Tuesday, August 05, 2014

#GayaRaya - Outfit Royal Blue raya pertama yang simple









aku rasa... sejak hampir 10 tahun lepas..
ini lah raya yang paling mudah aku mencarik baju raya...
dan paling simple.. takde bling bling..takde batu batan.. takde manik2...takde kilau2 sebatu ko boleh nampak..dan tak lagi berharga beratus2 macam sbelum2 ni...agagaga....
kali ni...aku langsung tak cerewet.. 
aku hanya pikir nak carik dress simple.. dengan warne yang sama ngan laki aku...
jadi.. ni lah dress simple aku yang 'kosong' tanpa sikit pon hiasan tambahan..

kalau nak tau.. sebelum baju ni.. aku ada beli baju kain satin crepe yang ngan popular sangat tu..
 kaler royal blue jugak..
memang mengerlip cantik nak pakai raya pertama..
tapi biler pikir balik.. aku takut aku hanya akan pakai raya pertama...
jadi..aku gi tukar kaler lain.. dan aku beli yang lebih simple macam ni..senang hati aku..
bolh pakai lain2 kali pon...tak kire siang malam...weeeeeeaa...






yang penting senang aku nak dukung kejar anak...hahaha....


okeh.. nak jalan2 blog korang tngok baju korang anak beranak pulak...
kompem meletop masing2...pheeewww...ahkak kesat ingus siap2...



ko nak cerite raya pertama.. aku dah cerite jumaat lepas dah...
gi tengok entry sebelum..
kot lah ko nak tengok kan...ngehngehngeh..









19 comments:

safurara said...

ramai betul royal blue tahun ni.selamat hari raya aty! maaf zahir dan batin =)

jaja_NorLiza said...

aty ni pakai ape2 pon cantik! meh2 beraya jom!

cik hani said...

comel dress ni..
suka..

kite ada baju warna biru ni, tapi peplum..

DYatie said...

Cantik sangat Aty. Yatie tahun ni tak dapat nak fefiling posing. Sebab entah segan umah mentua. Haha.

mama amir said...

royal blue...tahun ni saya turquoise...hihi

Rizziela said...

hot colour utk 2014

Nad MamaZN said...

teringin nak pakai dress camni
tp tu la takut tak 'kena' dgn badan huhu

eima said...

cantik & simple... pesal la semua ko pakai kena gayanye .... cun la...

ko sama je size ngan aku .. tp aku je tak brani nk try pakai bj cam ni .. huhu

Mila Hilas said...

blue dia terang benderang..sakit mata tp mmg cantikkkk

ettyzukhair said...

cantik sey...etty teringin nak pakai dress2 ni..blom berkesempatan carik..baju raye 1st etty pakai besar gedobos..haha tailor silap jahit..n kite mls dh nak alter...

LYAfrina said...

simple..tp cantik sgt
last year dah kaler biru...

salam aidilfitri
maaf zahir n batin dari lya ;-)

Nurulaizanhusin said...

Aty..walaupun simple tapi ttp cantik ^_^ Ezan rs hubby Aty pun suka tgk Aty pkai baju tue

Biar tak berkelip pun tapi selesa dan cantik kan

Chekgu Azrine said...

Akk suka nak pakai jubah atau dress masa raya tp xdptla tahun ni sbb aish msih bf..n payah nak cari baju yg bf friendly suit dgn tema.kita..huhu

Noura Qifays said...

Royal blue nmpk kaler elegance... :)

mynameismy said...

mana gmbr apaknye heheh...
Selamat Hari Raya aty... :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Cantik!. Memenuhi syariah..
Pakai jubah and dress mmg lebih selesa sebenarnya. Kak Mirror ada juga dress - pakai raya ketiga... tp blom se"solehah" yg Aty pakai.. tgh blajar2.. hmmmm.. doa2kan la ye.. kekeke.

Nadt said...

Xde baju raya. Sedeyyyyy!

Shela Abdrohman said...

simple and sweet .

fazianbatrisyia said...

sy pun sama thn ni simple takde pilih yg blink2..senang jaga pun ye