Friday, July 11, 2014

Shopping Raya :: baju melayu Aaron Aziz



kalau cakap baju melayu Aaron aziz mesti tau lah kan beli kat mana...
haaa..kemahen awal beli..
orang kat.. beli baju melayu kat Jakel ni..
hujung2 nak dekat raya nanti lagi murah..
lagi malam raya..
tapi..tak kuasa lah aku nak menunggu...
kang satu hal.. dah tunggu2 sampai malam raya kang..
tetibe saiz atau warna tak ada..
haaa..acaner tuh..
tak ke gigih tetibe nak mencarik kat tmpat lain pulak..agagaga..

kalau ikut laki aku..
memang die asyik kata..nanti lah.. nanti lah...haaiihhh...
tapi hari ahad ritu..
nak bukak pose kat umah abang aku kat shah alam..
ngajak laki aku gi JAKEL tu gak..
dalam kate die malas tu..
singgah jugak sebab ada masa lagi masa tu..
kalau datang awal2 kang boring pulak..
hahaha... tu umah abang aku tu...
bukan umah orang lain..gitteewww....

ko tau lah kan hari ahad..memang dah tau dah ramai orang..
pulak tu kiteorang sampai dalam kol 5 lebih...
parking pon susah..
tapi alhamdulillah.. gamble jer parking tepi jalan..hahaha...keji kaaann..
dalam tu jammed bai.. 
kalau masuk dalam tu..
tak tau ar smpat ke tak nak bukak pose umah abang aku tu nanti..

masuk JAKEL ko tau lah..
memang ada SA yang dah tunggu nak layan kite..
memang senang..
aku main cakap jer.. nak kaler apa.. 
so die akan bagi try saiz dulu...



cantik kan warna emerald green ni..
aku memang pekenan sangat2..
tapi malang nya..sebab dalam 4 kali beraya sebagai laki bini..
2 kali dah pakai kaler hijau..
jadi..tak kan tahun ni nak kaler hijau gak kaaaann...
ada gak bagi hint kat laki nak kaler ni..
tapi die macam tak nak jer..

oohh..tahun ni die jugak decide kaler raya hokeh...bini pasrah..


kalau ikutkan tahun ni baju zizan razak pulak kan..
aku tanya gak apa bezanya..
SA cakap material beza.. baju zizan razak tak payah gosok..
dan cutting lain sikit..

okeh.. aku bayangkan cutting baju zizan razak kuwus2..
cutting baju Aaron aziz macam tegap2... hahahaha...
sebab laki ku ala2 aaron aziz di hati giteeww.. jadi.. decide amik baju aaron aziz..
okeh..sebenarnya kebetulan masa datang tu..derang tengah buat 'happy hour' tuk baju melayu Aaron aziz..
so dapat lah murah sikit dari harga asal 200 lebih..
free sampin dan butang.. 
okey lah tu..tak yah sibuk nak carik2 dah tempat lain..


sebenarnya..nak carik baju melayu qaleef sekali kat sini..
sepasang ngan baju abah nya..
baju budak murah gak.. 30 hengget jer...
tapi malangnya..tak de saiz tuk warna yang sama...sigh...

ingat boleh setel satu hari tu jugak..
so tak yah dah nak pikir2..
rupernya..nak lagi aku buat entry pasal shopping raya hunting baju melayu qaleef pulak.. mihmihmih...




fefeeling aaron aziz lah laki aku raya ni ooii....
dari belakang dah nampak bayang dah..
pusing depan...nih bukan aaron aziz nih.. 
ni fared anak pak saad..agagaga...

eerrkk.. kutuk laki aku eh...?? muwahahaha....


