak minat bola, layan camtu-camtu je. pernah la cakap, kenapa macam pondan je tak minat bola? kaki bangku eh? KAHKAHKAH.. suka hati je kan tanya camtu.. kisahnya dulu pernah patah kaki, tak boleh nak main sangat dah.. tu yang jadikan dia minat bola. tapi tetap pelik kan laki tak minat bola

joijoi80 said...

saya layan bola tapi team german je..
lagi 1 tabiat saya kalau asben tu suka team tu .maka saya adalah penyokong team lawannya time game. hahaha saja kasi perangat asben.
dan sejak musim bola ni ..rasa macam serabut hidupni.. tak cukup tidur satu hal..
mujur sebulan je sengsaranya