Monday, December 08, 2014

biler tekak teringin pulak nak makan makanan WESTERN dari kak Amy.. jauh pon aku sanggup...




ingat tak dulu2... tak berapa nak dulu lah..
aku ada share ngan ko pasal puding roti apple n lasagna yang sedap bangat aku tempah dari sorang kakak ni..??
ingat tak..ingat tak..?? [ ENTRY INI ]
hampir setahun lepas...
alaaa... kak amy yang dok sri gombak tu...blogger jugak..
kat blog..fb ker ig.. kak Amy guna nama AMERIS..
bukan setakat LASAGNA...PUDING ROTI APPLE jer ada die buat sendiri dan jual..
tapi jugak ada MAC CHEZ..SHEPERD PIE..dan SWEET SOUR KEK KUKUS..
peerrgghhh... memang terbaik...
SHEPERD PIE die memang peberet aku sangat tu...

ni aku bukan puji iklan ni..hahaha..
ni pujian ikhlas hokeh...
saja aku nak share ngan korang semua...
sapa biasa tempah..atau pernah tempah ngan die....
mesti tau kesedapan nya..!!

siyes tau..entry aku cerite tu bukan kali terakhir aku tempah beli dari kak Amy tu..
tapi berkali2 dah...
walaupon jauh boleh tahan aku nak gi mengambik nya ke gombak tu...
tapi..sebab kan tau berbaloi dan puas hati..
sanggup kan lah jugak kan dari rawang ni ha...

kenapa aku cakap berbaloi..??
selain sebab memang sedap -sedang elok kat tekak aku-
berbaloi sebab harga nya...!!
harga mengikut saiz..
tapi biasa nya..aku order beli yang saiz kecik..[panjang]
tapi makan laki bini ngan dak qaleef sekali boleh makan ulang2 satu hari ko..
sebab banyak..!!!
harga belas2.. tapi makan ulang2..
kekadang siap simpan esok2 aku makan...
haaaa... tu aku cakap berbaloi... dan murah kot aku kire..
sebab kalau nak dibandingkan aku makan semangkuk/sepinggan kat kat kedai
tak dapat oooiii rege tu banyak macam tu....!!

tu aku kalau rasa2 teringin jer.. 
mana ada nak gi beli makan kat restoran dah..
aku beli dari kak Amy jer..

macam baru2 ni..
sebenarnya.. dari masa aku mabuk tak berapa sihat tu dah mengidam dah..
teringat2 jer lasagna die..
tapi.. tak larat nak contact kak Amy tanya..
dan lagi..tak larat nak gi amik nanti...

biler sihat jer sikit..
selera dah kembali mendatang..
hari sabtu nak amik.. hari isnin awal2 minggu aku dah tempah hokeh..
sabtu kate nak sebab kak Amy ni keje..
kalau tak.. mau jam2 tu jugak aku nak...hahaha..
dan bukan setakat 1 jer.. tapi tiga jenis sekali aku tempah..
LASAGNA..SHEPERD PIE dan MAC CHEZ.....peerrggghh...
aaiihh.. napa lah jauh sangat ngan rawang ni ha..
kalau tak mau lagi kerap aku mengoder nya...

tapi yang kali ni aku order..
memang rezki dan bahagian baik aku..
aku tak gi amik sendiri..
tapi sebab kebetulan kak Amy kate ada hal dekat2 area aku ni..
jadi die hantar kan direct depan pintu..
walaupon last minit die tak jadi pon pergi tempat tu..
tapi die datang hantar kan jugak..[die pon tak bagitau aku]
dah sampai depan umah aku baru nak cerite...
Allahu....serba salah aku...rasa macam menyusahkan orang pulak..
bising laki aku biler cakap kat die..
yer lah.. dah lah aku yang nak membeli...
jauh2..die pulak hantarkan kat aku..

tu aku cakap..baik kan orang2 yang aku kenal.. orang2 di sekeliling aku...
dan Allah mudah kan lagi pulak urusan aku..
semoga Allah mudahkan jugak urusan kak Amy tu nanti
dan beri segala kebaikan yang sama atau lebih lagi pada kak Amy sekeluarga jugak..aminn..
dan berjumpa ngan orang2 baik jugak..
macam aku selalu jumpa.. insyaa Allah...

okeh.. berbalik pada cerite asal..
mey tengok melting tak melting ko kalau tengok gambar2 ni semua...ngeeeee...





