Wednesday, July 16, 2014

CADAR Quilt patchwork MURAH...!!!




waaaahhh... ko... tak hagak2 semua atas bawah luar dalam nak 'beraya'..

aku ingat dulu2..
dari aku kecik..
biler nak raya.. mak aku akan tukar kan cadar untuk setiap bilik anak2 nya..
kalau ada rezki lebih.. die akan belikan cadar baru..
kalau tak..
die hanya tukar cadar sedia ada ulang2 pakai yang wangiiiii...
sehari dua sebelum raya..
tak pasti kenapa..
tapi... dah jadi kebiasaan pulak..
dan.. kiteorang..adik2 beradik..akan teruja gilaaaaa...!!
memang kire betul2 feel raya mendatang lah konon nya...hahaha...
dari kecik tau... biler dah besar sikit..
dan padai buat kerje tu..
aku pulak sibuk tanya mak aku bilik tu nak pakai cadar mana..
bilik adik nak tukar yang mana...
haaa...kire kalau tak buat tu..macam tak sah lah raya gamak nya... ngeeee...

alahai emak... rindu nya lah..

jadi..biler aku dah berduit..
aku pulak sambung tradisi mak aku...agaga...
beli kan emak aku set comforter baru...

tak tau lah eh kenapa..
sekarang aku pon macam tu...
macam mak aku jugak lah..
kalau ada rejeki.. akan beli baru..
kalau tak.. sekadar tukar cadar atau comforter sedia ada pon tak apa..
selalunya macam tu lah..
idak lah aku gigih pulak nak membeli setahun samapi 7-8 kali kan..
mana pulak aku nak letak...ngeeee
tapi yang pasti.. mesti nak tukar...
sebelum Ramadhan.. dan sebelum Syawal...

okeh.. bukan nak cerite pasak nostalgia ramadhan syawal ngan mak..
tapi nak cerit pasal cadar yang aku rasa besh sangat nak share ngan ko...

baru2 ni.. ada seorang akak-pembaca blog aku kirim email pasal cadar/comforter ni..
tanya kan pendapat..
dan kat mana nak carik yang cantik..berkualiti serta murah..

haaaa... ni meh aku nak cadangkan kat ko...
since nak raya ni kan...
kot ada korang nye tebiat sama macam aku..
nak tukar cadar baru time2 nak raya.. ahaakksss...

aku nak cadangkan kat ko..
satu kualiti cadar yang sedang popular dan aku rasa agak baik..



cadar2 ni aku maksud kan..
MATERIAL 100% COTTON..kompem selesa dan sejuk..
dan kalau ko nak tau.. cadar jenis ni.. senang nak diuruskan..
die tak nipis selapis macam cadar biasa tu...
tu aku cakap kat ko..
cadar macam ni.. elok jer terletak atas tilam..
material die yang macam gebu2 sikit tu...
tegang kemas jer selalu.. biler dah guna pon..senang ko nak kemas semula...
bagi aku.. better lagi cadar jenis ni dari cadar biasa selapis tu..
senang tertarik2...nak tegang2 kan bagai..haaaa...


dan sekarang..memang ngah trend tau cadar2 macam ni...
ngah laku keras dan sangat popular..
corak nya pon tak terhad pada english design jer..
tapi sekarang macam2 corak ada...
dulu memang susah nak carik corak2 yang lebih modern..
sebab biasa aku jumpe dulu2..corak2 english bunga2 jer..
sekarang tak lagi... pitam aku tengok corak2 yang cantik2 giler cakap ko...!!!

tak caya..?? mey tengok bawah ni semua...








kan aku dah cakap...!!!
cantik2 kaaaaaannnnnnnn.....
design corak nyer menarik.. ko pilih jer mana kaler yang sesuai ngan bilik tido ko... 




haaa... corak untuk kanak2 pon ada tau
anak mesti suka kalau dapat cadar comel macam ni...







kat mana nak beli cadar2 cantik ni...??

tak yah susah2 ko nak carik kat kedai..
kat mana ko berada pon..timur barat selatan utara ko boleh order on-line jer..
kat sini ::
WHATSAPP : 017-9521525



SET cadar Quilt 3pcs :

1 cadar
2 sarung bantal

SAIZ QUEEN BOLEH PAKAI UNTUK KATIL KING JUGAK TAU...

