Wednesday, July 09, 2014

Jom Sembang Petang :: cerita paling menyakitkan hati yang pernah aku tengok....





aku ni..suka tengok drama melayu...
tu selalu ko tengok aku macam dramatik lebih.. kahkahkah...
ngaku pon ko aty... 

eerr...uhukhukss...

cerite pasal drama melayu ni..
adik aku selalu marah aku tengok drama feeling2...
oohh.. adik aku mmang tak support drama tempatan sangat....[ceeahh]
mak aku pulak.. bising kalau aku tengok drama sambung2..
sebab.. aku mesti akan duduk ngadap tak ley tinggal.. agagaga..
kalau gi mana2..mesti nak balik cecepat..
atau..tak nak kuar2 selagi cerite aku tengok tu tak habes...

yang tak tahan nya...selalu biler tengok drama..
aku mesti emo sekali..
contoh kalau ada adengan menyakitkan hati..
aku pulak marah lebih2..aku pulak hanges satu badan..
macam aku yang ngah laluinya...
tak suka oooii....
sedang kan orang tu belakon jer pon...!!

kalo ko perasan.. aku pon dah banyak kali jadi pengulas tak bertauliah ni....
kahkahkah....
poyo betul ar ko ni aty...

sebab takut jadi lebih dramatik..kalau drama2 memang aku dah tau sedih2 tu..
macam drama mak2 waktu raya..
atau cerite2 orang tua kene aniaya...
aku mesti tak nak tengok layan perasaan...
sebab..takut emosi terlebih tu lah.... hahahaha...
siyes ni.. nanti aku jadi sedih jugak..
ko tau lah kan ada drama2 melayu raya..
lagi2 kalau fauziah nawi belakon orang kampung..
kisah sedih orang susah..
siap lagu2 slow..
memang aku tak nak tengok..
bukan apa.. macam aku cakap tadi lah..
letih ooii nak sedih2 sangat ni...
sebab.. kalau sedih tu..memang sedih sungguh laaaaa...haaaiihh...

lagi satu cerite binatang..
haaa..tu pon aku emosi..
tak suka tengok binatang kene aniaya ni...
sedih boleh jurai2 air mata aku tengok melalak2 macam hapa..

mak aku akan geleng2 kepala nanti..
eeaahh.. mak aku pon tak suka tngok cerite macam tu..
sebab..die pon penyedih.. giteeeww anak beranak...

tapi.. aku rasa..dalam banyak2 cerite drama melayu pernah aku tengok..
buat masa ni..
Drama RAMADHAN JANGAN PERGI yang di tayangkan kat tv3 pukul 10 malam selasa khamis tu
adalah cerite paling menyakitkan hati yang pernah aku tengok..!!
hati ko aku tak tau lah..
tapi aku memang sakit hati sungguh lah tengok cerite tu..
bengang.. geram..annoying.. rasa macam nak pijak2 jer orang2 tu..
miahahaha..sokahati ko jer lah nak pijak2 orang pulak kan..
macam besar sangat jer pulak ko kan...agagaga....

tapi cerite tu..memang annoying ooii...
dari fes episod aku tengok..
aku memang sakit hati dah..
paling menyakitkan hati.. lakonan si shiela rusly tu lah...
lepas tu sakit hati tengok muka si johan...

haaaiihh...pandai betul lah pelakon2 tu..

ngan fitnah sampai macam tu sekali..
eee...fitnah yang menakutkan...
ko tak sedar pulak anak ko macamane kan..
si johan tu pon...kuangjar sungguh...
sampai sanggup fitnah bini sendiri..
dan tak mengaku anak tu...
Ya Allah....ada ker orang macam ni realiti nya..
dah terdesak sangat kan..nak lepas kan diri..
sanggup pulak ko fitnah bini ko..
dulu masa nak kawen..tak sabar2..
tak reti nak ikut adab..
main redah jer..
biler dah jemu..dah ada pompuan lain..
macam tu lah gamak nya..
merasa lah ko nadia oooii..
konon ko percaya sangat kan..
gitu lah gamaknya....

