Wednesday, July 09, 2014

#projekrumahraya :: tukar langsir raya tahun ni..??




minggu ni ko jangan risau tak de entry..

aku dah siapkan direct seminggu schedule entry..
pasal rumah sesajer....sampai jumaat...
yang malam2 tu..live update...kot rajin lah...

aku tau ko kesah...

kalau tak...takde lah aku selalu dapat wassap tanya kabar biler aku tak update lama keeenn...
sayang gak korang kat aku... 
kembang kempis ni hidung aku...ngeeeee....

okeh..berbalik pada cerite langsir...

aku sebenarnya masih berbelah bagi nak buat langsir baru atau tak...
rasa macam tak nak buat..
sebab..aku malas menjahit...
kalau aku tempah kat orang..
memang saja makan kutuk dek laki lah gamak nya..
sebab..die pernah bayarkan khursus menjahit langsir aku dulu..
konon2 nak amik tempahan lepas aku berhenti keje dulu..
nan hado.. sudah nya..rezki aku kat tempat lain [alhamdulillah]
malas ar weyy.. nak jahit langsir sendiri pon malas giler..
ni kan pulak nak amik jahit langsir orang...pheewww....




ni langsir aku pakai sekarang...
aku buat tahun lepas.. awal2 pindah dulu..
kire ni dah setahun tak pernah bukak basuh..muwahaha...
malas bai.. leceh... berat pulak tu....
kalau aku hantar dobi.. nanti tingkap aku togel pulak..
sebab kurang2 pon 2 hari gak tu kat kedai...



jadi.. untuk #projekrumahraya ni... dah alang2 aku nak mengecat bagai tu..
aku bukak jer lah langsir ni.. nak basuh..
kalau kate nak tukar tu..tak tau lagi...tengok mud rajin mendatang untuk menjahit...
kalau tak..pakai jer lah..langsir ni pon elok lagi..
tak kepam poooonnn....



dah bukak langsir kemahen terang umah aku...
rasa nyaman  jer pulak..
ko tengok..dak qaleef amik angin siap ko...
bawah ni memang berangin jer...




jadi..langsir sedia ada.. dah setel cabut basuh...
tunggu nak pasang balik.. malas betul ar...haaiihh...
tunggu lagsir baru kot...miahahaha.....



sudah nya... jadi macam ni langsir tingkap aku...tak senonoh langsung..!! hahaha
aku pasrah...sementara mud rajin nak pasang balik mendatang...



gitu lah kisah langsir aku..
kalau tetibe sehari sebelum raya aku kot tetibe meroyan nak tukar langsir..
aku update lah macam biasa...
cuma buat masa ni masih rasa bukan keperluan lagi..

esok..nak cerite dan bagi sikit tips2 mengecat...
haaa..ko tengok..gigih tak gigih kawan ko ni..hahahaha...

korang tukar langsir baru raya tak tahun ni...??
cer citer cer citer....





notanganAty :: hagak2 kalau aku jual murah2 langsir kelabu aku tu.. ada orang nak beli tak..?? 








IKLAN 





PLAIN/STRIPES CHIFFON PALAZO

HARGA :: RM 39 SAHAJA


MATERIAL CHIFFON [CANTIK-TEBAL-SELESA-TAK JARANG]
FULLY LINING kain lycra dan cotton [ bahagian dalam]
*tak panas

free saiz [ fit S to XL]
PINGGANG :: getah
LABUH :: 42 inchi
CAWAT :: 13 inch
PEHA :: 28 inch [ukur lilit]
PUNGGUNG :: 45 INCH [ukur lilit]



WASSAP/SMS :: 019-2085089
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com











15 comments:

IdaShazana said...

tak tukar pun. pakai je yang mana ada. mesin jahit pun rosak. kalau tiba-tiba ada mood nak tukar, jahit jelujur le jawabnya :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

color langsir kita sama.. cuma farah punya jenis plain.. =D

Nurzakiah Hanum said...

wow

Chekgu Azrine said...

tak tuko pun sis..ada planning nak buat langsir lain tp selepas raya kot..budget lari..uhuk

fazianbatrisyia said...

tak jadi tukar...tak sempat. guna aje lah...byk lg yg lain tak settle

Irma Putri said...

wah dah nampak biding & wallpaper baru..saja je nak bg teaser kan aty..ko mmg saje kan... dh aku dok tgu update dr blog nko je ni...hehehe

MizzTina said...

pasni blog akak jd blog tetap utk sy terjah sbb dh leh deco² umah.. sblm ni xleh sbb msh umah org.. hehehe.. kak, langsir beli kt mn? jahit sendiri eh?

Rai Ourkizuna said...

kak ati!! tak senonoh je gaya letak langsir..haha

kami tak plan lagi nak tukar langsir.. tunggu masuk rumah baru kot.. haha.. nasib la pakai langsir ihsan kakak ipar.

Fiza Rasib said...

bestnye Kak Aty, dah ada umah sendiri..leh deko sakan...fiza dok umah sewa, pepaham le kan...tuan umah cat kaler merah+ungu kat ruang tamu...pening kepala fiza nak deko camne...nak cat balik tuan rumah mmg tak bagi + kita yg rugi kan? tunggu ada rumah baru la...nak hias umah mcm kak aty jugak boleh tak?

Fiza Rasib said...

langsir tu kak Aty jahit sendiri ke? gigihnye!

alin said...

mesti pasang langsir raya jugak ni nanti.. hihiihihi..

JaJa_NoRLiza said...

Aty!! best kesah langsir ni! wakaka..akak pon tak tahu la camane lagi...rasa cam dah tak sempat dah..huhuuh

nurulhuda said...

nurul pn dah 2tahun tak tukar langsir baru, kemalasan.. hahahaha.. umah kl pun takdenya org nak datang beraya tu yang buat lagi malas, hehehe

Masya said...

klu nak kelainan mmg kena tukar.. tp masih ok jer langsir ni padan dengan warna cat rumah aty tu...

Rahayu Abdul Rashid said...

Dijamin langsir baru niiiiiii raya nti.

Langsir akak yg beli kt nilai 3 thn lepas tak gantung lagi.. so kalau raya thn ni gantung.. kira langsir raya laaa. Camner ni railing x psg2 lagi... huhuuuuu