Monday, January 19, 2015

mana ko suka :: air terjun VS air laut



aku ni... kalau kate nak berjalan2 coti2 tenangkan kepala..
prefer gi laut lagi..
tenang2 gitu tengok laut terbentang..ececeaa...
lagi2 pulak kalau dapat laut biruuuuuu...
feeling2.. sambil2 minum air fresh orange siap ada payung kecik..
pakai topi pantai.. ngan spek hitam..
baring2....
kaki melunjur atas kerusi... ada pulak orang tukang urut tapak kaki tu...
halo halo.... nikmatnyaaaaaa....

berangan jer lah oooiii.....

ko ngan anak kecik..
nak berangan dapat dok rilek2 macam tu..
nan hado lah gamak nya...
ko jangan harap nak dapat pejam mate kalau kate anak depan mata kaaann...

haaa..konon nya..
tapi aku memang suka lah bercuti kat tepi pantai..
berbanding air terjun tu..

walaupon aku tak suka nau mandi laut tu..
dah kertu2 ni..
tak kose la ai nak melekit2..meligam2.. berpanas2 kat laut tu..hahhaha....
tapi... standard lah kan.. nak lepak2 amik angin...
tengok pemandangan konon nya..
memang dah kompem ko akan pilih laut berbanding ko nak gi air terjun..

air terjun tu.. bukan aku tak suka..
aku ni.. kalau tengok air tejun.. mengelinjang rasa nak terjun tiruk -la sangat-
tapi tu lah.. faktor usia buat aku jarang dah nak sama2 joint anak aku mandi-manda kat air terjun tu..
sejuk oooii... hahahah..

dasar paris hilton ko kah....

lagi satu lah kan.. malas aku nak mandi-manda kat tempat public ni..
sebab.. leceh nak tukau2 baju..
ko bukan baby boleh main baring bukak tukar kat tengah2 tu jugak...
kalau laki aku nak buat pon.. ai tak rela nak ijin kan...agagaga..
pulak tu... biasa nya la... biasa yer yang ni aku jumpa..
tempat tukau pakaian yang di sediakan tu..
ya hampun ghoper nya ko.....
malas aku nak cerite... ko kalau biasa pergi tu...tau lah...

lain lah kalau ko memang stay sana..
bercuti kat hotel ker..
haaa..tu baru besh...-tapi aku tetap berkire2 nak mandi manda terjun tiruk bagai tu jugak oooiii....
biar lah aku layan kan ajer anak aku tuh....

atau keje apak nya lah melayan...
apak ko pon sama macam mak ni ha..
dah bukan musim nak mandi manda macam dolu2..
tu apak ko.. dok tepi laut berbulan2.. haraaaammm die nak teringin... puufftt..







ni sesajer singgah masih balik dari percutian singkat ritu..
singgah makan lunch kat situ..

tapi dak qaleef nampak air terjun ni.. dok berzikir kat makpak nya ni ha..
nak mandi..nak mandi....

sedangkan.. baju hapa pon tak prepare..

jadi.. just tukar kan jeans ngan track jer...tak lah berat nau...
qaleef ada suar swimming bagai..tapi sebab dah kate tak plan kan.. idak lah aku rasa nak bawak..


mak ko tak kose nak berlecak2 nak balik dah tu...badan letih..
biasa lah..orang mengandung ko...

apak nya meneman.. tu pon.. main tempat2 cetek jewww..
ingat nya tak nak lah mandi...



tak yah pecaya lah konon ko nak kasi anak cicah2 kaki jer..
dah lenjun.. kasi bukak jer lah baju terus..

konon2 nak singgah.. ceeeaahh...
bagi main sekejap jer ni pon.. merengek2 anak aku tu tak nak naik..
ko pakse gak lah sebab apak ko nak kene gi site petang tu...agagaga...
tu aku cakap percutian singkat...
apak ko tak ley tinggal site buat masa ni..
tunggu apak ko free sikit -dah janji nak bawak bercuti-
lama dah mak ko ni ha menunggu apak ko lapang




anak aku tu suka air terjun-sungai ni lagi berbanding air laut..!!!
susah tau kalau aku plan2 nak gi bercuti ke pantai..
tu ko tengok.. mana ada aku pergi pantai sangat...
sebab dak qaleef tak suka mandi laut..
nampak laut terjerit2 macam hapa..
gamak nya tengok laut tu besau nak kot..
tah apa2 jer ko ni lah qaleef..
spoil mud mak ko nak feeling2 ala Baywatch...eeaahh...?? hahaha...

