Wednesday, August 06, 2014

#GayaRaya Qaleef - kemeja putih









Qaleef Eeman di raya ke-empat 



aku memang suka kan kaler putih..
ngan anak sekali aku sakan belikan baju bajan kaler putih..
aku rasa.. qaleef ada ber-helai2 baju kaler putih..
balik kampung ritu...
ada orang tanya aku... okeh ker anak aku tu biler pakai baju kaler putih
kalau dah ko tanya aku..
memang aku ok jer lah kan..
kalau tak okey.. aku tak beli tuk anak aku...mihmihmih..
dan qaleef so far memang masih ok..tak kisah lagi mak nya nak pakai kan apa2..
tak banyak ragam.. die ok jer nak 'bawak'..
aku kalau nak membeli kain baju tuk anak..
memang akan pilih kain yang sesuai tuk budak..
yang penting.. tak panas.. aku tak nak anak aku tak selesa..
badan budak ni ko tau lah kan...bukan macam badan orang tua kulit buaya...miahahaha...
cume since orang suka dok tanya aku pasal kain baju putih ni...
ko tau lah kan..kaler putih ni macamane nak jaga nya sikit punya payah..
lagi pulak nak pakai kan kat budak besar qaleef yang ngah aktif sangat tu...
ko tergolek telentang kat simen bagai tu dah biasa dah tu aku tengok...
belum cerite ni nak berjalan raya mmang makan jer lah pulak kan..
memang jenuh gak nak menjaganya..
nak soh aku tak kasi qaleef kotorkan bukan nya die paham pooonnnn..
die tau berseronok jer...
tapi bagi aku..normal lah budak sehari berjalan macam ni.. memang bertukar baju sesaja..
kalau bukan baju putih macam ni pon..
sama jer..kaler apa pon aku sarung kan.. kalau nak kotor tu..tetap kotor gak..
ada jer pulak jalan nya nak mengotorkan baju tu.. puuffttt...
cuma baju kaler cerah putih macam ni memang senang nampak jelas lah..selekeh...
mak ko pasrah nak...sebab mak ko yang pilihkan...agagaga..
tapi.. secare peribadi kalau ko tanya macamane handle dak qaleef ni..
aku tak de masalah.. aku bukan lah mak2 yang terlalu mengawal..
tapi.. aku rasa qaleef sendiri tau kot..yang mak nya ni garang...dan cerewet pasal kebersihan...hahahahaha...
bertabah lah anak...
alaaaa..qaleef dah biasa tuuuuu...
kalau tak biasa sekarang pon..
lambat laun akan terbiasa jugak keeeenn....ahaakkss...

tapi...aku rasa lah kan..
bukan pasal nak menjaganya... tapi macamane nak mencuci nya nanti...
biasa aku pakai vanish jer..rendam sekejam..sental sikit..setel..
yang penting jangan ko peram lama2..
nanti susah nak tanggal...giteeww ko mak2 sangat sekarang...

kang aku hantar dobi kang.. kene bahan lak kang....agagaga....










9 comments:

Nurul Aziz said...

ayra takde baju putih2 ni, tapi baju kalau warna cerah2 pun memang nampak jelas kalau terjatuh tergolek atas tanah.. balik kampung semua baju macam belacan.. haha.. tapi kita takde varnish kat rumah, guna sabun mandi je, tonyoh2.. rendam kejap pastu alhamdulilah hilang.. tapi kena cepat la.. kalau biarkan kotor2 tu, memang tak hilang.. budak2 kan..

Chekgu Azrine said...

Serius akk suka sgt bju putih tau..nmpk smart..akk ada bli 1 kat dak aish utk pkai ngn sua askar kononnya..tp xgigih nk pkaikan lg sbb mikir sure kotor ni..so tggu la jln2 sopink mall blhla pkaikan kot

MizzTina said...

amboi segaknya ank bujang ni..dgn boots dia lg.. mmg la kak, klu beraya bw anak ni mcm nk blik kg, bw baju berhelai².. sehari 2 3kali tukar bju..

Nad MamaZN said...

gmbr no.3 tu cute sgt si dak qaleef ni ;)

cik hani said...

hemsemmmm...

fazianbatrisyia said...

sy pun suka putih....vanish mmg ngam. kalau new born pon sy rasa lebih suka putih & warna selamat kalau tak scan bby pun ok je.

acik idah said...

idah pun suka warna putih... suka tengok orang pakai putih... tapi utk sendiri tak kot... pakai maid payah... jahanam baju cekk... :D

comel qaleef berbaju putih...

Masya said...

bagusnya qaleef nak pakai kemeja.. ank kt jgn hrplah ni pun jenuh pujuk saiko sikit x jalan lg ... kemeja beli tahun ni x pakai pun lg huhuhu .. warna x kisah yg penting cara cuci btllah sgt tu.. vanish mmg membantu kikikiki .. samelah kt.

Azziah Nawawi said...

segak aih qaleef.. kemain dia ngan boot bagai.. hehe