Tuesday, January 06, 2015

Playrooms-WilayahQaleef :: katil ke bangku biru.....




lama sangat tak cerite pasal playrooms::wilayah qaleef ni
sebab takde apa yang berubah pon..
paling2 tak pon.. aku dok kalih2 barang jer..
tapi kalau nak cerite pasal kalih2 tu..memang tak tercerite..
sebab.. aku rasa.. setiap bulan aku mesti dok ubah susun atur bilik ni..mesti !!
kekadang..seminggu aku dok ubah..
sampai mata aku puas hati lah...huhu
tak kose lah pulak setiap kali alih nak tunjuk kan...
ko pon bosan nengok nya...

so far.. tak de sebarang planning nak make-over playrooms ni..
mungkin tunggu qaleef besar sikit kot...
atau tunggu mak ko betul2 gigih..
sebab nak dibandingkan bahagian lain.. kalau nak make over atau tukar kaler bilik ni..
cost lebih tinggi rasa nya...
sebab... asas nya hampir kesemua barang dalam bilik ni adalah kaler biru..!!
jadi.. kalau kate nak tukar tu... banyak gak lah keje kan...
tu nanti2 dulu lah...
tunggu sampai aku yang betul2 bosan.. hahaha...

baru2 ni-tak berapa nak baru..
aku dah alih katil qaleef yang dalam bilik kiteorang tu ke playrooms die
kenapa..??
sebab..sejak aku mengandung ritu
tetibe qaleef tak nak tido atas katil die...!!!
tetibe hokeh...
sedangkan sebelum tu ok jer..tak de masalah..
berbulan2 dah tido kat katil sendiri -tak yah disuruh
tapi sejak aku mengandung tu..
die tak nak..!!
kekadang aku biarkan jer dulu die tido kat katil kiteorang..
lepas dah lena aku alih ke katil die..
tapi tak lama mesti die bangun -samaada nangis2 atau terus naik atas katil kiteorang-
alih2 aku tengok die dah kat kaki aku...
dah kenapa ko kan.....

pembawakan budak kot...ngeeeee...


lama2... dah die tak nak tido kat situ..
masa kiteorang makeover bilik tidur utama tu..
aku decide tuk alih dalam bilik die terus
dan plan buat sesuatu ngan katil die tu....

aku transform kan dari katil menjadi..................................













BANGKU tempat duduk !!!

penghadang tepi tu aku bukak dan simpan tuk pakai lagi nanti2..
letak bantal2 kecik...sebenarnya carik sarung bercorak tapi tak jumpe yang pekenan
ok.. aku sekadar carik kat jusco jew.. 
tu yang tak jumpe banyak pilihan..huhu



simple jer kan... 

bermanfaat gak.. sebab memang tu jadi port lepak qaleef..main.. membaca..tengok video die..
siang2 nak pulak die tido kat situ..
aku pon selalu lepak2 gak kat situ..
buat kerje aku sambil teman qaleef..
kalau tak buat keje pon.. aku dok tido baring kat situ jer lah..








meja aktiviti ni aku letak kat tepi dinding biasanya..
tapi kalau qaleef buat aktiviti.. akan tarik meja ni ke tengah.. lebih selesa..






ni jer aku nak cerite..
pasal katil - bangku
nanti next entry aku update susun atur rak menan dan jugak rak buku die key..
insyaa Allah...

daaaa....




















DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG

dengan harga LEBIH MURAH...


DI SINI !!!






+



PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]
 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE BAG EPHYRA
:: FREE SKIN BAR EPHYRA 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE KALENDAR 2015 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG


TRIAL PACK 10 SACHETS
FREE BAG EPHYRA
FREE BOTOL SHAKER EPHYRA
FREE KALENDAR 2015 EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG






PASTIKAN ORIGINAL !!




banyak nya bende FREE..!!!
jangan lepas kan peluang ni tau..
sebab SKIN BAR EPHYRA tu dalam tempoh masa terhad sahaja tau !!!




WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com





10 comments:

Mek Onie said...

lawanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ^_^

Suffiah zee said...

nice...terusun jeeeee....papan hitam tu li kat ne Toy rus ke

dorsett pink said...

Waahhh.. cantikk nye.. kemas jer.. warna buru, ceria utk qaleef

www.dorsettpink.blogspot.com

MizzTina said...

ehehehe..comel gak buat mcm tu.. aleerrr kak, qaleef sj nk manje² tu, tau nt adik dia kuar dia xleh manje sgt..

NabilaHasyim said...

Kak Aty, cpt update psl rak buku ituuu..
Xsabaq nk tgok yg akak pilih..

Lynn Hamzah said...

kreatif arr...boleh tiruvasi...

rini.borhan said...

kalau dah kretif apepun boleh jadi cantik dan berguna kan aty..hehe..

rini.borhan

eima said...

haaa menarik jugak ....lama dah aku prasan pasal katil kat bilik qaleef tu ... hehheh time masuk sorat kabar lg

Mar Mansor said...

seronok qalef..suasana yang tenang

mama amir said...

kalau kreatif, macam2 bole jadi...^_^