Wednesday, November 26, 2014

Mengidam PULUT KUNING




kan kan.. aku cakap..
kali ni pregnan lain macam sikit..
ko.. pulut kuning..ingat senang ker nak carik ooii...

tak mo buat sendiri... ai is malas..
nak orang buat... hahahaha..

ngada2 kan...

dah tu.. bukan orang ada jual gitu jer macam nasik lemak waktu pagi tu...
selalu nya pulut kuning ni kat majlis2 tertentu jer ada..
nak tunggu majlis tu tah biler...

nanges tak dapat....huuuuu....


sebenarnya.. aku ngidam ni..
awaaaaaaaaaallllll mengandung ritu...
masa lepas2 sebulan tu..
dasat kaaaaaaann..!!!!
awal2 dah mengidam macam2...

siyes tekak aku masa tu teringin sangat nak makan pulut kuning cicah kari...

teringat arwah mak..
kalau die ada..pasti dia usahakan tuk aku...tuk anak2 die...
kalau bukan buat sendiri pon..
tau lah die mana nak carik..

sob sob.... rindu....

untung ko yang masih ada mak tu..


teringat pulak pulut kuning kawan arwah.. nama nya cik noraini..
aku pernah tempah duluuuuuu masa baru2 kawen tu..
memang sedap.. moist...lemak..semua cukup...
kari biasa mak aku buat sendiri.. kari arwah terbaik...

rindu lagi...

jadi sekarang.. biler arwah dah takde..
aku pon malas gak lah nak gi umah kawan mak aku tu..
boleh jer..sebab kenal kan...
tapi semata2 nak mintak tolong buatkan pulut kuning sejemput..
macam segan lah pulak...

so... dok berzikir jer lah kat fared mana nak carik..mana nak di beli...

aku tak nak buat sndiri..
sebab nanti aku tak nak makan..
lagipon..masa tu.. aku dah mula mabuk...
tak kose pulak aku nak dok hadap bende tu..

untung ada jiran yang aku panggil akak..
yang baik hati..kak Lina..
masa borak2 kosong..
sesaje dok tanya die kot die tau sapa2 die kenal boleh amik upah buat kan pulut kuning tuk aku..
aku tak nak banyak pon..
sekadar nak puaskan tekak sendiri jewww...

sekali selang seminggu..
die wassap malam2 soh amik kat umah die pulut kuning dah siap buat..

aku ni sikit nyer terkujat giler...
ya Allah.. baik nya manusia yang aku kenal...
buatkan tuk aku...
aku tak niat pon nak susah kan..
lagi2 kak lina tu laki bini bekerja...
tu time hari kerje tu...
aku punya lah touching giler2 malam tu...

pulak tu.. taknak terima bayaran.. Allahu.....
tak terbalas kebaikan rasanya...
semoga murah lah rezki Kak Lina suami isteri dan anak2...amiiiiinnnn...



ko tengok.. siap berhias cantik.. kagum giler..!!

sebenarnya.. pulut kuning ni bukak Kak Lina yang buat..
tapi asben die..
memang tau asben akak ni teror masak..
raya aku datang.. makan laksam sedap ya hampun...
pon laki die yang buat..
sebab kan akak ni giler2.. jadi die memang mengaku jer.. hahaha
hampun ahkak...
aku salute ar abang tu...
pulut kuning ni memang sedap...
tak kering sangat..tak melekit2 melekat...
untuk percubaan pertama [seperti diberitahu] kire not bad gak lah..
ni kalau die meniaga ni..
mau aku promote gak ni..kot korang nak amik tempahan kan... haaaaa...giteewww...







satu bekas ni..aku sorang jer makan ni..tak sampai sehari aku perabehkan...
laki aku rasa sikit...nak merasa...
qaleef makan kismis ngan telur gulung tu jer sampai licin die sorang...huuuu...

alhamdulillah...lepas mengidam pulut kuning aku..
cukup lah tu.. dapat sekali pon dah memadai..
dari aku dok teringat2 jer selagi tak dapat..
kire banyak gak ni nak lepas kan nafsu tekak ni ha....
kari sediakan sendiri....


