Wednesday, September 03, 2014

house call untuk magazine dari IKEA







lama dah aku dapat email ni...dari IKEA...
nak review part of rumah aku yang ada barang or dekorasi ikea ni...
ko tengok email tu punye tarikh..
May hokeh...

aku dah reply dah..bagi persetujuan..dan mintak details bagai apa yang die nak...
aku reply omputeh lah...
cakap melayu tak paham tu...[kot]
banyak lah conversation aku ngan Ms Halen dari Ikea ni..
so.. die bagi aku macam2 soklan kene jawap..
dan bagi aku cara 


siyes cakap ko...
soklan die bagi banyak giler..
lepas tu.. nak kasi gambar pon banyak step kene follow...
nak hantar pada die pon bukan suka suki ko ley hantar kat email..
ada web khas die...

memang agak comlicated lah...

dari fes email ni..
die bagi date last sebelum 23 June tak silap aku...
untuk masuk majalah bulan july...

tapi..tah kenapa aku tak ingat..
aku sibuk sangat2 masa tu..
jadi..aku tak dapat buat semua tu..
aku tak dapat nak amik gambar pon..

aku plan nak hantar gambar playrooms qaleef since aku rasa tu jer ruang yang aku memang paai barang ikea sebanyak 98%
dan rasa nak hantar aku nye SOHO ni...tempat kerje yang aku panggil workstation..

kat ruang lain memang nan hado..
banyak barang kecik jer..
kat ruang tamu lagi lah tak nampak bayang ikea kan..
bilik tidor pon..hurrrmm...nan hado... frame2 ikea yang ada pon aku dah alih kat tempat lain..
so 2 tempat ni -playrooms dan SOHO aku- yang aku nak bagi...
sebab memang obvious aku pakai barang IKEA tu..

tapi masalah aku..
nak amik gambar tu..
sebab bukan boleh sebarang..
ada manual set aku kene setting..
resolusi bagai tah apa tah die mintak..
boleh buat pakai dslr aku tu kan..
tapi perlu kan masa..dan tumpuan..
yang tu aku tak boleh nak buat...
lepas tu nak duduk menjawap soklan2 yang bukan sikit hokeh...
aku jawap2 5-6 soklan selalu lepas tu malas..
esok lusa jawap lagi..
lepas tu malas dah..hahaha...

tu yang sudah nya aku tak hantar2 tu...

so biar kan....


sekali bulan 7 tu..die hantar email lagi...

biler aku tak hantar2 on due date...

serba salah..

aku bukan tak nak..
aku teruja..
tapi tu lah..kekangan masa...
lagi pulak lepas tu nak raya bagai..
memang aku tak terbuat...
so aku just cakap kat die..nanti aku kompemkan...

so..again die bagi due date hantar 25 August....
walaupon aku tak janji ngan die...

ayoyoyo...anadeiii....pening aku...

banyak kan masa die bagi aku...

rasa bersalah pulak....

nak tolak terasa sayang...ngehngehngeh...

dan lepas email bulan 7 tu...
aku terus lupa....

eeeaaahh...bukan... aku ingat..
tapi memang tak sempat nak hadap..
tapi aku memang lupa tarikh tu..[aku ingat date aku kene submit 25 julai]
so..tu terus aku abaikan..
lagi2 time tu nak raya dah..

tapi kepala hotak aku ni...
just ingat..
aku 'ada kerje' nak kene kasi kat IKEA ni...
walaupon kate dah lepas tarikh ke hapa kan...


again n again...
mencarik masa yang tak jumpa2....

so ni dah lepas 25 hari bulan...

so aku ingat..tak per lah..
derang dah tak minat dah kot kan..

sekali tup2..

semalam..

aku terima lagi email....


tepuk dahi....





aneeeyyy....yenadeeyyy.....

masih berminat lagi ko...??!!!

walaupon dah berapa kali aku mungkir janji...
[perangai buruk]

aku masih tak reply..
sebab takut lagi nak berjanji..
sebelum ni pon tak janji..
just cakap nanti biler aku free...

tapi again n again...

agak nya...kalau aku direct cakap tolak..
baru ok kot..

tapi sayang...hahaha..

nak gak lah kan masuk magazine ikea tu...

kecik sikit pon tak per lah..
ada gak kenangan...


hurrrmmm....


okey...

tekad...

hujung minggu ni kene buat....


mesti...



eerrr...insyaa Allah....




macam ni lah contoh magazine nya...
kalau aku tak silap...yang ni omputeh nye..kat oversea...[kot]
members ikea biasa nya dapat magazine ni tetiap bulan..
aku selalu dapat tetiap bulan...
gambar dalam nya cantik2..
tu rupernya ada teknik bagai kite kene amik sebelum bagi kat derang...
patut lah...hurrrmmm....


tengok lah... minggu ni siapkan 'kerja' aku yang satu ni...

insyaa Allah..


notatanganAty :: dapat 'habuan' jugak... yang tu part besh....sapa kate tak berbaloi...[sengeh macam kupang]





5 comments:

Hana Dalya said...

REJEKI tuh aty...

eamy milea said...

Thniah aty..good luck buat yg terbaik! :)

LYAfrina said...

Waaaa... tpilih oleh ikea lagi..
nk tgk playroom tu.. msti cantik sgt

Fiza Rahman said...

Tahniah aty. IKEA tu. Rezeki ☺

fathiyah jamaludin said...

wah bestnyaaaa