Tuesday, December 09, 2014

#DEKORASI rumah AtyFared di paper KOSMO! Ahad [full coverage]



haaa.. yang aku cerite ritu paper KOSMO! ahad interview aku tu..
ni lah die...
bukan pasal aku pon..
tapi lebih pada rumah....

akhirnya.. aku terima jugak lah offer tuk coverage rumah aku...
ngam2 soi lepas aku baik demam..
dan betul2 3 hari lepas bilik siap di cat... wahahaha...
siyes...email dari wartawan KOSMO! ni aku terima betul2 3 hari lepas laki aku siap cat bilik tu..
pasal ni..aku cerite kendian..
kalau lah aku tau aku akan terime mail offer dari KOSMO! ni..-kot lah boleh tau awal kan-
memang aku tak tukar cat bilik aku waktu tu tau..sungguh ni...
ni kelam kabut aku menyiapkan nya dalam masa beberapa minggu..pheewwww....

jumaat tu.. lepas entry minggu lepas tu..
aku tau dah ahad nya nak kuar [7 december 2014]
wartawan whats up bagi tau..
nak buat2 lupa lah konon nak cerite kat ko kan...hahaha..
tapi betul.. ahad tu.. aku betul2 lupa..!!
sedangkan dah cakap ngan fared awal2 lagi.. 
pagi2 kene kuar gi beli paper..kemahen ko 10 kali ingat kan..
tapi pagi ahad tu.. ilek2 aku bangun...buat kerje umah..
dan biarkan laki aku membungkang lebih lama dari hari biasa -kasi can-
tu kalau teringat tu..mau aku jerkah bangun soh gi kedai laju2 tu.. muwahahaha..keji..

tapi biler ada pembaca blog wassap aku kate cerite aku dah kuar paper..
laju2 kejut abang sado tunjuk gambar pembaca aku kasi sekali..kemahen..
terus bangun laki aku tu...weeeee...
siap2 nak gi beli sarapan roti canai kat ikhwan...
dan 10 kali ingatkan sekali beli paper kosmo..agagaga...
laki aku balik.. tengok 3 terus die beli...
okeh..tu memang aku pesan..hover taw...

teruja...
page tengah muka surat penuh..!!




memula baca tajuk..
seriously...???!!! MODEN TROPIKA..??

krik krik krik....


sesungguh nya..aku baru tau ni.. hahaha..
sampai ada member dalam IG tanya.. "umah ko konsep tropika eh..?"
hahahahaha...yer lah kot... derang yang bagi konsep umah aku...aku ok jer..
maybe sebab bilik baru tu lah...huuuuu.... 

masa interview tu..memang ada di tanya..
aku jawap..."eeerrrr...entah..." hahahaha.....


baca highlight tepi tu..
amboooii ko... 'PANTANG NAMPAK' yer....kemahen...ngehngehngeh..
idak lah sampai pantang nampak terus2 nak buat...banyak nau duit aku asyik nak membeli ubah jer kan...
cume mungkin dari pemahaman wartawan biler aku cakap..

" aku suka mencuba sesuatu yang berbeza dari apa pernah aku buat sebelum nya " 

atau mungkin daripada apa aku cakap pasal aku suka ikut konsep yang 'in' macam modern sekarang ni

so..di translate kan maka terjadi lah ayat 'pantang nampak sesuatu yang baru' tersebut...

terkulat2 aku baca....hahahaha...



gambar candid ko...!! pasrah tengok muka tak sempat sengeh2 macam biasa...kohkohkoh..

'makan sorang' nama pemilik tu nampak nya eh..
nak buat acaner.. bukan aku tak bagi nama laki aku sekali...ngeeeee....




'MACAM DI LOBI HOTEL'
yer keeerrr.... heheheh... jauh sangat tuuuuu..
tapi aku terima kalau tu satu pujian.. alhamdulillah..lalalala...




gambar paling besar tengah2 page -gambar master bed room- 





selebih nya gambar2 di ruangan lain..
masa ni.. gigih aku nak kene pastikan qaleef tak kuarkan barang2 menan die..
lagi2 kat playrooms die tu dah ruang family...
qaleef tak puas hati tengok mak nya tak kasi main dan lagi tak senang hati gamak nya tengok semua menan die kemas tersusun waktu tu...puufftttt...




so far.. gambar2 ok jer..
ko pon jemu tengok nyer kan..
macamane kat blog..sama tu jer lah yang kuar ni pon..
aku memang tak buat apa2 perubahan sangat..
kecuali makeover bilik tidur aku tu secare kebetulan..
pooonnn aku dah share dulu ngan korang sebelum kuar paper ni ha...

