Wednesday, August 06, 2014

10 syawal - hari untuk kami AtyFared





SELAMAT HARI ULANGTAHUN untuk diri sendiri dan suami
10 syawal 1431h - 10 syawal 1435h

4 tahun

Semoga Allah memberkati kehidupan kita berdua
dan hubungan kita sentiasa berada didalam rahmat Allah
amin....





dah masuk tahun ke-4 ni.. tetibe aku tak gheti sangat nak ber-romatik2 buat ayat aneberseri kat laki..
kahkahkah.. macam nak tampau diri sendiri..
nak salam raya pon tak kose nak bersendu2 sangat walaupon tau banyak dosa kat laki..uhukuhukkss..

cuma satu perkara.. 
aku bersyukur teramat sangat dengan jodoh yang Allah hadiah kan pada aku ni..
dia adalah seprti apa yang aku inginkan selama ini..
fared tiada antara nya

"Cinta bukan saja bukti
Ku uftikan cinta infiniti
Janji tak ditinggalkan tetapi ditepati
Kau istimewa tiada metafora setara
Jadi tiada metafora kerna kau tidak setara
Tiada metafora kerna kau tidak setara" 


ko tengok..tiga kali ulang tu..
" tiada metafora..kerna kau tidak setara.."
ewaaahh... kemahen ko berlirik lagu bagai....phewww....
nanges laki aku baca ni....
tacing kan..tacing kaaaann...hahaha..

aku tak nak puji laki kat blog aku..
in fact.. selama ni ko baca macam aku asyik mengutuk jer kan laki aku tu..
hahahaha.. hampuuunnn yer suami..
alaaa.. tak puji kat orang pon tak apa..
orang lain tau tau ker..tau ker..tak penting..
yang penting aku tau
tapi...aku tau yang die tau..macamane aku bersyukur menjadi isteri dia..
dia sangat istimewa..
die jugak sentiasa buat aku rasa istimewa sebagai isteri..
layanan die sebagai suami..
buat kehidupan aku sempurna..
dia tak pernah berubah [kebaikan] dari awal kenal hingga sekarang..
die masih fared yang aku kenal dari sebelum kawen..
layanan die tetap sama.. dan bertambah baik...alhamdulillah...
dan semoga akan terus kekal hingga menutup mata.. insyaa Allah...



aku tak nak mencintai die melebihi dari cinta aku pada Allah dan rasul..
tapi sesungguh nya.. aku sangat mencintai dia..

aku takut mati [aku takut kan kehidupan selepas mati]
tapi aku selalu berharap agar aku 'pergi' dulu sebelum dia..
sebab.. aku tak dapat bayangkan hidup aku tanpa fared..
hover kan doa macam tu... hahaha..
tapi memang tu yang selalu aku cakap..
sebab.. satu masa nanti.. biler anak2 dah besar..
dah ada kehidupan sendiri..
derang mungkin akan tinggal kan aku...
tapi.. aku berdoa agar aku dan fared tetap akan kekal bersama aku..
takkan tinggal kan aku..
terus setia meneman aku hingga ke tua [jika dipanjangkan umur bersama]
dan hingga berjumpe balik di akhirat nanti..
insyaa Allah...semoga Allah kekal kan jodoh kami berdua..
tanpa pengganti...amin....




TERUKIR DI BINTANG

Jika engkau minta intan permata kereta Alphard tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan... kamu...

Sayangku 
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/01/lirik-lagu-terukir-di-bintang-yuna.html#ixzz39TtqX6CJ


eeaahh.. tetibe terjiwang pulak... agagaga.....
feeling2 nak belajar kod gitar lagu ni ngan adik laki aku..
tapi tak sempat pulak..
kalau tak... mau tengah2 malam aku main kan lagu ni LIVE tuk fared...
pitam laki aku tu binik nye romantik sangat pulak tetibe....
kahkahkah... romantik la sangat....[tangan kat bahu]...hancusssss....



" selamat hari Ulangtahun ke 4 sayang Mohd Fared
semoga kite sama2 bawa hubungan kita ni ke Jannah Allah..
insyaa Allah..."


18 comments:

Nad MamaZN said...

happy anniversary..!
moga terus bahagia... hingga ke syurga :)

Noura Qifays said...

Happy Anniversary untuk akk and suami.. Kekal selamanya until Jannah kak :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Barakallahu Lakuma Fii Khair Aty.. semoga kekal hingga ke jannah.. :)

Maria Che Wan said...

selamat hari aneberseri semoga kekal ke jannah

cplud miera said...

assalam k.aty. so tacing so syahdu. selamat ulangtahun ke 4 to both of u. moga kekal until jannah :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah happy anvrsry ke 4.

sronok tgk keluarga bahagia ini. Moga terus kekal hingga jannah, aamiin.

selamat hari raya kak ♥

Nurulaizanhusin said...

Happi Anibersaries ^_^
Semoga berbahagia hingga ke Jannah..amiin

Chekgu Azrine said...

tacing..tacing..
semoga jodoh sis dan suami berkekalan hingga ke syurga..
semoga terus berbahgia..
tahniah sis!!

jaja_NorLiza said...

Hepi enibeseri aty & fared...semoga bahagia till jannah....

eima said...

Happy Weeding Anniversary AtyFared..
semoga kekal hingga ke jannah

MizzTina said...

happy anny akak n suami.. moga berkekalan hingga jannah..

Blusher Merah said...

AMEN

a_maya said...

wow..romantik u...
anyway, heppi anniversary awak..
moga kasih syg dan cinta antara korang kekal selamanya hingga ke Jannah..

wani ezryl * said...

happy anniversary, aty!! :) eh kebetulan hari ni pun anniv parents sy. dan jugak tadi baca blog auntie nanie.. pun anniversary dia. hari anniversary sedunia ;) semoga ditambahkan kasih sayang oleh Allah.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Betul la kan Aty..
kita tak dpt bayangkan bagaimana
hidup kita andai suami kita takde
lagi... sob sob sob.

Happy anniversary Aty & Farid sweet couple!!!. Moga bahagia till Jannah.

fazianbatrisyia said...

tahniah aty & fared. semoga bahagia hingga ke syurga. hidup berpasangan mmg mcm tu, risau siapa yg pergi dulu. tapi hidup mesti diteruskan.

Masya said...

happy anniversary.. moga berkekalan hingga kejannah .. hidup selepas kahwin ni mmg bnyk mematangkan diri... moga dikurniakan zuriat yg soleh solehah juga...

Mar Mansor said...

selamat hari ulang tahun perkahwinan buat aty & suami..