Monday, January 05, 2015

OhMyShoes :: biler kasut dah tak muat nak di pakai !!





kali ni semua nya awal tuk aku..
ritu awal2 dah kate kene minum air gula..
awal2 lagi.. aku dah kene tukar saiz seluar 
-walaupon aku rasa tak lah besar mana pon pewot aku nih-
dan ni.. belum apa2...
awal2 lagi..saiz kasut aku dah tak muat pulak..!!
awal2 kaki aku dah kembang...
aku mula perasan biler...
kasut flat peberet baru jer aku beli sebelum tau aku pregnan ritu..
dah tak muat..!!!
heraaaaaaaannnnn.....
baru jer masuk 2 bulan.. kasut yang jarang aku pakai tu dah sendat gilersss..
macam kaki aku dah bengkak...
siyes aku heran...

sekarang dah jarang dapat pakai kasut saiz 4 dah..
sejak2 beranak kan qaleef dulu..
kaki yang kembang dulu.. tak kecut2.. hahaha..
saiz 3 langsung dah tak ley ar..
saiz 4 tengok pattern..
sekarang selesa saiz 5...

kasut flat aku cerite tu..saiz 5 aku beli..
lepas 2 bulan mengandung..
sempit langsung tak selesa..
belek2 kaki sendiri..tak nampak pulak bengkak nya...
pelik haaaiihh....

ngadu siap tunjuk kat fared..
kasut dah tak muat..
baru boleh bagi alasan nak beli kasut baru...ngeeeeeee...









3-4 minggu lepas tu aku beli jelly shoes baru...
yang ni aku betul2 terbeli..
gi vendor kedai ni nak beli jacket.. ada pulak kasut ni..
comel...selesa gileeeerrrr.....
tapi flat sangat....
dan ada seluar/dress.. aku tak ley pakai flat...
nanti kain meleret..
kat bahagian kaki cepat kotor..
dan takut was2 bawak solat lepas tu...
haaaa..munasabah sangat alasan nak beli kasut lain tu....

jadi nyaaaaaa......................................aku beli.....









[stoking warna cerah tapi tebal dan tak jarang]




aku beli wedges !!! saiz 6 hokeh...!!
fes time tau aku pakai kasut saiz 6.....fes timeeeeeeee.....

aku tak rasa kaki aku memanjang..
tapi aku rasa kaki aku macam membengkak-kembang kot
saiz 6 ni pon tak lah ngam2.. longgar gak aku pakai..
tapi selesa lah kalau nak di bandingkan saiz yang sebelum ni kan...

beli wedges...sebab aku memang sukaaaaaaaaaa.....

tak sedar diri dah mengandung 4 bulan masa beli ni
tapi sebenarnya.. wedges ni tak lah 'mencerun' tinggi nau..
nama lagi wedges kan...
biasanya tinggi.. tapi flat biler pakai...-ko paham tak-
tu pasal aku suka wedges...stabil sikit

dah nak masuk 5 bulan dah ni pon..
so far selesa jer pakai..
ada satu kasut sneekers wedges tak berapa nak tinggi pon..
tapi aku pakai.. sakit otot montot aku...
terus tak nak pakai..sedangkan sebelum ni kasut tu paling sedap selesa...


dulu masa pregnan kan qaleef..
6 bulan aku berani lagi pakai kasut tumit tinggi 4 inch gi kerje atau gi majlis
tapi sekarang.. memang tak kose sikit...
sebab macam aku cakap tadi la..
belum apa2 kaki aku macam dah bengkak..dah berat dan tak selesa..


mengandung kali ni..
aku lagi double triple kuat berjalan/merayap...
dan aku lagi aktif serta sangat2 lasak..
hal bisnes kerje satu hal lah...
dan biler fared off site.. ada kat umah..
memang ada jer plan aku ngajak die merata..huuuuu....
pernah ajak die nak gi makan pasembor semata kat penang..!!! pheeewww...
ni kalau anak aku biler dah kuar nanti tak gheti duduk dia.. aku redho jer lah...agagaga...


oohh haaa..cerite pasal kasut..
aku ngah plan nak buat built-in rak kasut kat luar umah ni..
rak sekarang dah tak muat...
bukan sebab kasut aku banyak nau pon..
tapi memang rak tu sangat kecik..
kene share ngan abang sado dan abang kecik lagi..
boot keje laki aku jer dah berpasang2..besau lak tu....huuuuu...
plan nya harap dapat buat sebelum beranak..
buat simple2 jer..janji praktikal dan lebih besar..
tu nanti aku cerite kalau ada perkembangan insyaa Allah..





-ngah packing stock untuk yang dah bayar..plastik pos laju tak cukup pulak..!!-


ok.. dah.. ni nak bagitau nih..
sapa2 nak joint penghantaran EPHYRA hari ni...
boleh lah buat payment sebelum pukul 3 yer..
kalau tak..next penghantaran hari rabu dan jumaat..
tak larat lah aku nak gi ngato hari2 sekarang ni..
dah 2 minggu ni aku hari2 nganto sendiri barang..
sebab kan banyak cuti kan..
nak kejar masa kasi barang sampai cepat kat korang semua..
tu minggu ni dah start sekolah..dah takde lah korang nak bercuti kan..
kasi aku pulak lepas ni nak gi bercuti...muwahahahaha...
tunggu lapang2 sikit..tengah2 bulan nanti...insyaa Allah....











 DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG

dengan harga LEBIH MURAH...


DI SINI !!!




dapat kan FREE SKIN BAR [bernilai rm 40]  dan FREE KALENDAR 2015 
dengan PEMBELIAN PACK PREMIUM [30 SACHETS]







PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]
 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE BAG EPHYRA
:: FREE SKIN BAR EPHYRA 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE KALENDAR 2015 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG


TRIAL PACK 10 SACHETS
FREE BAG EPHYRA
FREE BOTOL SHAKER EPHYRA
FREE KALENDAR 2015 EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG


PASTIKAN ORIGINAL !!




WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com



7 comments:

Lynn Hamzah said...

kita pun suka pakai wedges...selesa...

lieyalatif said...

wahhh terbaik laa aty peknen2 pakai wedges....kalo lieya mmg cepat jek kene krem kaki malamnyer...

cepat gak tu aty tukar saiz kasut....haaa mane tau kan jeki dpt girl plak...auwwww....

eima said...

jauh tu beza dari 4 - ke 6 ....
pelik jg kan ... slalu pjg kaki tak berubah yg berubah saiz je .. besar ke gitu je ... hehehhe

rini.borhan said...

cantik kasut yang beli kat vendor butik tu..kita pun suka kasut flat..tapi sejak jatuk retak kaki tu sakit lak pakai yg flat sgt..kena bli kasut yg betul2 comfy cam school design menarik sgt limited tu..huhu..

rini.borhan

dorsett pink said...

selesa ke pakai wedges bila mengandung ni? kan selalu kuar berjalan, tak sakit kaki ke? saya bile preggy memang selesa pakai flat shoe je

Chekgu Azrine said...

Cantik kasut jelly tuh sis ..

nuyui a.k.a miss YUI said...

Cntk sgt kasut tu kak. Comel!