kat ruang2 lain..ruang tamu..ruang makan..bilik anak.dan ruang family..
memang takde apa aku ubah tambah..
aku cume bersih2 kan apa yang patut jer..huhu..
masa tu aku pon baru jer nak sihat sikit..tak larat lah nak pikir banyak bende..
biler tengok balik ruang tamu aku..alahai..terasa kosong..
sedangkan dah plan nak beli sikit lagi perabot
plan nya nak beli bulan 12 ni lah kan banyak sales kan..
tapi tak sempat nak gi membeli..dapat dah offer ni...
takper lah... biaukan....hahaha...



ni antara review artikel..

aku pernah cube konsep BALI, TRADISIONAL..?? hahaha... comel kan..
salah tulis lah tu... 
tapi mana lah tau kot satu hari nanti... 
kot konsep ni kembali menjadi trend...ngeeeee...

paling tak ley blah ayat aku melacong gi luar negara giteewww ko...
gempak sangat tu..sedangkan dekorasi umah biasa2 jeww..
takde pon perabot import bagai..heheheh

gamak nya macam aku pergi Eropah ko...tengok hasil seni kat sana.. uhuukkss..

aiihh..mana ada...tak cakap cegitu pon..
 setakat tengok dari majalah2 omputeh atau dari web tu biasa la..
kalau tengok dekorasi hotel2 kat meysia ni banyak la....

takper.. sikit2 salah tulis tu di maafkan.. weeeeaaa...
mungkin nak sedapkan ayat agak nya...heheh..



haaa.. ni sikit lagi salah tulis jugak kot ni..salah tempat..heheh..

pasal tukar cat pada ruang tamu sampai 2 kali tu...
salah tu.. bukan kat ruang tamu..tapi kat bilik tidur aku..
yang ni aku rasa...korang pon tau kan..ngehngehngeh...




'ibu kepada dua cahaya mata' ...pon boleh... heheh..
sorang on the way..


amboooii ko...mengomplen pulak orang dah kasi can masuk paper...
tak sedar diri ko yer..
orang dah kasi peluang..

eerrrr.... 

krik krik krik...

so far.. aku sangat2 lah berpuas hati ngan hasil semua ni..
sikit2 salah tulis tu.. aku ok.. nak buat acaner kan..
betulkan kat sini jer lah.. nak betulkan kat paper tu memang nan hado lah..

tapi..overall.. aku teruja..!! 
ngan apa yang aku tengok kat page tengah suratkabar..
waaaaaaaahhhhh... rumah akuuuuuuuuuuuu.... masuk papeeeeerrrrr....
hahahaha.... maafkan aku yang 'jaki' ni...

ikhlas...
aku berterima kasih sangat2 bagi aku peluang ni..
dapat pengalaman best..merasa umah aku masuk paper popular ko...
walaupon rumah tak lah gempak mana pon kan kan kan..uhuukksss...
tapi..giler ko tak suka...!!
banyak kali sangat dah tau aku tolak..
tapi kali ni aku teruja sangat terima..
dan aku hargai sangat2 teramat sangat bagi aku kenangan ni..


terima kasih lagi sekali pada paper KOSMO! ahad lagi2 pada semua yang terlibat...





BACA LINK PENUH DARI KOSMO! :: DI SINI gambar cantik sikit lah..





SUMBER :: KOSMO!












DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG
dengan harga LEBIH MURAH...!!!




PREMIUM PACK
30 SACHETS [SEBULAN]
BOTOL SHAKER
BAG EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG


TRIAL PACK
10 SACHETS
BAG EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG


PASTIKAN ORIGINAL !!

WHAT'S UP /SMS :: 019-2085089

nurha_abdul82@yahoo.com
















37 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

umah akak memg cantik
tahniah kak

Irma Putri said...

walawei.... glamer rumah aty...

Fizah said...

fewwwiiitttt....cayelah kak aty...muka surat penuh tu...thorbaekkkkk....:))

aznor ibrahim said...

part 'ibu kepada dua cahaya mata' tu nampak nau typonye...hahaha.

ain.ya.nun. said...

Betul la aty.Tang ruang tamu tu mmg tampak seperti lobi hotel. Nampak eksklusif nau nau nau
=)

Mar Mansor said...

tahniah aty..rumah aty memang cantik..
suka skodeng tengok dekorasinya..

nayfatimah rasyid said...

tahniah atyfared masuk metro tue .. gempak beb ;)
memang rumah ko cantik beb dan ko memang pandai menghias ;)
sekali lagi tahiah yer

Suffiah zee said...

