Friday, August 08, 2014

2 orang sekepala





amboiii kemahen merempit 2 beradik ni



sempat pulak ko kaut bag ummie ko yer.. [bag kakak ipar]


tukar pemandu... makan buah dulu.. luv this picture..





betul lah derang ni memang rapat..
memang rapat sangat..
boleh nampak bonding derang adik beradik..
kalau ada yang tak tau...
Lu'lu ni anak Tina..anak susuan aku jugak..
aku ingat kan dulu derang ni tak rapat..
tapi.. makin membesar..makin derang rapat..
Tina cakap.. Lu'lu boleh berkongsi menan..makan minum dan apa saja ngan Qaleef seorang..
berbanding ngan orang lain atau ngan sepupu2 die [belah suami tina] walaupon semuanya perempuan..
dan kalau ko nak tau.. bukan qaleef jaga Lu'lu..
tapi Lu'lu yang jaga qaleef..terbalik sudah..
selalu pimpin tangan qaleef..





qaleef kalau pagi2 cakap nak gi umah Lu'lu...
die dah eksaited...laju2 nak mandi siap...
lepas tu.. mula lah berjikir tak henti sebut nama Lu'lu.." yuyu..yuyu...." ulang sampai 30-40 kali..
atau selagi tak sampai.. 
haaaiihh..jenuh mak pak ko dengar...
kalau gi mana2 jalan..
tanya kat Qaleef " nak gi mana ni qaleef...?? " -saja borak-
Qaleef jawap... "rumah Yuyu..."
ko ni...gi umah Lu'lu sesaja pulak kan...ngeeee....
kalau dah jumpa masing2 tak nak balik..
baik Lu'lu.. baik qaleef...
kalau qaleef nanges..Lu'lu sedih sama...huhu...
mula lah mak ko pon sendu sama....agagaga...

baru2 ni Lu'lu tukar masuk pre-school..
asal nya pengasuh yang jaga...
dah masuk 2 tahun lebih ni..Tina hantar lah gi sekolah kekdah nya..
boleh belajar sama kan..
Lu'lu setiap hari soh Tina amik Qaleef dok sekali ngan dia kat sekolah tu..
" mami nanti amik auf yer " Lu'lu panggil qaleef Auf...
alahai..sedih jer dengar...
kalau dekat jengkal tu.. biar mama ko ni jer yang jaga..
seronok sikit kan..
lagi pon Lu'lu macam anak sendiri perasaan nya...

haaa..Lu'lu memang petah bercakap..
memang dah paham lah die bercakap..lancar..
dah boleh buat ayat penuh..
instead of qaleef yang masih tak lancar...
yang biasanya aku jer paham...mihmihmih....


okeh.. saja aku nak cerite pasal 2 beradik ni..
hari2 jumaat petang.. ko pon dah lemau kan..
jadi aku cerite yang lite2 jer..ngehngehngeh...
kot lah ada yang nak baceeeee....

selamat berhujung minggu..
selamat berjalan raya...
minggu ni kompem sakan korang jalan raya umah kawan2 pulak..
sebab last week masing2 masih lagi kat kampung kan..
tak pon..ramai yang buat open house...weeeee....
'jumpe' isnin depan key..daaaaa....







12 comments:

cplud miera said...

sweetnya si comels 2 org ni :)

MizzTina said...

comelnya diorg...merempit, bersosial.. sekepala ni..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

hehehe.. comel tengok gelagat qaleef & yuyu nie.. rapat betul yer depa..=D

Aeen said...

sweet je tengok qaleef dengan lulu ni...terbayang raees n raynia pulak ...hehe

Yana Ujang said...

baguih rapat adik beradik..kita pn sejuk hati nengok..zafirah kazen paling dkt ank2 abg ipar aku lah...ada 2 org..tp xde la rapat mcm ni..rapat as in cousin je...pn oke dh bg aku..selagi dorg x bercakar, gadoh...huhuhu

fazianbatrisyia said...

bestnya rapat...xpe da jadi adik beradik susuan. cam ne boleh susukan lu'lu ye? ke sy yg ketinggalan cerita.

LYAfrina said...

So sweet.. comey..
Moga ukhwah ni kekal smpai dia org besar

puan.mila said...

seronoknya tgk dua org ni..dh mcm ank k.aty la kan?? Nama lu'lu tu sedapp :-)

Mummy Faeeq said...

comelll..
sonok tgk dorg naik keta yoy tu sesma..:)

eamy milea said...

comel je dua beradik ni.. :)

LYAfrina said...

kiut miut

annur fitrah said...

penama kenderaan tu...cam best jer