bukan sekali dua macam tu..
aku ingat kan dah besar2 sikit ni.. syiok lah nak bawak..
sama gak....
kalau nak dok lepak2 tepi pantai jer pon..
kemahen jauh die ajak.. kalau boleh..seberang jalan tu agak nya die nak duduk..
asal kan nampak...........ceeeahhh anak aku...

tapi kalau air terjun tu...
kemahen berani..
mak ko yang serem nak ooii..
aku memang takut ngan batu2 licin tu..
mula la pikir bukan2...hahaha..
pulak tu... kalau nak bercuti kat air terjun dalam hutan..
aku mesti pikir banyak kali...hahahaha..
gedik sangat kan..
aku ni dulu..kecik2.. ayah aku bawak bercuti berkelah bagai..dalam hutan tau..
bukan dok challet2 mahal tu..tapi berkemah..!!!
ko jangan main2..
tak yah aku masuk pengangkap bagai..
merasa dah aku semua tu...
tak yah lah laki aku tu nak mngutuk aku tak adventure bagai... hahaha..
sebab dah merasa lah.. aku malas nak rasa lagi dah tua2 ni..
biar lah aku rehat2 minum fresh orange lunjur2 kaki kat tepi pantai pulak dok....
tapi tu lah..malang nya..
anak aku tu pulak suka kan cabaran....hahaha...giteewww....
anak menang..
biar mak ko tak happy.. yang penting anak happy...

tapi tu lah.. setakat nak singgah mandi2 cegini boleh lah..
nak plan2.. bunyik ngajak laki aku gi dok bermalam2.. belum lagi kot buat masa ni..
nanti2 lah..tunggu anak2 dah besar..insyaa Allah...

buat masa ni.. aku memang elakkan..
bukan apa.. sekarang banyak penyakit..
risau penyakit kencing tikus bagai tu..
lagi2 baru lepas2 banjir ni kan...
banyak dah kes aku dengar...
minta di jauhkan dari kite2 semua...takut...

ni pon..sebab dah anak aku nampak..
dari hari2 sebelum nya lagi die dah dok sebut2..
nak mandi waterfall..nak mandi waterfall....
tak sampai hati nak tolak...
tapi tu lah.. ingat nak kasi cicah2 jer.. nan hado lah jawap nya...
aku rasa.. kalau aku rela tu.. mau sampai kecut baru die ngajak balik tuh...gamak nya lah....hahaha
kalau mak ko..tak kose lah oooiii......


tak apa..demi mu anak....giteewwww...



air tejun@Lataiskandar
@perak










DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG

dengan harga LEBIH MURAH...


DI SINI !!!






+



PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE BAG EPHYRA
:: FREE SKIN BAR EPHYRA 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE KALENDAR 2015 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG


TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE KALENDAR 2015 EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG






PASTIKAN ORIGINAL !!




banyak nya bende FREE..!!!
jangan lepas kan peluang ni tau..
sebab SKIN BAR EPHYRA tu dalam tempoh masa terhad sahaja tau !!!




WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sukanya

eima said...

aku mmg suka laut dr air terjun ... sbb kencing tikus la .. tu yg risau tu ....

Yana MIB said...

last bwk zafirah mandi sg masa umo dia 9-10 bln gitu..tak ingt..lamaaaa dah..aku pn x kenan pi sg..sejukkk! kahkah batu² licin tu satu hal gak..now byk mandi swimming pool je..nk pi laut lagi laa tah bila kan..ngaa~ skrg asal pi holiday laki aku soh je bwk sesiap baju mandi anak aku..just in case katanya...huhu~

Hamelia Hamid said...

prefer air terjun dari air laut coz air laut melekit n masin...hihi

Nadiah Hanum Wahab said...

iolls kalau nak mandi manda mmg prefer sungai...tp iolls suka jugak bawak anak2 gi pantai, main2 pasir pantai...best!