Thursday, July 17, 2014

Sembang petang :: Lampu LIPLAPLIPLAP.. Baru lah rayaaaaaa.....



dah 19 hari puasa dah...
lebih kurang 10 hari jer lagi nak raya....!!

rumah sapa pasang lampu kelip2..liplap liplap depan umah..??

ambooiihh ko jeton.. kemahen ketupat berlampu gantung yer...

umah depan aku ni..dah pasang lampu liplap liplap 
dari fes wek ramadhan kalau aku tak silap...
tapi baru semalam aku nak tegur cakap ngan laki aku

" sayang...mey tengok ni.. umah depan pakai lampu liplapliplap...baru lah rayaaaa..."

sambil selak2 langsir sikit dari tinkap bilik atas..

kemahen ko menjemah laki bini...hahaha...

"umah kite tak nak pasang ker..? "


laki aku cakap siang kelmarin tu.. kate macam nak pasang jugak...
alaa kat maidin tu..berapa hengget jer kan...
dulu2 kat umah family aku tetiap tahun pasang tukar ko..
pakai sekali.. lepas tu tak bukak2 sampai tahun depan..
tau2 dah tak nyala dah semua...  bnde murah kaaann..
gamaknya macam lampu pakai buang pulak....agagaga....
tapi nak meriah punya pasal..
memang setiap kali raya..setiap kali tu gak lah pasang depan rumah..
meriah oooiii....
bertambah mendatang mud raya....ahaaakkss..

kat umah ni..
nak pasang pelita pon jenuh tak tau mana nak letak...
tanah semua dah di simen.. malas menebas macam tu lah...
laki aku simen kan jer semua..
dah sudah..tak tau mana nak dipacak pelita raya...
haaaiihh...tak feel betul lah raya tak ada pelita ni..
bandar sangat pulak ko kan....

tu aku soh laki aku pasang lampu liplap liplap..
kalau boleh nak beli yang ada ketupat tu... hahahaha...
baru rayaaaaaa......
tapi idak lah laki aku nak kan..
tu pon nak memilih lagi kate nak macam ni macam tu..
aku dengarkan jer lah..
kalau beli tu tak tau lah tah biler die nak pasang..

tu..tu.. lalang depan rumah aku tu..
dari sebelum puasa kate nak menebas..
ni dah nak dekat raya.. kemahen gemuk2 teror laki aku membela....
mentang2 umah tak de bunga kan...
lalang pon boleh....
pon cantikkkkk.....[mata kat atas tangan kat bahu]
nyampah tau...


tu lampu liplap liplap..
tengok lah kalau ada...

rumah ko hado...??

meriah lah raya kooooo.....















IKLAN 

STOCK CLEARANCE !!!



LACE CHIFFON MAXI

HARGA -RM 39 SAHAJA !! 


FREE SIZE S FIT TO XL
FULL LINING


WASSAP/SMS :: 019-2085089
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com













11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

IdaShazana said...

sama la mcm mak kat kampung. pantang terlanggar mentol, terus tak mo menyala

syok jugak kalau pasang, baru meriah raya.

Mila Hilas said...

cntk + murah..

Fifi Nadhrah said...

depan rumah fifi ade kedai burger adik.. dekat kedai burger adik ade la lampu liplap.. nanti pasang lampu tu orang ingat kedai burger bukak.. jadi kene beli lain la untuk gantung kat rumahkan.. tapi kalau dapat pelite.. lagi meriahkan..

DYatie said...

Hihihihi. Umah yt xley pasang ni. Sbb umah flat. Hahahaha

Mama Aida said...

saya dah beli lampu tu..tapi lom pasang. anak saya suka tgk lampu kelip2 jiran..bila beli hari tu dan pasang kejap bukan main senyum sampai telinga.rasa seronok membahagiakan anak.

eima said...

dah pasang tahun lepas ... hehehe ari tu test nyala lagi sbb beli kat hardware yg LED tu ..mahai sikit tp berbaloi la

khairiah Mohd said...

masa arwah ayah ada dulu mmg tiap-tiap thn ayah tukar...bila ayah x de lampu liplap ni mcm dh dilupakan plk huhuhu

natasha said...

hahaa..kelakar la ayat last kak aty tu...aah kan,kalau ada lampu lip lap tu baru nampak meriah skit raya..umah kat kg je pasang lampu tu,siap pelita lagi,kat cni xrajin la mak jemah nak gantung2 lampu tu..hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Btl la.. kena ada lampu liplap2 baru la rasa mcm nk raya.. farah baru plan nk p beli satg.. hehehe

Sha Nikitasakura said...

On d way nk g bli..terpengaruh sudah..