jadi.. baju abah nya setel.. dan ni lah tema raya kiteorang tahun ni..
aku okeh jer..janji jangan laki aku kate nak repeat baju yang ada sudeeehhhh....agagaga...
kali ni..fared macam tak cerewet sangat..
die try2.. tengok saiz ngam..pastu terus proceed...tak banyak complain..
kain cantik kot...cutting pon ngam2 ngan die..
aku tak tau sangat.. kekadang aku dah rasa die pakai kacak dah -kat mata aku-
tapi die tak pekenan.. 
haaa..selama ni die dok kutuk aku cerewet jer kan..
sama jer sebenarnyaaaaa....
kalau die kata tak besh.. aku tengok dan kate die macam aaron aziz pon.. 
jangan harap die nak..
tapi.. kali ni memang senang..sekejap jer dalam tu...alhamdulillaaaaaaahhh..
sujud syukur aku... agagaga....
kalau tak..mesti kene gigih pulak gi carik kat pkns yang lagi sesak orang tu...
nanges....




notatanganAty :: baju raya korang tema kaler apa tahun ni....???








15 comments:

~misshuny~ said...

tema hani emerald green kak aty...hihi..seb baik baru tahun ke3 rye sbg suami isteri.tp slalu hubby yg decide kaler ape..hani follow je..mcm awal thn dye ckp nak kaler ijau.so hani suggest emerald green.cantik kan.hiks...kain beli kat jakel jugak.beli kain anta tailor.tp actually lg mahal kot.kain 140+upah jahit 140.total 280.T.T.lg mahal..baik beli yg aaron aziz je kan??siap dpt sampin lg..

Yana Ujang said...

aku dh setelkn before puasa lagi baju² raya..baju anak je x beli lagi..xpe senang je cari baju zafirah..malam raya pun sempat je..ngaa~ aku dh plan puasa kali ni malas nk soping² sgt..letih! kasut raya pn x beli lg..punnn tggu hujung² pose nnt..pi mall je senang..sejuk sikit..xmo dah pi jln tar...sesak! serabut..huhu >_<

tema tahun ni ijooo... :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

kena serbu jakel awal..huhuh

Rizziela said...

wah..abang Aaron

cik fadh said...

tema kite lebih kurang..huhu sep sep !

mommycha a.k.a kak jenab said...

hihi lawa bang aaron aziz "celup" pakai baju melayu emerald tu kan?
hehehehe.
aku kaler ijau lumut.
kaler orang tua katanyer...hahahah

Nurulaizanhusin said...

Aty..setuju sgt statement Aty yg lelaki sebenarnya lagi cerewet hehe. Ezan & hubby tak pilih kaler lagi nie ^_^ nak pilih kaler pun satu hal jugak tue

P/s: Last year Ezan punya theme pun emerald green. Cantik kan kaler tue ^_^

Mama Aida said...

kami tahun ni warna purple

Ema Minami said...

hari tu laki pekenann gak kaler ni..tp sy bangkang awal2 sbb ckp susah nk cr kaler ni utk bju pmpuan..hahaha...cantik kan emerald green...suami pulak x brkenan kaler tuh..hurm..ikut tema dia jugak tahun nie...pasroh je..huihui

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Memang cantik kaler emerald green ni Aty.. nmpk sesuai sgt tu!!. Kak Mirror pakai tak sesuai.. napa tah .

Harap dpt sedondon utk si Qaleef dan mama dia, mesti gempak di pagi raya!.

Nadiah Hanum Wahab said...

Saya nak gi cari baju melayu suami & anak2 hari ni...di Genne Martino@wangsa walk. Harap2 senang last jumpa yg berkenan di hati.

ayu Ismail said...

Cantik warna tu...yg penting dapat free samping and butang baju

Ann Ishak said...

warna tema raya saya tak tetap lagi...ikut angin ribut my laki berkenan warna apa nanti :)

Masya said...

SEMALAM BARU BERJAYA CR WARNA YG SAMA BAJU ANAK SBB NAK IKUT WARNA BAJU AYAHNYA YG DAH ADA.. GIGIH CR KAT GM TU PUN MAHAL KEMAHIN... XPE JANJI WARNA TU SAMA .. PUASHATI .. BAJU KT JER X CARI LG... TEMA?? SUPRISE.. TUNGGU ENTRY RAYA HAHAHAHA

fazianbatrisyia said...

tak cari lg. sy pon dah byk kali hijau...mcm hijau. no hal...thn ni pun hijau kot...bamboo green