LASAGNA abang sado mintak



MAC CHEZ untuk anak teruna qaleef



SHEPERD PIE kegemaran aku..!! weeeeeaaaa...



oooiii..meleleh air lior ko tak tengok tu....??!!
tak tipu cakap ko...memang sedap tau...
tu pasal aku dok repeat order manjang...
aku suka lasagna tu jugak...selalu makan kawan kan ngan  pie tu lah...
Pie tu kentang..ada cheese..ada isi2 ayam hotdog dalam..tah ada isi apa tah lagi..
tapi sedaaaaaappp...
tu ko tengok macam tak adil jer kan aku punya pie lagi besar dari derang punya..
hahahahaha...
untuk pie.. aku rasa saiz tu jer kot ada..
tapi harga tetap murah...
besar tu oooiii... makan 3 beranak 3 hari tak habes... heheh...
yang lasagna dan mac chez tu aku amik saiz kecik...
tapi cukup tuk kiteorang makan..kenyang..burrpp alhamdulillah..

MAC CHEZ tu dalam nye macam macaroni tu.. ada chees dan isi2 lain...
peberet anak aku memang lah bende2 macam ni...
biler order ngan orang yang kite kenal.. n tau sapa ni..
yakin lah nak bagi anak makan kan...
tu aku suka produk homemade orang melayu islam...
insyaa Allah diyakini pembuatan nya...

ni aku bukan promote di bayar tau...
ni aku memang jujur ikhlas dari hati berkongsi ngan korang semua..
kot ada antara korang yang suka jugak makanan2 western macam ni kan..
boleh lah contact2 ngan kak Amy ni..
jangan risau.. kak Amy ni..baik sangat orang nya..

kalau ko area2 SRI GOMBAK tu.. lagi besh..dekat senang nak amik..
tapi dengar cerite.. dari negeri2 lain pon ramai dah ngoder nya...
haaaa....ko deal lah sendiri eh..
ko nak order macam aku cakap kat atas tu..
dan rasa kesedapan yang macam aku cerite kan..boleh terus jer
call / wassap kak Amy :: 017-3213039




notatanganAty :: mungkin lepas ni boleh cuba SWEET SOUR KEK KUKUS kak Amy ni pulak...









CLEARANCE STOCK



BLOUSE [BF FRIENDLY]

COLOR :: BROWN
SAIZ :: L SAHAJA

MATERIAL :: POLYESTER COTTON
TIDAK JARANG dan kain selesa


HARGA :: RM 29

WHATS UP/SMS :: 019-2085089










10 comments:

mama amir said...

wah, bole la kontek kak amy nak mencuba...thanks for sharing...^_^

IeRA said...

Salam..

Singgah di waktu pagi..

Aeen said...

ain ni dok seberang jalan je ngn kak amy pun belum pernah order lagi...hehehe..mmg sedap la lasagna kak amy...terbaeekk..:)

Tina Othman said...

Menariknya, nak try lah nanti sb mmg biasa ke sri gombak anta brg

eima said...

Waaahhhh...aku mmg ade area tu skrg ni....boleh le calll

Yana Ujang said...

tgk ramai gojes order dgn kak amy..teringin gak nk try..tp sbb jauh malas lak aku..haha nasib la kwn2 aku pn ramai dh buat bisnes masak² ni..siap deliver lg..dasarr sgt.. :p

fazianbatrisyia said...

yummyyy...sedapnya. lama tak buat lg shepherd pie

MisZ FyZa said...

Kecur la ngk..tp jauh benor nak order ni..

Mila Ahmad said...

dah sampai ke tekak dah tgk gambar sek bek tak mengidam lagiiii

Chekgu Azrine said...

Memang sedap dan terbaik amy punya shepard pie segala tuh..hahahaha