Tuesday, December 16, 2014

#DEKORASI :: hiasan bunga di meja makan












hiasan bunga ni dari hujung2 raya dah ada dah...
tapi malas lah aku nak cerite...
tak kose mke ti ko ni asal beli barang baru jer nak laju2 tayang.. 
biar basi2 sikit dulu....hahahaha...
dah lama tak beli bunga..
balik2 bunga tu jer lah aku ubah2 letak nya..
kang tukar2 pasu pulak.. lelama bosan..
tu aku beli jer pasu [kaca] baru dan bunga baru..
kasi naik seri sikit tambah dekorasi baru keeennn...

alaaa..deko simple2 jeeewwww....
tu pon baru2 ni ramai nau soh aku cerite..
sebab nampak sipi2 masa aku cerite pasal coverage paper KOSMO! ahad ritu tu..
amboooiihh..kepochi sangat ni...hahahaha...
ai is ok jer...
dekorasi tak de mende sangat..
sebelum ni meja tu pon aku tak letak alas..
nak raya ritu aku alas kan...

tu frame kufi tu..
20 kali aku letak gambar..
20 kali jugak lah orang tanya beli tempah kat mana...
20 kali aku bagitau balik..
20 kali gak lah orang tanya lagi...haaaaiihh..
penat mek ti ko ni tau....agagagaga...

jangan sentap hokeh....

frame tu.. aku beli kat IKEA...
ko jangan lah tanya aku harge...sebab aku pon tak ingat dah..
lama dah tu beli... nak 5 tahun lebih kurang..
dari sebelum kawen lagi..
haaa...kalau aku cakap IKEA tu...
ko gi lah bukak web die www.ikea.com.my
carik kat bahagian decaration > frame
insyaa Allah ada...
kalau ko malas..ko hengat aku rajin sangat ker ooii.. mihmihmih...

ambooii aty ooii.. garang nau...

hahahaha...

yer lah... dah puluh kali jawap kaaaann...

yang KUFI tu pulak...
4 qul tu....
aku tempah custom made dari blogger EKIN -klik nama tu tuk LINK ker blog die..
ada macam2 design dan ayat2 kufi yang canik menarik lagi..
boleh beli yang ready made..
atau custom made macam aku..
aku tempah sebab nak fit kan kat frame sedia ada..
kalau ko nak beli siap frame pon ada gak si Ekin tu jual..
apa2 ko tanya die eh..
kalo ko tanya aku lagi.. mau ada sedas aku bagi kan.....miahahaha...
eleeeyyy ko cakap jer macam garang nau..
tapi biler orang email ke hapa tanya.. gigih lah aku menjawap elok2..
haaa..pernah aku layan kasau2..?? tak kaaaaann... baik lemah lembut giteewww...
hahahaha...


ok.. berbalik pasal hiasan cerite bunga tu...

selalu aku amik warna2 pucaaaaaat jer..
warna2 pastel.. putih.. atau cerah2 jer kan...
tapi kali memang mencarik sesuatu yang outstanding tuk meja makan..
tu saja carik bunga yang lebih terang warna nya tu berbanding kat bahagian2 lain..
so.. adalah lah sikit orang panggil apa tu...
fes objek..tarikan mata..?? hapa ker nama aku tau dulu ni dah lupa dah...adooyyyy....
okeh lupakan...
asalkan cantik kat mata aku sudeeeeyyy....
bunga beli kat romantikah..
hajah zubedah h nama nya..?? hahahah.. hampun yer kalau silap..
ada orang bagitau aku dulu nama nya..
lebih kurang cegitu lah..tak hengat dah ni..
kemahen nama nak hazabedah bagai yer...heheh


eerrr..dah... tu jer nak cerite... 




notatanganAty :: aku gubah sendiri...titik... jangan complain yer.. ngeeeeee....








CLEARANCE STOCK


BLOUSE [BF FRIENDLY]

COLOR :: GREEN
SAIZ :: L SAHAJA

MATERIAL :: POLYESTER COTTON
TIDAK JARANG dan kain selesa


HARGA :: RM 29
POSTAGE RM 6 SM

WHATS UP/SMS :: 019-2085089






















17 comments:

Suffiah zee said...

Lol aty...x g taw pon pasu li kat ne bunga li kat ne....huhuh...tu yg nak tawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww...HAHAHA

Nurzakiah Hanum said...

cantik

Mek Onie said...

AKAKKKKK,BUNGA TU LAWAAAAAAAA K!

Nina Shaff said...

Assalam Aty! Suka betul tgk deco2 rmh aty. Kita nak buat contoh deco boleh? Siap nak tunjuk husband lg blog aty ni.. =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg cntik deko cmm ni..

eima said...

pilihan warna tu sesuai sangat dengan warna kufi tu ... match dan bunga tu buat naik seri sbb byk warna putih di situ ... cantik

Mrs.aisheiteru said...

suka sgt the combination tu kak aty...nmpak menyerla dengan kufi tu

✿ Atin ✿ said...

serius cantek sgt2!

http://fafatintin.blogspot.com

sweetpink said...

cantek la frame tu... good

http://www.dorsettpink.blogspot.com/

Ayu Rashid said...

Bunga ni namanya:

* hydrangea
* siti zubaidah
* bunga 3 bulan (sebab bunga ni kembang selama 3 bulan → berbaloi tanam ni. Tapi kita yg tangan panas ni, beli bunga kain sudah. Sepanjang tahun x kuncup2 hahaha.

Between.. lawa sangat kombinasi warna color block ni

humble.yat said...

aty..cantik sgt aty..striking..sy punya mcm ni..tapi striking pun..tak tau pun bunga jenis ape..main beli je..cucuk dlm pasu hehe

http://humblehayati.blogspot.com/2012/12/dulu-dan-sekarangyang-mana-cantik.html

Jiwatenang 1234 said...

Meja makan saya belum letak bunga lagi, jadi boleh saya 'tiru' Aty punya?

Aty, jemput jengah blog JT: http://www.jiwatenang1234.blogspot.com.

Chekgu Azrine said...

Serius lawa..naik seri meja makan aty

fazianbatrisyia said...

cantik...I suka vase tu...

norlina jusoh said...

cantik bunga tu dan cantik sangat umah aty... bunga zubaidah atau bunga 3 bulan..

MijaShidy said...

aty... meja tu aty balut dgn wallpaper eh? atau meja baru?
cantek... b'beza dr dulu

Nadya Jamali said...

Cantikk :)