Tuesday, January 20, 2015

persiapan barang 2nd baby :: bakul rotan




sebenarnya..dah plan nak beli almari jer terus..
almari macam qaleef.. tapi masih lagi survey2....
tapi insyaa Allah.. akan beli sebelum adik baby ni kuar...
sebab aku rasa..ikut pengalaman..
tak rugi pon beli bende2 macam ni..
sebab memang berguna..
sekarang pon barang baby tak tau mana nak letak..
makin hari makin bertambah2..




buat masa ni pakai bakul rotan ni..
ni qaleef punya dulu.. aku sayang sangat bakul ni..
sebab cantik.. heheh..
tapi kecik...tak ley isi banyak...



ni masa awal2 ritu.. masa aku baru jer 2-3 bulan 
baru beli sikit2 baju dari pureen ritu tu..
sekarang.. dah 5 bulan.. dah penuh..!!! dah tak boleh tutup...hahaha
sapa kate aku macam tak teruja ngan adik baby ni..
haaa... sama jer kegilaan aku keterujaan aku macam nak dapat qaleef dulu..
mungkin jarak masa tu kot...2 tahun setengah selepas kelahiran qaleef..
nanti time nak beranak.. qaleef dah 3 tahun lebih pon..lama kaaaann..


kaaaaannn.. aku dah cakap.. dah penuh..
tu pon ada aku letak kat bakul bawah tu pulak..
bakul bawah tu besar.. aku simpan breast pump n barang2 baby qaleef  macam bengkung barut bagai tu..
ada gak tunku.. barut mak nya ni ha.. breast pump..
bakul atas ni.. barang2 baby yang baru..tak kemas..
beli2 aku letak jer dalam tu..

tu yang rasa nak kene beli almari gak tu....
lagi kemas nanti... 
tapi macam biasa lah.. kali ni.. nak beli yang betul2...
nak carik yang praktikal..
kalau ikutkan nak sama jer ngan abang qaleef nyer almari ikea..
tapi tengok gender dulu.. hahahaha...
ada beberapa plan dan buat.. tu nanti2 aku cerite key..

tu jer pon nak cerite..
borak petang...

kesempatan ni nak ucap mekaseh banyak2 pada korang yang hadiahkan aku barang2 untuk baby..
belum apa2 baby dah ada rezki sendiri...alhamdulillah..
aku teruja...
kot lah ada yang nak sponsor aku beranak kat private macam che' ta ker kan..
muwahahahahaha.... 

piaaaapppp..!!! kene penampau...














17 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak aty, wahh bestnya. sheila pun teruja tengok persiapan 2nd baby akak ni.. lawa la bakul rotan ni.. beli mana kak? hehehee

MizzTina said...

comel la kak bakul tu.. dl ada berkenan bakul biasa² je la kt mr,diy, tp kaler lak xde..

eika_jps said...

cantik bakul....kita cakap ja nak bila yang penting tp makin lama makin merepek....apa pun selamat bersalin nanti.....

Nad MamaZN said...

sama la kita... dah 5bulan preknen gak ;)
tapi 1 hapah pun tak beli lg brg2 baby ni huhu..
aty, klu tau pasal pureen warehouse sale tu, update ek! tq :)

Nurzakiah Hanum said...

great

lia ummiirfan said...

wahh..! cantiknya susunan baju-baju baby tu..! :))

ain.ya.nun. said...

Spot pinky winky kat bakul tu. Expecting baby girl ke Aty?

ain.ya.nun. said...

Spot pinky winky kat bakul tu. Expecting baby girl ke Aty?

ROS ANIS RUSLI said...

ada pink2 tu aty..girl ke?moga semuanya dipermudahkan aty!xsabar nk tgk adik qaleef..

eima said...

hehehe tak pe company enFared je la sponsor hihi ...

klu girl nk buat bilik warna pink plak ek .... wahhhhh

Nurulhuda Abdul Latip said...

Mana ada orang tak teruja nak sambut baby kan..Saya dengan beza anak kedua dengan ketiga hampir 6 tahun

ameris said...

wahhh... tak sabar gak nak tunggu adik baby aty.

dorsett pink said...

Bakul ni tak muat nak lrtak semua barang baby. Kena beli banysk2 bakul baru muat. Hehe.. btw, bakul tu sangat lawa

lia said...

melimpah ruah nmpk gayanyer bakul tu nanti by da time baby lahir ;)

Balkidz Hunny said...

wehhhh ko pregnant? tatauuu punnn!
btw, congrats! take care!

e k i n ♥ y u s r i said...

nmpk cam baby girl je kak
hehehe

alhamdulillah sepasang...

marina haryati said...

salam kak..nk tny kat mn bli bakul tu cantik