Tuesday, August 12, 2014

#RayaBlogger dengan blogger



macam biasa lah..
aku memang ramai kawan2 dari blog..
ada yang kawan baru...
ada kawan yang dah bertahun dari sebelum kawen sampai dah beranak pinak..
ada rumah yang.. aku pasti akan pergi..
kalau tak setahun sekali time raya pon..
dapat jumpe sesekali dah memadai..
menziarah... merapat kan silatulrahin giteeewww...




ni antara blogger aku dah kenal sangat lama dan rapat..
umah die kat Kapar nun gigih aku pergi berjalan..
tahun lepas tak sempat nak pergi.. tu tahun ni awal2 aku dah plan timing berjalan area sana..
Sue ni aku kenal melalui blog dari sebelum kawen..
dan jumpe fes time masa majlis kawen die hampir 4 tahun lepas..
ni.. anak kiteorang dan masuk umur 2 tahun dah..
alhamdulillah.. masih lagi bersahabat..



Sue ni admin group 'Kami Suka Susun Atur' kat FB
Sue ni gak yang buat header yang sangat comel 'Pink garage' [page bisnes] aku kat FB tu
dan kalau nak tau.. Sue ni lah orang pertama yang datang umah baru aku masa baru2 pindah dulu...
tak sempat nak update kat blog pasal ni..


Ummi Sue dan Mumtaz Aqilah



ni bukan main sama2 nih.. tapi Aqilah  tak nak main ngan Qaleef.. heheh..
tak biasa main ngan budak laki... 



tengok budak 2 orang ni..
jauh beza saiz..sedangkan beza berapa bulan jer...
Qaleef halussss jer... Aqilah kemahen comel..


walid Aqilah dan Abah Qaleef


Qaleef nak buat sama...tak gheti.. hahaha...Aqilah dah buat..tengok dak qaleef tak buat2 lagi...



aku beraya umah Sue ni Ahad baru ni [ Raya ke pat-belas]
pagi tu ada jemputan jiran..sarapan..
dah alang2 siap tu.. yang terus2 nak berjalan raya..
tu yang sampai ke Klang tu..
ni pon sebenarnya dah lepas2 zohor ni..

lepas tu..singgah solat kat masjid area situ..
terus gerak ke rumah seorang lagi blogger kat Johan Setia Klang...




kalau ikut nama blog orang kenal sebagai 'Antalya'


Kak Yun ni jemput aku awal.. 
so memang ahad tu dah plan ke sini petang tu selepas umah Sue..
Kak Yun ni aku dah jumpe 2 kali..
fes time secare terserempak kat Jusco Bukit tinggi tahun lepas time pose..
dan kalau nak di ikut kan..
kak yun ni kenal adik aku Tina dulu sebelum aku kat Klinik desa masa masing2 bawak anak..
kecik jer kan..pusing2 situ jugak..haaaa...
dan ada cerite tragik biler raya tahun sebelum tu... 2012..
Kak Yun ni menjemput aku beraya kat umah die - dekat jer ngan umah mak aku -
tapi boleh pulak aku datang salah hari... 
datang2 uamh tutup rapat..nak beraya guane kan....agagaga...
seb baik ar aku bukan datang jauh2...
kire gerak dari umah mak aku jer..
kalau tak.. mau merajuk ngan akak ni taaawww...hahaha..
sendiri salah..sendiri nak merajuk... tampau sikit... ngeeeee...

neway.. mekaseh akak sudi jemput kitew anak beranak..
sedap spaghetti akak sampai 2 kali tambah laki bini taw..uhukhuukksss...

