Thursday, August 07, 2014

#GayaRaya - " mama cantik "






Qaleef suka betul aku pakai baju kurung yang satu ni...
tak habes die akan puji mak nya "mama cantik.. mama cantik.."
sengeh2 macam kupang mak ko nak...ngeeee..
walaupon bukan lah di puji mak nya yang cantik.. 
die puji baju2 aku pakai cantik..
pon mak ko ni kembang kempis hidung ni ha....mihmihmih...

mungkin warna baju ni kot..
buat qaleef tertarik....
yer lah..budak2 kan...suka kaler2 yang ceria..

ni bukan baju baru...
baju ni adik aku kasi...die beli2..tapi tak muat pakai..
ahkak ko lah yang untung....ngeeee..
aku pakai tak ingat raya keberapa..
jalan2 braya waktu malam...
suka nya kain ni sebab langsung tak payah gosok..!! hahaha...
dasar sangat kaaann...
baju ni jenis kurung modrn..tu macam ada curve tu..
aku pakai longgar tau.. tak de ikut cutting aku ke hapa tu..
kalau ikut cutting body..memang tak pakai dah ni..
tapi sebab baju ni sendiri potongan die macam tu..
yang suka tu sbab kain kembang...
selesa pakai...





qaleef sekarang.. pandai nak komen..
kalau die tengok aku pakai cantik..
die akan cakap..cantik..
kalau tak..die senyap jer..
kalau tanya pon..die tak jawap...
jangan nanti biler die pandai cakap "mama comot" sudah lah..sentappppp kang....agagaga....

jangan kan baju kurung ni..
kalau aku pakai baju tidor malam yang satin cantik2 tu..
qaleef akan pegang2 cakap.."cantik..cantik.." ulang2 lagi sampai soploh kali
alahai anak.. gheti pulak ko cantik bagai ni kan...



kenapa pegang kopiah..

pegang lagi..




tak paham kenapa qaleef asyik nek pegang kopiah die jer...puufftt...



qaleef masih tak pandai nak pilih2 pakaian yang die suka atau tak..
tapi.. kalau pakaian die tu cantik..
die akan cakap "cantik..cantik " ulang2 sampai soploh kali...
kalau lah kate die tak berapa suka..
tapi kene jugak pakai..
kiteorang akan cakap kat die..
"eeeeeeaaa...cantik nyaaaaaaa baju qaleef...!! "
ulang2 dan cakap beriya2...sambil pegang2 belek2 baju dia...
saja bagi die eksaited....
nanti die pon ter saiko sama...
terus senyum simpul dan suka nak pakai....
terus rasa hensem lah teeww... 
menjadi saiko makpak ko nak...hahahaha..

tak lah susah pon nak pakai kan apa2 pon kat qaleef..
buat masa ni..
cuma kekadang ikut angin die..
nak pakai 'baje cekelat' memanjang [baca :: tak nak pakai baju langsung]
tapi.. kalau cakap ngan die..
pakai baju cantik2... kite nak jalan-jalan
haaaa..laju lah die nak bersiap cantik2 jugak...
dah terbiasa dari baby..
asal nak jalan jer kene siap2 tukar baju cantik2..
pakai stokin... berkesan rupa nya sampai besar ni ha...
suka tengok anak kemas2..walaupon nak gi kedai jengkal jer pon...
bertabah lah anak ngan mak ko ni ha...


notatanganAty :: qaleef kalau pakai jubah ni.. nanges2 nak naik tangga..sebab.. susah die nak melangkah..nak selak angkat kain sendiri tak gheti gamak nya...hahaha..







20 comments:

S.n.Fariza said...

cantiknya aty.
beli kt mana? nk tau boleh?

Chekgu Azrine said...

Sis sharela jubah qaleef tu beli siap ke tempah..suka akk nengok jubah tu tau

ettyzukhair said...

mmg pandai mate qaleef..baju tu cantik..sesuai ngn aty..kalu etty pakai xsesuai sbb corak kotak2 tu nmpk kembang nnt huhu..but aty selim melim mmg sesuai..

Nad MamaZN said...

aah la mmg cantek pun
sbb warna dia tu..menyerlah!
klu camtu bukan qaleef je suka hehe...
alololo comeynya qaleef berjubah n kopiah :)

Suffiah zee said...

selamat hari Ghaye aty....kalo ada wat open house sudi sudilaa jemput....teringin nak tgk umah aty yg soooo niceee nie...

fazianbatrisyia said...

ye ar anak2 cam tu. qaleef sibuk nak pegang benda bulat tgh kopiah tu kot. drip puasa/raya ni konon2 sy try pakai shawl...anak2 boleh jd menangis nak pakai jugak. maknya dah la belum brp pas nak pakaikan org. dah ayah dia kata sorang nak mcm yuna sorang nak mcm yuni...aduh..kalut

Noura Qifays said...

orang dulu2 kate, kalau budak yang bercakap..dorg cakap jujur.. akak mmg cantik pon.. hot mama! :)

MizzTina said...

akak mmg cntik pun, dgn kaler yg menyerlah lg..comel..

qaleef pun comel.. cheeky je ketawa mcm tu.. grrrrrrr..geram

mama amir said...

wah, qaleef dah pandai...tak lama lagi bole la jadi perunding imej mamanya...hihi

Liyana said...

simple tp cantik :)
gigi qaleef cantik la... gigi faiq jarang2. huhu

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Mmg cantik sgt akak.. qaleef pn sama.. comel jer.. =D

nadiah hanum said...

Mama Qaleef memang selalu pon cantik...:)

Shakina Farhan said...

seyes cantik corak die..xberkelip tgk sbb cantik..kl buat jubah pn lawooo..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kanak2 mmg tak pandai berbohong.
Memang cantik pun!!.

Mimie_Zatun said...

Aty.. memang cantik..
Mama vouge!! hehe

Ayu azmir said...

alololo... tok aji khalif

Azanna Radzuan said...

like mother like son..haha..

aty mana beli jubah qaleef tu?share la..nak belikan utk adam jugak..selesa je tgk..

CikNaa said...

haah..betul dah kata qaleef tu.mmg cantik..kain ala2 umbrella gituu..

LYAfrina said...

Hehe.. senyum la mama dpt pujian dr anak.. tp mmg btul la kata qaleef tu.. mmg cantik.. menarik...tertarik..

NinaAz said...

aah la kak. cntik baju. mana adik akak beli tuuu