Monday, August 11, 2014

Wilayah Qaleef eeman :: ini bukan sesuatu yang luar biasa...








kejadian selepas geng jiran qaleef datang beraya sambil bermain...
reaksi mama :: ini adalah perkara biasa...ngeeee...
kalau qaleef sorang pon memang macam ni..
ini kan pulak ramai2 main...


tengok qaleef pon takde tempat nak duduk sampai duduk atas backhoe dia..
sambil tengok cd apa tah tu..
yang tak larat nya mengemas menan2 kecik tu masuk ke setiap bekas..
buat sama2 ngan qaleef esoknya..
[budak2 datang main malam tu]
kalau harap kan die yang buat sesaja..tak tau tah macamane ghoper nya..
memang lah cepat je siap nya..
main bantai die je simpan macam mana..


notatanganAty :: yang luar biasa kalau bilik tu kemas tak berusik sehari suntuk....




17 comments:

mama amir said...

hihi...memang biasa kalau ada anak kecil...^_^

Jueliza Jamani said...

nasib dalam bilik.. sis.. kat mana beli backhoe besaq tu??

CikNaa said...

same! sampai naik pening rasa..sobss..huhu

Yana Ujang said...

ye mmg perkara biasa..
tp time sepah tu kecik bsr kecik bsr je la nengoknya kan...hahaha

ada aku bc, bebudk ni klu sesepah gini maksudnya dia bijak...okay la kan..pasrahhh tgk sesepah..huhu

Azziah Nawawi said...

yeszaaa.. ini perkara biasaaaaa.. anak kita pun gini la perangai dia. sepah sepuluh kali, kemasnya sekali je. lagi 9, maknya lah kena kemas. redho jelah..

MizzTina said...

phewww..mencabar minda btl nk mengemas..

Noura Qifays said...

budak2 kan kak.. kte pon kalau ank sedare kecik dtg, perghh..mmg macam tongkang pecah jadinyaa rumah tu..hehehee

Suffiah zee said...

waaaaaa....samelaaa...sblm ni tertanya-tanya gak...kagum...baguinyeee naka aty tak sepah2...anak saya jap je kemas...kebanyyakkan biliknye berterabur.....lani semakin suka dia bwk menan dia ke ruang tamu lebih2 lagi kalo abinye ada di y=umah...GERAMMMM je tgk gelagat dia...hehehe

Aeen said...

memang letih la nak mengemasnya balik kan..dah elok2 kemas..di sepahkannya balik..haih..hehe..

ShirVen said...

suka tengok tempat tu, walau bersepah tapi ada tempat simpanannya sendiri. cam kat tempat aku susah nak cari box camtu, if ava main or jadi semut angkut, fuhhh!! seluruh ruang tamu n bilik tidur berselerakan. tambah2 if dia main playdoh

eima said...

huhuhu....gitu la keadaan rumah ...ko ok lg dlm blk qaleef je..aku merata wei..huwwaaa tgh dok buat play room gak ni...tp sbb hjg bln ni ade bradek ramai nk dtg rumah tkt xcukup tmpt tdo...aku buat playhall bt sementara waktu....hall ats tu buat tmpt main diorg....harap2 aku mampu maintain tahap kemasannya ....letih dh tgk diorg sepah hall bwh

Gieyana said...

Syabas qaleef..nnt ajak lg geng sepah2 kan k psl mama mmg suka mengemas2 sume ni.. Jgn marah yer beb! Just joking! Nasib baik ko ada wilayah khas utk dia sepah2kan..kalau idak, phewww!

NinaAz said...

syoknyaaaa. siap ada tmpt sendiri lagi utk mainan. hehe

aznor ibrahim said...

qaleef trpakse duduk atas backhoe..hahaha siannn.sampai dah takde ruang nak minum susu ye qaleef

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

hehehe.. memang depa tahu sepahkan jer kan akak..yg tukang kutip mak nyer la nanti..=D

UMIE SUE said...

SAMA JEEEE NGAN AQILAHHHH

Fiza Rahman said...

Pitam...hehehe...Biasalah. Sama mcm kat umah tu jugak. Bersepah.