Tuesday, January 20, 2015

semata kerana mengidam kan teh strawberry cameron highland



masa aku mengandungkan qaleef..
masuk 5 bulan.. aku mengidam bau laut..
jadi.. laki bawak gi batu fringhi kat penang tu ha...

pregnant kali ni..
masuk jer 5 bulan..
aku teringin nak gi minum teh kat cameron pulak..
hahahaha... gigih lah laki aku melayan...

ngade sangat kaaaaannn....!!
tampau sikit....hahaha...

siyes.. aku memang teringin nak gi cameron tuk minum air teh strawberry...
lepak2 minum kat atas bukit...
sambil mengadap ladang teh yang hijau..
ngan udara fresh.. bau segar....besh ko....
siyes.. terbayang2...
tu yang mengidam bagai tu...hahahaha..
lagi sekali rasa nak tampau diri sendiri...

dok lah berjikir ngan abang sado ngajak gi cameron tu..
bukan jauh nau pon dari umah aku tu..
tapi abang sado ko kemahen bizi..
memanjang site jer tak kire siang malam..puuffttt...

baru2 ni majuk ngan abang sado..
bukan majuk sebab tak dapat gi jalan..
tapi majuk sebab abang sado tak nak belikan roti gardenia... 
majuk panjang.. hari ke-4 pack2 baju hangkut anak nak lari rumah..
feeling2 nak naik cameron 2 beranak... 
konon2 bawak diri gertak kat laki.. eeaahh ai pon boleh berdikari sendiri laaaaa....
konon nya jer lah pon...punyer lah drama...
abang sado pon mengalah.. pujuk2.. die pon ikut sekali naik cameron..
tinggal kan keje kate emergency..
demi mu bini kata nya..
masam muka pon tak apa lah janji nak di tinggalkan tidak sekali..ewaaaahhh....


okeh.. ko baca boleh..
tapi aku tak harap ko percaya.. hahahahaha...
ngada sangat ko mengandung nak durhaka ngan suami ko kan..
tak baik ko...
kang susah beranak baru ko tau.. mihmihmih....

ok..tak kelakar...

lupakan..


sambung cerite mengidam...


dah tak tahan mengidam..
kiteorang pon.. langsung tak plan...
ngan laki sibuk nya..
gi jugak lah naik cameron tengah2 minggu...
alaaaa.. nak tunggu die tak sibuk..
mahu tak merasa lah aku teh strawberry cameron highland tu tau...
ngada sangat orang mengandung kali ni tawww.....
seb baik ar dapat laki tak kisah melayan..
kalau dapat laki yang.. malas aku nak layan..haruuuuuuu...
silap2 kene hampuk.. 
dah nak itu..nak ini... ngeee.....

biler abang sado ok jer kate nak naik cameron sekejap..
terus2 packing.. terus gerak.. dah kate tak plan..
sampai sana nak maghrib..
baru hegeh2 nak carik hotel - tu memang biasa dah tu-
seb baik bukan hujung minggu..
dah habes cuti sekolah pulak..
so..takde masalah lah kan...
carik yang dekat pekan..-tanah rata tu-
senang nak gi mana2..

so.. nak aku cerite pasal hotel dulu ker..
nak terus lompat ni...
lompat lah..cerite hotel kendian aku review.. kot gigih...

haaa..kali ni kemahen tetibe gigih..
ko percaya lah sangat aku nak cerite habes2...
tak pernah nya aku cerite kat ko kan trip2 kiteorang..
kalau ada sikit2 jer...
mak bukan tak kose..tapi mak malas...hahahaha...
aku rasa last year 2014 ada 4-5 trip kiteorang bercuti langsung tak pernah share pon ada kot..
rasa nya lah...

okeh.. barang yang lepas jangan kan di kenang... agagaga..

ni nak cerite trip singkat lagi ringkas kiteorang ke cameron
semata2 aku mengidam kan teh strawberry cameron
minum ngan feel mengadap ladang teh.....peeegghhh.... nikmaaaatttt lain macam ko...






kiteorang gi tempat ni pagi..
walaupon matahari memancar masa ni..
tapi sejuk jer kat sini.. nyaman rasa..segar udaranya...



sedap jer hidung aku ni bau daun teh..
ada aroma nya sendiri....






pagi tu..lepas check out n sarapan..
terus carik kilang proses teh boh..
kemahen jenuh nak jumpa..
ngan waze nyer pon tah apa2 tak jumpa2..
dok tanya orang.. ulang2 alik..
rupernya.. kecik giler lorong nak naik bukit ke kilang tu..
dah lah tu..teruk pulak jalan nya.. ngan berlumpur rosak jalan..
macam kiteorang yang tak familiar..
memang tak jumpa ar jalan tu kalau setakat pandang2 jer..
jalan nya bertentengan ngan hotel nova yang besar gabak kat tengah2 tu..
ada lah signboard..tapi aku pon tak ingat kecik ker aku yang tak pandang.. hahaha...
laki aku tu pulak..memang harapkan aku jer lah....
kalau terlepas ke hapa..aku jugak lah yang kena.. nyampah...






sampai tu proses nya dah habes..
jadi..nak tengok dari luar tingkap kaca tu jer lah hado...
sekejap jer kiteorang dalam tu..
sekali lalu jer...
nak mencarik nya kemahen lama..puufftt....



badan aku tak larat sangat nak berjalan banyak sebenarnya..
aku lebih nak duduk2 menikmati.. hahaha..dasar sangat kan..
sedangkan baru 5 bulan...
tapi siyes.. mudah penat sikit la sekarang..

