Saturday, July 05, 2014

bunyi mercun pertama



ohooii.. ko pon.... 
baru puasa ker 6 kot dah ada orang main mercun kat umah aku ni kelmarin..

puuffttt.....

dari siang lagi...

malam2 lagi banyak...


qaleef dah tanya2 aku..
biler dengar bunyik meletop2 tu..

sambil buat muka pelik.. "hah..apa tuh...apa tuh..?? haa haaaa...."

tercarik2....

memula die macam takut gak..fes time dengar agak kuat bunyi...
lepas barang terus lari2 kat mak nya ni ha...
lepas tu.. dah buat tak tau jer..
cuma sekali jer buat masa ni die terjaga terkejut dari tidur...
part tu aku geram tu..
aku tengok gak dari tingkap atas..kot nampak sapa2 main memang aku nak soh senyap jer..
tak pon ko main lah jauh sikit..
tapi tak nampak pulak bayang orang yang main nya...hurrrmm...pelik gak ni...
tapi bunyik macam dekat sangat jer pulak...

seronok sebenarnya bunyik2 mercun ni..
baru feeling2 raya kan..
tapi... awal sangat..pulak tu siang2 buta ko dah main...ggrrr....

teringat raya dulu2...
meriah dengan bunyik mercun..
memang sangat seronok..
tapi sekarang.. biler dengar baca macam2 kes sebab mercun...
tu aku risau...
kekadang..orang lain yang main..orang lain yang kene..haaaa....

teringin gak nak kasi qaleef main bunga api..
jirang sebelah dah pindah -walaupon dok hujung minggu-
ada anak..boleh ajak main..-kot lah makpak nya kasi- hahaha...
tapi masih risau... walaupon bunga api jer pon..
masih awal tuk qaleef kot...
tengok lah.. kene tanya abah nya dulu..
alaaa..qaleef bukan paham pon kan..

hurrmm...

tapi die mesti seronok.... 



damdamdum...bunyik mercun.....



seronok nyaaaaa....








IKLAN



NAK SIHAT DAN KEKAL CERGAS WAKTU BULAN PUASA NI..??
NAK KULIT CANTIK DAN GLOWING BERSERI2 TIME RAYA NANTI..??
JOM MINUM EPHYRA..BUKAN SEKADAR UNTUK CANTIK
TAPI JUGAK MEMBANTU MEMBEKALKAN TENAGA YANG LEBIH PANJANG SEPANJANG BULAN PUASA INSYAA ALLAH


HARGA PROMO RM 180 [berbanding harga asal RM 197]
tapi aku akan bagi korang harga kasih sayang yang pasti lebih menarik..!!

wassap/sms :: 019-2085089
atau email :: nurha_abdul82@yahoo.com

















7 comments:

mama amir said...

nanti dah nak dekat2 raya lagi meriah kan bunyi mercun...Salam Ramadhan...^_^

Chekgu Azrine said...

Kat sini blm ada bunyi lagi..hehehe

Nurul Aziz said...

ayra dah main dah bunga api, tapi dia taktahu tu bunga api, dia main sambil nyanyi lagu 'habeday to you ira.. habeday to you ira'.. hahaha! asal nampak api, lilin semua pun happy birthday to you. tapi tula bahaya gak, dengan asap lagi.. tapi tetap gedik bagi anak main.. adess.. bosan la dia asyik main pop-pop je.. padahal rasanya dia tak kisah pun.

Zura Tahir said...

br bape hari pose...mmg meletop2...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Haha.... dah petah dah si budak Qaleef ni. "Apa tu?. Apa tu?". Hahaha.. cumil!.




nurfadilah suardi said...

Kat taman Dilla ni baru puasa hari pertama dah bunyi mercun. Nak dekat raya jangan cetelah lagi banyak bunyi.

Ann Ishak said...

kalau saya hari puasa pertama lagi dah dengar orang main meriam buluh :)