tu ko kot ada yang belum kawen..
orang2 muda ni..
jadikan cerite ni sebagai teladan..
dari awal kawen jumpa mak nya pompuan dah takde adap sopan..
tak yah ko pikir panjang nak buat laki...
pikir lah sendiri...jangan sebab cinta..gitu lah jadinya kan...

kan...kan..aku dah cakap daaaahhh..
aku yang emosi lebih tawww...nyampah...

tu lagi..aku ingatkan bapak nya si eizlan yusuf tu ok..
tapi sama jugak..percaya jer lah cakap bini nya tu...
siap cakap direct soh leps kan anak die dari ilmu hitam oooii..
ko giler tak meroyan dengar masa tu..
farah nya pon sabar jer lah..
laki ko tu pon tak solat..
bini nak pakai tudung pon tak kasi..
lepas tu lagi mau carik kesalahan bini..
hapekaaaaahhh....!!

aku ni punya lah sakit jiwa tengok cerite tu..
sampai ada satu episode tu..
tak silap aku khamis minggu lepas kot..
aku tak tengok..!! siyes..
memang sengaja aku tak nak tengok..
sebab tak nak tortured mental diri sendiri... hahaha...
sampai macam tu sekali..
masa tu aku ingat..scene yang di johan tu kebas duit dan atm kad farah tu...
terus esok nya aku tak nak tengok...
sebab aku pasti..mesti lagi menyakitkan hati akan berlaku..
dari aku sakit jiwa tengok..baik tak yah tengok langsung..
habes cerita...muwahahaha....

yang hari rabu episod sebelum tu pon..
aku tengok sambil2 mengecat wall ruang tamu..
tengok gitu2 jer..
tak hadap betul2..
bila ada adengan menyakitkan hati..
aku buat2 tak dengar..supaya aku tak bengang nanti...
dasat kan emosi aku tengok drama melayu yang satu ni....

siyes.. aku rasa..dalam banyak2 drama melayu aku pernah tengok lah..
ni lah drama yang aku sendiri tak sanggup nak tortured mental aku..
sebab.. aku rasa..drama ni sungguh menyakitkan hati..!!
sebagai wanita giteewww....
terkesan sama kekdah nya....

kahkahkah..gelak ar ko..gelak..
cer ko tengok sendiri..sakit hati ke idak...
aku rasa..part fitnah tu ar kot..
sebab terlampau melampau...haaa...ko...
siap mak nya tu konon2 kene rasuk sambil buat muka annoying..puufftt...
kemahen ko belakon..clap2...hebaaattt..!!!

okeh okeh..fineeeee...

drama jer ponnnnn...

yang ko emosi tak tentu hala sangat dah kenapa kan...agagaga...

memang hebat menjadi betul lah lakonan derang lelebih lagi shiela rusly tu...pheeeww...
dramatik sungguh lah...


tahun lepas...ada gak drama annoying tuk slot macam ni gak..
tak silap aku tajuk drama tu RAMADHAN YANG HILANG..
kalau tak silap ar..
tajuk lebih kurang je ko kan..
cerite die pon dramatik gak..cerite kekeluargaan...
tapi tak lah menyakitkan hati macam cerite ni..
boleh jer aku layan rilek2...
tapi cerit kali ni..
memang panas hati memanjang...puufftt..


ker... aku jer yang emosi lebih... hahahahaha....glak guling2 sendiri..



sapa tengok cerite ni..?? -RAMADHAN JANGAN PERGI-
bagi ulasan sikit....








