Friday, July 04, 2014

Shopping Raya :: misi membeli kasut anak





2 hari langsung tak sentuh laptop...pheeww..
bisnes [giteeww] semua pakai hp jer.. 
cek payment ker hapa gigih aku cek kat henpon...
jadi..jangan risau..
walaupon aku sibuk ngan hal peribadi..
jual beli tetap berlangsung macam biasa..
aku tetap akan kuar hantar barang on time..ngeeee...

cuma.. pasal nak update kat blog ni haaa...
sebenarnya.. ada jer bende nak update..
tapi aku sibuk ngan misi umah raya...
ko tengok.. ada misiiiiiiiiiiiii..... jangan mahen-mehen... hahaha...

kalau yang follow insta aku tau lah apa aku buat..
memang aku hapdet jer...
kat blog ni...pasal misi raya tu aku akan update sikit2 eh eh..
tak larat nak ngadap lappy jer memanjang...
sebab.. dari awal ramadhan buat..
ni dah masuk seminggu..
tak siap2 lagi.. memang pelan2 aku buat..
cuma tak tahan nya.. bersepah..
kali ni aku cume fokus kat ruang tamu dan ruang tangga jer..
kalau ikut kan..memang dah lama sangat terbengkalai tuk make over ruang tamu..
kepala hotak aku memang macam2 nak buat..
tapi... aku sibuk sangat kebelakangan ni..
jadi aku fokus kan dulu pada bisnes [alhamdulillah]
ni pon..pakkal la nak raya...dan ada sikit kelapangan..
jadi.. tu aku boleh fokus balik pada deko2 bagai..
sukaaaaa.....memang kecintaan aku tu..
dah lama kan aku tak share apa2 pasal deko umah...hurrrmm.. [gosok2 dagu]

insyaa Allah isnin ni..aku akan update...

malam ni..
aku nak update pasal warehouse clarks yang aku update 2 hari lepas [kot]
aku pergi... semalam..
tapi tak lah pagi2...
bukan pukul 10.. aku sampai sana dalam kol 10 lebih macam tu..
sampai2.. tengok orang dah turun parking ngan kotak2 kasut...
pukul berapa pulak derang sampai..

elok turun jer kat laluan nak masuk warehouse tu..
ya hampuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnn...!!! ko kemahen ramai orang..!!!
siyes.. aku macam... terus aku sesak napas..
panjang gileeerrrr..!!




ni dari barisan pertama aku masa baru sampai..
ko nampak macam sikit jer kan..
tu baru bahagian belah luar ni..
bahagian dalam tu ada lagi ramai orang beratur tak masuk2..
which is dalam beratus gak orang rasa nya..
masa tu.. estimate time nak masuk dalam sejam lebih ke dua jam [orang bagitau]

gulp...!! sejam lebih...??!! 2 jam..??!! nak nanges rasanya..
kalau ko tau.. depan pintu masuk warehouse ni ada swiming pool club..
dak qaleef memang tak ley nak dikawal..
nak berlari masuk kolam renang tu..!!!

laki pulak dah buat muka ketat.. nyampah....





ni pulak dari pintu masuk tu lah..
belah kanan tu.. lorong fes [lorong nya macam tempat nak amik tiket kat wayang tu]
yang pintu tengah tu pon orang beratur lagi...
kire depan tu tempat orang beratur jer lah.. 

dan ko tau kesudahan cerite warehouse clarks ni..??
haaa... tak sampai 10 minit kot aku dalam tu beratur...
terus ajak laki gi beli kasut qaleef kat the curve jer -sebab dah dekat situ-
sungguh aku tak sanggup..
aku rasa.. kalau aku gi sorang.. mungkin aku kental kan jer kot jiwa ni menunggu..
tapi.. mengenang kan dak qaleef yang baru2 sampai dah meraung2 nak terjun kolam tu..
memang tak ar..
tak akan aku tunggu..!!
sebelum aku pulak meraung mengawal qaleef..
jam2 tu aku ajak fared blah...
kalau nak carik beli sampai 10 pasang kasut aku rasa worth it kot menunggu..
tapi kalau semata nak beli sepasang dua..
eerrr....tak payah lah..uhuk uhukkss...

lain tahun.. kalau ada lagi..
die bukak pukul 10... lepas subuh aku dah nak terpacak depan tu...kahkahkah..
eeaahh..siyes ni...
aku rasa.. orang2 yang dah siap beli masa aku sampai tu..
beratur dari subuh kot.. agak nya lah... mihmihmih...

dan kesudahan nya..
kiteorang gi carik dan beli kasut qaleef kat the curve jer..
since memang kuar tu khusus tuk beli kasut die kan..
jadi beli jugak lah dari kan takde...
dekat the curve...tenang jiwa raga aku...
lapaaanggg jer tak sesak2 ramai orang sebab waktu keje kan...







banyak kedai masuk..tapi tak banyak gambar amik..
ni kat mothecare.. kasut qaleef pakai tu macam boot..
tapi qaleef macam tak selesa jer nak jalan.. keras kot..
lagi pulak sebab atas buku lali kan...
soh jalan.. die macam tak berapa nak jalan..ngeee...

jadi tak amik pon.. kiteorang beli pesyen ala2 convers.. kali ni bertali kasut qaleef..weeee....
baru lah nampak bujang kaaann....ahaakks....beli sepasang jer...
mothercare tak de sale sangat pon.. just 10-20% jer..
tak pasti lah baju kot ada lebih kan..-aku tak tengok-

so dekat the curve setel kasut qaleef dan baju raya abah...
rasa nak beli kasut qaleef lagi sepasang nanti...
nak carik yang lebih simple sikit..
kasut2 lama qaleef banyak.. tapi dah tak boleh pakai sebab dah kecik...
tu rasa nak beli lebih sikit..
beli tempat lain lah..
kat mothecare ni mahaaaaalll kalau ko nak beli sampai 2 pasang kan..
kasut ko lagi mahal dari kasut mak ko..macamane tuh.....puuffttt.....

lepas tu.. terus balik..
sebab petang tu fared nak kene gi out station..
kalau ikutkan..dari malam kelmarin lagi..
tu die balik semata2 sebab aku ngajak pergi warehouse tu lah tu..
tapi dah tak masuk..
kalau aku balik tak beli apa2.. mau melarat muka ketat laki aku tu pulak kan..
haa..tu gigih jugak lah mencarik kasut anak..
ingat nak beli kasut aku sekali..
tapi macam malas aku nak pusing the curve tu..
lagi ngan qaleef sekarang..alahai.... jenuh nak soh duk diam...gggrrrr...



so korang yang kate ada nak pergi esok tu..warehouse clarks..
pergi lepas subuh tau.. aku siyes ni..
lagi2 kalau ko punya anak macam qaleef...agagaga...
depan tu ada kolam renang tau..
bawak lah baju renang ker..baju spare siap2 tuk anak ko kot die nak terjun dalam tu... ngeeee...




notatanganAty :: minggu ni kompem sesak orang shoping....


2 comments:

fazianbatrisyia said...

Mesti mula sesak punya kat mana2...di mana ada baju, kasut, hbang, barang kemas, bank, bazar dll...di situ mesti ramai sekali umat

Nurul Aziz said...

ni kalau beli sepasang memang tak berbaloi kot.. kiranya hasben dulu memang bertabah la kot demi nak beli jugak..