Tuesday, August 19, 2014

#GayaRaya :: chiffon wide shawl ungu kundang byAtyFared








puas hati aku sebab dapat buat shawl untuk diri sendiri..
saiz dan bentuk ikut apa yang aku nak...
besar.. bidang..dan tak perlu nak pakai inner kat dalam..
kain aku pakai jenis chiffon yang senang sangat nak bentuk..
tak terlalu nipis dan jarang..
labuh depan belakang..
ekjas macamane pon senang nak bukak pasang dan tak yah aku nak tarik2 depan..tarik2 belakang...
memang pusing lilit biasa2 jer tak yah fashion2 sangat pon..
nak buat style apa pon boleh..
nak buat style square.. style shawl..semua pon ok..aku dah ngetest dulu dah...ngeeee...
insyaa Allah dah boleh fully covered...
tu aku puas hati sangat2 tu...
selesa tuk aku pakai....

buat masa ni aku ada hampir 10 warna shawl aku buat sendiri macam ni..
hand made byAtyfared giteeeewwwww...




warna purple ni... aku suka sebab kaler dia...
aku tak ada baju dan tudung warna2 macam ni...
teringin sangat nak pakai kaler ni... 
gi beraya umah bos fared sabtu lepas..
sampai2.. wife dato' tu tegur tudung aku cantik sangat...weeeeeeaaaa....
siap tanya.. aku beli mana..??
teruja aku terus.... ngehngehngeh...


yer lah..sebelum ni...
aku suka pakai chiffon wide shawl..tapi susah nak betul2 puas hati..
aku suka gak yang jenis cotton tu.. senang nak bentuk..
besar..tapi jarang nya alahai..
kalau nak ekjas tak jarang boleh..tapi tak cover lah depan tu kan..
kalau tarik2..nak labuhkan jadi jarang sangat..
lagipon..cotton cepat 'pecah'.. lama2 jadi buruk.. tau yang tak suka tu..
kalau chiffon pulak..masalah aku material..
since aku ni pakai jenis macam square walaupon tu shawl..
jadi memang susah nak bentuk kain halus nipih jer..
dan selalin kebanyak kan nya kene pakai inner..
kalau nak betul2 bidang besar.. mahal ya hampun..
sampai seratus lebih pon ada...
ok..maybe sebab material..
eerr... yang aku nyer ni.. material cantik gak..
tapi tak lah sampai beratus..agagaga....
ada lah selai dua yang betul2 boleh cover aurah dan tak jarang
tapi kebanyak kan nya aku kene pakai inner tudung lagi kat dalam..
kalau tak..memang boleh nampak leher tengkuk walaupon dah tutup dada depan belakang..
kalau ikutkan tak lah susah..ok jer..
tapi aku ni..memang kalau boleh nak senang2 simple jer..ngeee..
biler sendiri buat sndiri...sendiri puas hati...
lepas ni nak beli lagi banyak kaler lain...
buat masa ni banyak kaler2 shoking n gelap aku beli..
lepas ni nak kaler2 pastel dan lembut..





notatanganAty :: nak tempah anyone.. ?? #kenyit2matamenggoda





17 comments:

lieyalatif said...

SGT GOJESSS ATY!!! aty mmg sesuai kaler2 mcm nie... nampak soft jeeee muke yg dah sedia soft tu.....serius lawooo...

Nad MamaZN said...

cantek!
moga terbuka hati cepat2 nak pakai labuh camni -_-
cemana ek nak gayakan tudung cam aty pakai ni? nampak kemas je...

a_maya said...

Wah...
jd designer dah kawan ktia ni...
amik tempahan ker?
kalo amik,baper rm?
macam nak jer..

SUHAILAH RAMLI said...

wah...aty bestnye kalau dapat buat tudung sendiri..patutlah saya selalu perasan tudung yang aty pakai labuh dan boleh buat mcm2 gaye..dah agak dah mmg buat sendiri..mahal tak kain nak buat tudung ni..nak try buatlah..hihihi

puan.mila said...

waaa dengki tdung k.aty cantik!!

Mila pun custommade shawl tp mil wat kan..nak jahit sndiri idok lerr pandai..

Leh tahu saiz tdung k.aty?? Suka jgk pakai yg bidang besar labuh blkg dpn :-)

Liyana said...

cantik. caner nak tudung lilit2 gitu? hee

O'gosh Iskandar said...

Aty sekarang...siap dah buat tudung...kelas tau..

fazianbatrisyia said...

material apa ni? kalau labuh cam ni brp meter?
warna mmg cantik.
sy br terhegeh2 nak pakai tgk org lain pakai cam best jek...aty pakai lg cantik.

khairiah Mohd said...

mcm berkenan jer aty oi hehehe...bpe rm terr

Chekgu Azrine said...

lagi jimatkan aty bila buat sendiri..

nayfatimah rasyid said...

wah jadi designer plak ...
nanti boleh tempeh kak Aty;)

eima said...

wahh hebat .... siap boleh menjahit dah tu mmg hebat .. tp aku tak reti pakai shawl ...

LYAfrina said...

Cantik sgt..
Xsangka ada bakat jahit tdung.. nanti leh komersialkan.. puas hatikan buat sdri..

nadiah hanum said...

Tahniah Aty..suka sangat tengok penampilan Aty yang sentiasa menjaga aurat..Alhamdulillah, tabarakallah..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak aty, sheila berminat nak tempah. hahaha buat la banyak2 warna. boleh borong sekaligus. i love tdung yang cover aurat... labuh pun bagus, boleh bf anak sekaligus ~~~

Tautan Hati NabilaHasyim said...

Alhamdulillah, cantik sgt!

Nurul Aziz said...

hari tu kengkonon nak buat wide shawl sendiri, tapi beli kain bidang 45', tak boleh nak wide sangat lah pulak.. huhuh... aty guna kain bidang berapa eh ni? yang hujung kain tu tak jahit eh? biar camtu je?? ke bakar guna api? sbb nampak macam tak berjahit.. hihi.. sibuk je nak tahu.. :p