IKLAN







harga utk 1paket 500g rm15
(exclude postage)

untuk tempahan boleh hubungi 0139357137 miza 
email viceroy_gurlz@yahoo.com
area kuantan boleh COD

baca review di SINI















16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

anum tengok kesian si fara tue

nurulhuda said...

kelakar laa kak aty nii.. nurul tengok 1 episod jer cite tue, yg time johan nak pnjam duit farah siap ckap suruh cagarkan umah.. pastu terus tak tgk, geram... kalu tak, mau emosi terlebih macam kak aty jugak =)

Mama Lynd said...

Loooorrr.. Saya ingat saya sorang y sakit ati ngan citer tu..
Punyer la saya sakit ati.. sy da tak tengok citer tu..

Last part y saya tengok masa Johan balik ugut nak amik anak dia..
Yang dia minta transferkan semua duit tu..

Rasa macam b**** hangguk orang gitu dalam dunia..

Taknak sakitkan hati sendiri..
Sy da tak tengok lgsung citer tu skrg..

**Nampaknya pengarah tu silap strategy**

MizzTina said...

ermmm, xtgk la kak..xleh nk share emosi..

SYANI said...

Hahaha.. kelakar luahan emo ko aty...

Akak pun folo gak citer tu.. memang menyakitkan hati.. Dengan semua watak akak geram. Tapi geram2 pun nak tengok juga...

Fiza Rahman said...

Ok...high 5 sket aty. Smalam pon iols buat entry pasal drama ni. Memang 1st time rasa menyampah ok. Memang menyakitkan hati betul lah dgn si JOHAN tu. Tahap nak menyumpah jer bila tgk drama ni. Yang si farah tu pon satu. Cubalah melawan sket. Ikut jer ckp laki. Report jer lah polis.

Mak and pak mertua tu pon menyampah gak tengok. Cer usul periksa sket siapa anak dia. Kerja apa. Harap duit bini jer.

Erkkkk...memang emo lah aty. Tapi lagi emo sbb terlepas tgk episod smalam...ppfftttt...Mlm ni tak nak terlepas lagi.

fifi said...

Saya tengok 1 episod je dah tak boleh.sakit hati..

Rosniena said...

samalah..memang nyampah tahap gaban..jahat giler diorang ni.hebat gak diorang belakon..mmg tangkap kesan kat hati.

LisaLisut said...

u r not alone..i tgk episod 1st. dr mula dh rs bengang. lps tu i skip l jgk sbb xnk sakit hati haha. tp mlm td tgk balik dh semua bkumpul dpn tv layan citer tu. naik turun darah ni. hahaha.

samala annoying dgn drama Ramadhan yg Hilang dlu tu. tp i rs yg sheila rusly pye ni lg maha annoying lol

Mama Safiy Arfan said...

sy xlayan cete ni hehe...tgk ktar je :-p

Aida & Riana said...

serius annoying johan tu..kalau drama sheila rusly mmg kena prepare sakit hati..mantop2..thun lepas tu pun cerita dia jgk kot

nurfadilah suardi said...

Tengok gak cete tu tapi tak sampai habis..Drama melayu ni kekadang best kekadang sakit ati je tgk

Thanks follow blog Dilla..follower ke 600

eima said...

hehe xleh nk komen aku tk tgk cite melayu...tatau la nape...

aku jrg emo sbb slalu tgk kartun je...haha

Siti Zuhairah H.A.S said...

menyesal bc Ntri aty yg ni... sakit kpala otak sy jdnya... agrhhh... pedahal citer tu sy x folo pun..

khairiah Mohd said...

baru terbaca entri ni...psl drama ni sy pn lbh krg aty n epsd 2 la yg berenti tgk...skrg bru tgk smula kehkehkeh...emo terlebih...

jaja_NorLiza said...

Haha...baru baca entry aty ni...kahkahkah...akak tgk online kat opis...part2 nyakitkan hati tu skip jer...tp byk part yg sakit hati nih...emo giler tgk citer ni....rasa nak hempuk2 johan ngn mak dia tu...adeih la...drama jer pon...kahkahkah...