Congrate!!!!! waaaaa masuk paper agie.....Alhamdulillah..mkn pamessss seh...

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

norlina jusoh said...

taniah aty.. mmg lawa umah aty.. ina dah ada paper tu.

^^ m d m k i l l e m a l l ^^ said...

i mmg sker how u decorate ur house.. nnt nak deco gak la.. mtk tlg aty ye.. krik3.. mih3

Irma Putri said...

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=1207&pub=Kosmo&sec=Alam_Damai&pg=al_01.htm

cun...nye rumah orang tu ye

Cnidaria said...

tahniah babe !! u deserve it... :-)

Cik Matahariku said...

thniah..memang cantik awak decorate rumah..suka warna purple utk bilik tamu..:)

Lynn Hamzah said...

memang cantik rumahnya...leh contohi ni cara deko rumah...

eima said...

wooohoooo rumah ko ek ..aku dah buka tp tak baca ccuma prasan yg ruang tgk tv tu je .. hehehhe balik ni aku baca blk wei .....


tahniah wei ..mmg cantik ...

cplud miera said...

siyes sgt cantek kak aty :) tahniah.. xdan beli kosmo ahad tu. tgk review kt tuan tanah ni :)

DYatie ABakar said...

Rumah aty memang cantik sangat!

MizzTina said...

tahniah akakkkk..tp mmg pun rumah akak cntik.. dr dl sy mgm adore dgn akak yg pandai deco rumah.. sy nk start mendeco dh skang, tp sbb ruang rumah sgt la kecik.. idea pun "kecik".. jd blurr...

amynur said...

sukaaa sgt tgk atie hias umah. tak yah tgk buku impiana, bukak je blog atie ni hari2 cedok idea, hehe. Tq atie for sharing, murah rezki awk:)

Ann Ishak said...

tak dinafikan lagi, sangat cantik susun atur rumah aty...tahniah ye :)

umie shahidah said...

tahniah kak aty.... umah mmg super cantek.. masterbedroom tu naik kaler die.. cantekkkkkkk sangatttt..

Sha Nikitasakura said...

wah..2 page tu..rumah Aty mmg cantik dan sentiasa teratur..Sy sendiri pun amik inspirasi dr umah Aty ni..Buat mn yg termampu dulu. Tahniah Aty..

fazianbatrisyia said...

mmg cantik rumah aty tu. so, mmg layak dipamer utk beri idea kpd org lain. tahniah ye...tumpang seronok. da ingat2 nak beli kosmo tapi lupa jugak. sib baik aty share kat sini...tumpang baca

ieza ashaari said...

Tahniah kak. Cantik sgt.

IeRA said...

bestnya..tahniah!

Gieyana said...

Cntik beb..serius ko bseni n rajin mngemas...aku suka kufi tu..:)

ziezah.com said...

umah akak memang cantik pon... sumber inspirasi jijah juga ni kak..

apa2 pon mmg terbaik la kak!

Nadt said...

tahniah aty..umah aty memang cantik debabommm..jadi sumber inspirasi.

Liyana said...

cantiknye rumahhh! teringin nak pegi umah aty hee

MamaDaniel said...

syoknya... tahniah cik aty..

terus semangat datang nak cat rumah..hihi

jaja_NorLiza said...

Siap beli kosmo pagi2 ahad tu...tunjuk kat abg...suh teka umah sape...alih2 arissa yg jawab rumah adik qaleef!!!...kalo bdk se usia 4 tahun pon teruje...apa lgi kitorg....tahniah aty...mmg rumah aty kemas dan cantik!!!

Syima Syaz said...

Tahniah aty... Memang rumah aty cantik gileee...

Cik Puan Diksu said...

tahniah.. tengok aty nye rumah lagi bersemangat nak mengemas....Cantik.

- dieyana - said...

serius cantik!!

ayat yang gempak tak de dlm skrip, itu gaya penulisan wartawan, aty..hihkihkh...

Masya said...

tahniah aty .. rumah aty walaupun deko simple tp eksklusif sgt.. x sabar nak tgk kalau aty deko dapur pulak... bila ada kabinet dapur

ayeinrayyan said...

Salam...bley sy tau para yg kaler putih letak tv tu beli kat ikea ke..pening nk cari..tq