mekaseh lagi sekali kat akak Lina ngan suami die..
seronok jumpe n kenal ngan orang2 yang baik2 ni..
yang perihatin...
kalau aku tak mampu nak balas kebaikan derang..
semoga Allah akan membalas nya...
dilimpahai dengan segala yang baik2 dan sempurna dalam kehidupan..untuk sepanjang hidup...
untuk kak Lina sekeluarga...
insyaa Allah.. amiiiinnnn...
mekaseh lagi sekali...

ai is betul2 touching tau...


tengok... aku betul2 hargainya..
yer lah.. ko tau lah mengidam ni kan..
kekadang bukan sesaja ngada2..
boleh di kawal..tapi kalau di tunaikan.. rezki...alhamdulillah..syukur...

haaa..ni baru kisah si pulut kuning jiran..
nanti nak cerite lagi aku ngidam macam2 lagi...hahahaha..
tak yah ko jelik sangat..
biasa lah tuuuuuu....

dulu masa mengandungkan qaleef aku tak rasa semua ni..
tapi kali ni aku merasa macamane rasanya mengidam tu..
lain rasanya... dan aku sedang menikmati nya..
besh tau dapat makan macam2... hahahaha...

alhamdulillah tak mengidam benda2 pelik lagi...
tuk masa ni..makanan mudah2 jer senang nak dapat..
eeerrrr.... selain aku pernah teringin makan sabun bau tembikai susu....ngeeeeee.....




Notatanganaty:: apa mengidam korang yang paling dasat ???







CLEARANCE STOCK



BLOUSE [BF FRIENDLY]

COLOR :: GREEN
SAIZ :: L SAHAJA

MATERIAL :: POLYESTER COTTON
TIDAK JARANG dan kain selesa


HARGA :: RM 29

WHATS UP/SMS :: 019-2085089












12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Liyana said...

org yg x ngandung pun ngidam tengok pulut kuning nih.. hihi

Mummy Ayu said...

lama da x singgah sini. tahniah on ur pregnancy

eima said...

anak girl tu tu pasal lain macam sikit .. hihi
alhamdulillah ade jiran cam tu baik betui ..mesti kesian kat ko tu ... semoga dimurah rezeki kak lina ye

Azanna Radzuan said...

Rezeki tu aty..ape yg diidamkan dapat..pulut kuning tu nampak sedap la..teringin pulak padahal tak ngandung pun..kehkeh..

khairiah Mohd said...

ckp pasal mengidam ni...aduhh sy teringin sgt nk mkn abc yg mewah aiskrim kat atas...yg jmp semua x kena hahaha...n yg pelik suka sgt hidu sabun lifebuoy yg kaler pepel 2...nasib blh thn je dr telan hahaha

aYda said...

owh aty preknen, tahniah ye..dah lama tak menjengah dah ketinggalan ketapi..hehe btw congrats n take care :)

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Akak, saya kalau pregnant xmengidam sangat. Hasben yg over mengidam. Telor burung unta lah, daging rusa lah, arnab lah, daging kanggaroo lah...huwaaa...dan dia mmg usaha pegi cari sampai dia dpt T_____T
Tahniah tau utk akk dan family dpt rezeki pregannt lagi. Moga mudah urusan akak...dpt ank soleh/ah..

Jueliza Jamani said...

nak ker?? meh saya buat.. hehehhe

schazaza said...

Sy pernah mengidam nk makan brownies kartika sari nun jauh kat bandung tu...
mmg dasat...

MumMe said...

kalau kat bandar baru bangi ni,dtg seksyen 3 tambahan,cari restoran azura...breakfast mmg ada pulut kuning.segala sambal,rendang ada.

amirah said...

telur ikan...tp dh dpt dah..huhu..alhamdulillah..herannya makan takde la ghairah sgt pun..hahaha..teringin bukan main lagi..