Monday, January 19, 2015

cerite pasal wide shawl



saja lah aku nak borak2 pasal shawl aku pakai..
aku kan sebelum ni ada buat n jual wide shawl sendiri..
semata sebab nak kan shawl yang bidang besar..n tak jarang..

tapi lepas aku mengandung ritu..
aku stop serta merta...
masa awal2 ngandung tu kan aku teruk gak alahan...
jadi nak hadap2 amik order bagai..
memang tak mampu lah aku nak buat waktu tu..
aku tak larat nak gi carik kain hantar kilang jahit bagai...
masa tu lah.. banyak kerje gak..
awal2 aku jahit sendiri.. tapi lama2 biler banyak tu..
aku hantar sekali bundle orang jahitkan..lagi jimat masa dan tenaga aku..
cuma kos sikit lah...

kalau ikutkan.. masih ramai yang tanya.. nak beli..
rasanya macam tak pernah berenti orang tanya..
alhamdulillah..
walaupon aku tak promote ke hapa..
tapi masih ada permintaan walaupon tak lah se kencang awal2 dulu..
cuma aku tengok keadaan...

buat masa ni aku memang masih tak berapa nak larat sangat aku nak hadap..
sebab.. aku rasa macam banyak nau jer pulak bende nak handle
ngan ephyra..ngan pink garage..ngan chirpy hanger lagi..
dah aku sorang2 jer pulak kan...
kejap kang orang tanya ephyra..
kejap kang orang tanya baju dress bagai..
kejap kang tanya menan..wooden toys...
jadi.. maintain jer lah apa yang aku ngah buat sekarang..


cume yer lah..
sekarang...dah kembali ramai yang order..
ada yang pernah beli dulu pon.. nak repeat order beli kaler lain..
sebab mungkin tengok biler aku mula up balik gambar2 aku ber-ootd konon nya..
ramai balik yang tanya...
tu tetibe rasa macam nak bukak balik jer order tuk tya wide shawl tuh..
tapi mungkin kali ni tuk warna2 tertentu jer kot..
ritu sekali tak hagak nak kuarkan berpuluh kaler..
hamek ko pening nak deal.. hahaha...

tengok lah insyaa Allah..
nanti aku gi tengok kain balik..
pilih warna2 yang menarik atau mengikut banyak permintaan...
dan bukak semula order tuk wide shawl...

insyaa Allah...




gambar sekadar hiasan

TYA WIDE SHAWL last kopek tinggal tak seberapa jer dah clear pon

ni gambar2 kat bawah aku pakai sendiri kaler2 aku suka



hitam



purple


dusty pink


royal blue


magenta red




kalau ikutkan.. banyak lagi kaler aku pakai..
tapi.. tak de gambar

so far.. aku ok jer ngan shawl material yang aku pakai ni..
sebab tak jarang..tak nipis sangat..
so tak yah lah aku nak pakai inner neck bagai...aku tak berapa gemar...
lepas tu.. tya wide shawl ni...aku memang buat bidang besar..
khusus tuk aku mudah cover bahagian depan dan belakang..
kire senang nak ekjas lah...
tak yah dok tarik sana..tarik sini..
haaa...paling penting..senang aku nak bentuk..
aku jenis pakai shawl macam tudung 4 segi bawal tu..
tak de masalah jugak nak pakai selapis macam shawl biasa tu jugak..
ramai kastemer aku pakai cegitu..
aku jer tak berapa nak gheti.. ngeeeeee....

korang.. kot ada sapa2 nak tempah dulu..
boleh jer..
harga Rm 33
postage Rm 6 untuk semenanjung
saiz 2 meter x 0.7 meter
jangan risau.. mudah ekjas.. 













5 comments:

Chekgu Azrine said...

Menarik...yg pntg cover dada kan sis...

Mila Hilas said...

sy pn suka shawl besar

e k i n ♥ y u s r i said...

tgk akak pakai cantik je
org len pakai cantik je

bile sndr pakai....
adeh, serba x kene...
huhuhu

eima said...

tak pandai nk melilit2 bagai ni .. tp suka tgk org pakai ..sampai teringin nk pakai bila pakai rasa nk tercekik pun ade ... huwaaaa
tp seyes mmg lawa le ... ko ni byk betui Hanbag kan .... heheh

nayfatimah rasyid said...

nanti bagitau bila nak open jualan ;0