kate nak amik gambar depan board ke hapa.. memang malas lah aku oooii..
malas nak berjalan..
aku nak jalan2 kat ladang teh jer besh..






lepas tu terus gerak turun..
nak gi minum tea pulak...konon nya..
singgah beli sayur tuk umah sikit...
tak beli apa pon...banyak beli makanan jer...







ni singgah apa ke nama tempat ni sungguh aku tak ingat dah...
*update :: ni kat @kaefarm
besh gak lah..
dapat murah2 sayur n buah nya..
ingat nak beli pokok bawak balik..
tapi risau lak pokok2 ni tak sesuai ngan cuaca kat bawah..
mati kang sesia jer membajir duit aku.. hahaha..
jadi nya just beli sayur..
tu pon tak banyak..
sayur ni kan cepat jer layu...
nak beli pon..aku nak kasi sapa la sangat..
nak singgah balik umah ayah aku macam malas.. ngehngehngeh..
jadi beli lebih sikit.. bahagi dua ngan amy jiran sebelah umah...
tu jer lah pon kot aku dok beli...
aku lebih nak berjalan jer..
ko nak shopping2 bagai.. kl tu lagi besh dok... ngeeee...


lepas tu...terus gerak turun dan menyinggah 2-3 tempat lagi..
kot rajin aku cerite lah kat ko eh..

so far.. walaupon singkat..
tapi ok gak lah..
aku ni..asal kan dapat berjalan jer..
lama tak berjalan...
nanti dah sarat.. aku tak tau lah nak berjalan ker dak..
so.. ni ngah ok2 jer ni.. elok lah aku lenjan...
singkat sekejap pon boleeeyyy....

ada gak lah plan nak gi tempat lain..
fared dah janji kata nanti lepas die free2 sikit nak bawak..
kate nya lah..aku tengok kan aja... 
insyaa Allah..
bagi aku.. nak jalan..jalan sekarang..
nanti lepas ni.. beranak.. anak kecik.. aku tak suka nak jalan jauh2..
tak berapa besh.. sebab anak kecik lagi tak paham apa kan..
kene tunggu die besar sikit baru syiok..
tu ikut pengalaman aku dulu ngan dak qaleef..
biler die dah start melasak.. berjalan..
walaupon letih tu lebih..
tapi lagi seronok tengok anak dah boleh menikmati tempat orang kan..
or least.. seronok dapat tido kat hotel.. hahaha...giteewww..
macam qaleef la.. kalau gi hotel..ambooii kemahen seronok tah apa jer..
sampai nak mandi bilik air hotel orang tu pon tak sabau2...agagaga...
anak aku.....

ok lah.. kot rajin aku review hotel aku duduk..
yang aku rasa macam.. kelakau pon ada.. hahaha..
insyaa Allah.. nanti lah yer...















DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG

dengan harga LEBIH MURAH...


DI SINI !!!






+



PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE BAG EPHYRA
:: FREE SKIN BAR EPHYRA 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE KALENDAR 2015 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG


TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE KALENDAR 2015 EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG






PASTIKAN ORIGINAL !!




banyak nya bende FREE..!!!
jangan lepas kan peluang ni tau..
sebab SKIN BAR EPHYRA tu dalam tempoh masa terhad sahaja tau !!!




WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com






13 comments:

Mila Hilas said...

sy ni smpi skrg masih x pegi2 lagi cameron hahaha.kesian kan?

eima said...

sila la berjln puas seblm ade baby kecik ... time ni la bawa qaleef berjlan puas2 nanti die nk kena jg adek die dah ...

Nurzakiah Hanum said...

betsnya

lieyalatif said...

heheehh tiket ngidam tu besar tu aty....camne sibuk pun kene tunaikan kan hehehee dpt naik kejap pun jadi ler...

lieya dah lame tak gi cameron....ade gak hint2 en laki pi jalan sana bawak budak2...

Elly Matin said...

samalah sis...
saya masa preggy Ellysha, setiap weekend g Kundasang Ranau.. Sebab suka sangat tengok view yang sejuk..
tak buat apa2, just suka tengok tempat tu saja...

Aeen said...

macam ain dua kali pregnant..dua2 mengidam nak makan jagung cameron..lepastu nak strawberry shake cameron...heheh...

Nad MamaZN said...

oo teringin teh kt sg palas tu ek? suka pi sana. dah jatuh cinta! sbb cun sgt tmpt dia.. sejuk mata memandang. yg tak best jalan punya kecikkkk, riso berselisih je ngan kete lain..

pasar tu kea farm kan? turun je dr sg palas jumpa pasar tu.

RAFEAHZAHRI said...

Kahkahkah..kemahen!okey dlu i silent reader je..la ni i komen ye..hihi..kite pon suke benau kalau hujung2 mnggu dpt tdoq hotel..mcm penyakit mengade kn?tapi best!xpela kang dh beranak awk xleh jln2..nk tnggu ank besau at least mkn 3 taon kak nonnn..๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Ann Ishak said...

cantik sekarang CH tu ek

Yana MIB said...

kisahnya kemain jauhhhh ngidam..sabo je lerr..

pasni ngidam apa pulak?? bahaha :p

Chekgu Azrine said...

Fuhh...best la bersejuk2 kat ats tu..akk dh dr th 2009 xjejak CH..rindu!!

Liyana said...

tunggu lg 5 tahun la boleh naik hehehe

juicy X said...

ahhhhhhhhh dan dan rasa nak panjat cameron skrg jugak! huuuuu