* ni lagi satu tips pemilihan cadar katil..
untuk cadar jenis macam ni atau comforter..
beli yang boleh tutup bahagian kaki atau bawah katil..
untuk nampak lebih cantik dan menarik..
macam set cadar ni lah...
memang sesuai sangat2..
dah lah selesa kan.. 100% cotton..-memang aku recommend sangat2...
lepas tu.. jenis tak mudah renyuk..
aku pernah ada dulu satu set..
memang aku tau lah kain nya macamane punya besh..
lagi yang jenis ada anak2 kecik..
ada baby..
pakai jenis material macam ni adalah sangat di galakkan...
tak bergumpal2 yang boleh menyebab kan baby lemas...insyaa Allah..

HARGA sangat berpatutan..
untuk satu set harga : RM150 TERMASUK POSTAGE (CITYLINK)
ke semenanjung sahaja. add RM10 untuk S&S.. 
sangat berbaloi2 !!






ni antara TESTIMONI yang pernah beli dengan DOUBLE RAINBOW SHOPPE
rata2 pembeli sangat berpuas hati...
alaaa..tak yah risau lah... aku jamin korang akan dapat layanan terbaik dari owner nya..
dan.. aku berani jamin yang korang jugak akan suka akan material cadar ni semua..insyaa Allah..



yang penting READY STOCK hokeh...
tapi.. sapa cepat dia dapat..
nak2 raya ni.. memang jualan laris..takut habes design ko nak tu..
jadi gi contact n order sekarang..

gi kat DOUBLE RAINBOW SHOPPE untuk tengok berpuluh lagi design serta corak cadar yang menarik...
comforter 3D pon ada jugak tau...
atau WHATSAPP : 017-9521525

so apa lagi... pergi sekarang... dan jangan lupa LIKE FB DOUBLE RAINBOW SHOPPE tau..

selamat bershoping korang...




notatanganAty :: ngah usha2 gak ni...



15 comments:

fazianbatrisyia said...

sama la aty...ntah nape sejak dulu, nak raya mesti tukar baru cadar2 semua. ada yg mmg beli baru masa sales & guna yg bersih.
mood raya kot tu...bkn setakat org nak baru from head to toe...

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Farah pun suka cadar nie..sekarang baru ada 2 koleksi kat rumah.. dok plan nak tambah koleksi lagi..hehehe.. sebab senang tak payah nak kemaskan.. hehehe

Chekgu Azrine said...

tak sabar nak dok umah baru nak beli cadar dengan cik na tau..hiks

lieyalatif said...

serius cantik...mmg tgh trending pun cadar ni kan aty.... ade tgk org up gambar katil ngan cadar nie....bekenan gak lieya....nanti leh usya2 ni ...mane tau ade jeki lebih leh rembat satu set...

ameris said...

wahh cadar cikna masuk blog aty...
semoga terus maju

nurulhuda said...

nurul pun pakai cadar nii, memang best =D

Fifi Nadhrah said...

cantiknye.. suke corak kerete tu.. sesuai untuk anak..

eima said...

wahhhh menarik ... cantik2

Liyana said...

nak beli... tp belum ada katil yg proper lagi... hihi. tgh usha gak ni :D

fisha said...

Mmg cnatik..sy beli dekat jakel je.lg murah.

mnisaa collections said...

salam tumpang iklan
saya ada menerima tempahan cadar cotton ..terdapat dalam semua saiz single queen dan king..material hing cotton 100%.
bminat bole watapps nisa 019-2926288 untuk tempahan dan kpleksi corak terkini..cadar sy semua homemade yg di jahit sendri d rumah..tq

mnisaa collections said...

salam

-me- said...

thanks atas tips yang diberikan.. kalau katil king mesti x tutup kaki katil kan huuhu

Azizi Othman said...

cantik dan menarik