Monday, August 11, 2014

#GayaRaya - envelope clutch bag









biler aku pakai clutch bag berjalan raya ngan anak kecik..
ada orang tegur.. mampu lagi ko nak melaram aty...
apa jer ko boleh letak dalam bag kecik tu pulak kannn..

okeh.. aku paham maksud ko..hahaha....
orang ada anak kecik...
biasa nya ko kompem boleh jadi pokok kismas bawak barang anak keliling pinggang ko
termasuk anak tu sendiri sebagai akseseri...agagaga...
hapa ko pikir kalau aku pakai bag kecik2 aku tak pedulikan barang anak ker...
ohhooii.. aku bukan berjalan ghaye naik bas..
alaah ko ni pulak.. dah jadi mak2 pon.. tak apa nak gaya lebih sikit kan...mihmihmih....
jangan nak klise sangat..asal ada anak konon nya semua pon dah tak boleh..

aku ingat sebelum ni..
aku tak kan pakai dah bag2 macam ni..
tapi biler mud melaram mendatang..
mula lah meroyan beli bende2 macam ni...agagaga...

aku suka clutch ni :: from EMBELLISH @ ZALORA
sebab walaupon ko nampak macam kecik..
tapi dia besar gak..lebar..
boleh isi purse dan handphone aku..
letak lipstik bedak..mascara bagai pon boleh lagi..tapi bertabur lah dalam tu..
nak isi sekeping pampers anak pon muat tau..

selalu bag aku memang ada barang aku jer..
atau paling tak pon.. ada sapu tangan anak..
qaleef ada bag die sendiri...
memang tak nafikan...
kekadang aku sendiri akan berbirai2 tangan kiri kanan penuh ngan botol air masak die ngan stokin kasut die bagai...
tu belum lagi kalau anak aku soh hangkut train die bagai tuh...puuffttt....
so far.. since qaleef pon dah besar sikit ni..
tak yah nak berdukung bagai...
die pon rimas mak nya nak kepit2 manjang...
tapi kalau ada pon..
biasanya tugas mendukung pada masa2 tertentu tugas hakiki fared...
aku gigih pimpin kuat2 ker tangan anak aku tu...miahahaha...





raya ke berapa tak ingat dah...
outfit biasa2...
aku ulang pakai baju raya 2 tahun lepas...dan kali terakhir pakai pon masa raya 2 tahun lepas tu la..
kebarung pesak gantung yang loose macam baju kurung..
cuma potongan bawah besar..orang kate style pahang...
aku sayang baju ni.. sebab potongan die yang longgar dan masih 'relevan' tuk aku sarung sekarang..
berbanding baju raya tahun lepas yang sendat mendat aku memang dah tak nak pakai...
dah aku bagi kat sedare sepupu papat aku...
tinggal yang ni jer antara aku yang aku sayang..
nak pakai sesaje hari biasa memang tak lah kan since aku pon dah tak bekerja..
jadi pakai jer lah balik time raya... ada aku kesah pulak kan...agagaga...


MASIH lagi anak sorang..
dan anak tak berapa nak baby2 sangat..
boleh lah kan buat masa ni...
nak melaram melawo mana yang boleh..
dulu masa qaleef kecik tu.. 
pikir banyak kali gak lah nak pakai kasut tinggi 2-3 inci sekali pon...
takut aku tersungkur secare berjemaah jer nanti ngan dak qaleef kan...
dapat bayangkan tak...hahaha...
okeh..tak yah ko bayang kan.....
bag pon.. waktu raya ni jer aku nak merasa sangkut clutch
kalau tak..memanjang sling bag jer sangkut kat bahu dan segala macam bende ko boleh letak...
takpe nak.. mak ko pasrah..
kate demi mu anak......fineeee.....



















10 comments:

Rizziela said...

Cantik..sedondon dgn baju

fazianbatrisyia said...

setuju...mak2 pon kena bergaya jugak. anak jek nak baru, mak pon nak jugak...barulah adil....sokong 100%

Chekgu Azrine said...

Ada anak kecik ke.besar ke rasanya takde alasan kan kita nak melaram sikit..hehehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

ada jugak satu beg macamni.. jarang guna sebab farah suka bawak handbag besar2..senang nak sumbat semua barang..hehehe..

LYAfrina said...

CANTIK APA..

lya suka pkai sling bag

NinaAz said...

heeeeee... bagus sis. igt ada anak xbleh melaram ke. hehww. boleh haje kannn sis

Yana Ujang said...

cantik bag tu..btol tu ty..ank dh x berapa nk baby sgt, dh boleh berdikari sikit2 pe slhnya maknya nk melaram...sekali sekala je ponnn...aku pn time raya melaram gak..kohkoh kita jln raya bkn jln kaki...xde hal lah beg2 ank tu...kreatif la sket kan..kehkeh

aku pn kureng gemar dgn ayt, "dh ada ank ni xde masa nk buat itu ini.."

krik krik krik krik~

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

ramping meletops lagi sis nie.hihi =)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

eh,jap,sis dok area mana ea? kwsn prmhn mcm kat puchong perdana.kak ipar sy dok kt p.perdana.benar kah atau ilusi ku semata? =)

Fiza Rahman said...

Erkkk...klo dah ada anak tak boleh nak bergaya ker...ppffttt...

Tapi clutch tu cantik.