gambar berdua jer tu dah nak balik..
budak2 takda.. iskandar tido.. mya tak nak joint..qaleef leka dok main menan orang...
sememeh muka aku tu..pheeewww...
walaupon setakat 3 bijik umah jer beraya hari tu..
tapi meredah jam tu... Allahu.... pening kepala aku dok dalam kereta..
balik tu.. kalau ikut kan awal lagi..
tapi jammed giler babas..sampai laki aku pusing kemahen jauh nak elak jammed..
sudah nya aku stress ajak terus balik..
plan nya nak singgah lagi sorang blogger kat Shah Alam..
tapi tak de rejeki..
aku betul2 dah tak larat...
dalam kereta macam lalok2..
laki aku tak kasi aku tidur dalam kereta..
soh teman die hadap jammed tu..
die pon mengantuk..
siap sorok hp aku tak kasi aku online dalam kereta..
aku pulak dah tak larat..
jadi..tak kesah lah pon..
tapi sudah nya.. aku senyap jer walaupon tak tidur..
siyes aku tak larat giler...


bukan apa..
sebab.. sabtu sebelum tu..dah balik kol 12 tengah malam beraya umah kawan fared dan sedare mare..
ahad pagi2 pulak dah bagun memenuhi jemputan jiran belakang umah..
lepas tu terus berjalan tak hengat..
menambah penat...ngadap jammed sepanjang jalan...
sudah nya..dah biler aku senyap jer tak bunyik ek ker oink ker..
laki aku sound..soh aku tidur...agagaga....
tapi tak ley tidur pon..
dah anak aku kedepan ke belakang tak gheti penat..
lagu mana pulak mak nya dapat lelap..puuffttt..
tapi nak menyinggah umah akak tu..memang tak terdaya dah..
tak per ahkak yang sorang tu... raya umah kite eh eh eh.....ngeeee...

balik tu pulak.. dari tol rawang sampai ker bandar country homes tu jammed giler mak lazib ko tek hengat...
aku ingat kan ade eksiden bagai..
nan hado pulak..
tapi lain macam jammed nya...
ramai2 gi beraya gamak nya....
sampai umah kol 7 lebih... nengesssss.....

notatanganAty :: sempat menyinggah beli beskal qaleef kat seksyen 18 Shah Alam lepas gi umah sue tu...weeeeeaaaa... qaleef ada beskal baruuuuu....












18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya raya

Ayu azmir said...

selamat hari raya

CikNaa said...

wahhh.. syok la aty beraya dgn sue.. sampai sekarang tak jumpe sue lagi..

MizzTina said...

bestla kwn alam maya leh jumpa depan²..

Chekgu Azrine said...

tunggu next weekend..sama je hazab mengadap jammed..sampai hbs raya la nih..hahaha

fazianbatrisyia said...

raya2 @ lepas raya kedai beskal mmg laku gila cam pisang/cempedak goring panas2....sy kena beli 3...

cplud miera said...

waa bestnye. seronoknye jumpe kengkawan dunia maya ni :)

eima said...

wahh sakan ko pi beraya kan ... time ni la beramah mesra kan ...

Ann Ishak said...

bulan raya ni jalan raya pun beropen sesak :)

Yana Ujang said...

aku pn tgh plan² nk serang rmh ko ni..kehkeh

syok woo qaleef jln2 raya je dpt menan baru...pfftt! murah ke beskal tu? nk belikan zafirah beskal gak aa...dia sebok nk men beskal org..huhu sian dia

DYatie said...

Huhuhu. Dugaan jem. Macam pergi 10 buah rumah masa yang d amik. sobs.

Shela Abdrohman said...

suka baca blog kak sue. dan opkos akak jugak.. semoga persahabatan berpanjangan =)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

sebab tue la blogging nie best kan akak.. dapat kenal ramai kawan2 yg awesome.. bila boleh nak jumpa akak pulak nie..=D

UMIE SUE said...

ALAMAKKKK..PIPI SELAMBAK!!!
HAHHAA..TERIMA KASIH ATY SEBAB SUDI DATANG PONDOK COMEL SU..HEEE

Noura Qifays said...

cantiknya akk nie..sukalah tengok!

Fifi Nadhrah said...

seronoknye jumpe kawan2 blog..

LYAfrina said...

Bestkan .. kenalan dunia blogger bila bjumoa dunia realiti.. pasti btambah erat

Fiza Rahman said...

Bestnya beraya ngan rakan blogger.