Tuesday, February 10, 2015

Shopping barang keperluan baby - kesukaan !!!




kegemaran sepanjang zaman..shopping..!!! muwahahaha...


sekarang dah laju2 aku lengkapkan keperluan tuk adik baby...
tapi sebenarnya.. aku bukan lah orang yang ada 'masa khusus' untuk shopping barang baby ni..
aku jenis.. rasa nak membeli.. asal ada duit.. aku beli... ngeeeeee..
seawal aku mengandung pon dah sikit2 aku lengkapkan..

so far.. tak banyak pon barang abang qaleef yang aku guna pakai balik..
baju pon.. 90% adalah baju baru..
memang ada simpan lagi..
tapi biler kuarkan balik.. 
tak sampai hati nak kasi kat adik baby...
yang mana betul2 bersih dan cantik jer aku amik tuk guna nanti.
selebih nya aku beli kan baru...
rezki masing2 lah kan..
qaleef dulu dapat semua baru..
adik pon masih di berikan rezki untuk memiliki yang baru..
bukan membazir tau..tapi.. setiap anak tu ada bahagian masing2..
insyaa Allah..
lagi pon.. pakaian qaleef dulu masa baby pon tak banyak aku simpan..
dulu qaleef pakai sampai kepam berbulu2.. pastu aku tak simpan-buang
jadi memang tak banyak..
mitten booties tu banyak..
barut pon banyak...
haaa..yang tu aku guna pakai balik jer..
tu kalau kate nak beli baru semata.. betul membajir tu.. ngehngehngeh...

aku tak tengok pon list keperluan lengkap lagi..
apa yang wajib apa yang tak..
aku cume sediakan bende2 basic..
yang memang tau penting serta keperluan sangat jer..







macam tuala.. semua beli baru jer.. aku memang akan sediakan banyak tuk baby..
qaleef punya dulu.. pakai sampai sekarang..
insyaa Allah nanti ada kesempatan aku cerite lebih pasal ni..


menan baby..saja amik gambar..hahaha.. cuci2 mata..
bukan keperluan langsung pon buat masa ni..
tapi teruje jugak tengok nak beli...mihmihmih..



bahagian ni.. aku beli sikat tuk baby.. ketip kuku...
pin2 bagai tu..tak payah beli... tak guna pon...
qaleef nya dulu ada lagi aku simpan...



detergent..sabun basuh pakaian.. tak beli.. boleh share2 ngan sabun qaleef.
tu kalau nak asing2 jugak tu.. ngada sangat dah tu.. hahaha...
bukan baby ngada.. mak nya ngada2...

LIQUID CLEANER Pureen tu.. memang beli pakai sampai sekarang untuk cuci botol2 air qaleef..
lebih 'selamat'.. memang dari dulu biasa beli tu jer pon..
kat Jusco ni.. rm 11.90 yang refill [pakai botol sedia ada jer]
aku beli sini jer selalu..
tapi kalau kat warehouse pureen tu lagi murah rasanya..tak ingat dah sekarang..

jadi aku akan terus guna tuk adik baby jugak.. 
pasal LIQUID CLEANER tu pon aku akan share gak nanti..
ada pernah orang tanya aku... duluuuuuuuuuuu.... tak terjawap...huhu...






sebenarnya.. saja2 jalan jusco hujung2 minggu..
tak plan nak gi membeli pon..
cume memang ada rasa nak gi beli kain tuala untuk baby..

biler qaleef main kat playarea dekat2 situ..
aku pon beli lah sikit2 keperluan baby..
biasa lah tu konon nak beli sikit.. seratus lebih gak habes...
nak CNY ni kan.. ada sales sikit -tak lah sampai 50%..huuu....
tapi beli jer lah.. nak tunggu ada expo bagai tu tak tau tah biler..
tah2 aku dah terberanak nanti kot baru ada.. 
lagi pon.. nak dekat2 beranak nanti dah nak dekat2 pose-raya
ni pon aku dah pikir pasal persiapan abah sado ngan qaleef dah ni..
takut waktu tu aku dah tak larat nak gi hunting beli bagai..
tu yang mana boleh macam persiapan baby ni.. aku siapkan jer lah awal..
senang kerje ak nanti kan..

aku ni pala otak dok pikir2...
masa raya adik baby mungkin lebih kurang sebulan..
naka pakai baju raya macamane eh..
tak kan nak pakai baju2 biasa jer..tak lawo lah kan..raya2...huhu
tapi tak kan lah pulak sebulan dah nak berkemeja-jeans bagai...
hurrrmm....mula lah ni aku nak survey2 online pulak ni...aahhh sudaaahh...
bahaya tau shopping on9 ni..
nanti mesti terlebih2....haaaiihh...










DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG

dengan harga LEBIH MURAH...


DI SINI !!!










PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG


#free skin bar [sabun] sementara masih ada stock [terhad]




TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE POSTAGE SEMENANJUNG







-bahan2 dalam ephyra dan kelebihan nya-






WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]

EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com










10 comments:

mommychaa said...

hi aty!!!!

bab soping kan kalo dikira aku yang baby 3 ni paling heaven. amboi membeli belah macam takde siang mlm.tapi ku byk beli online saje. muehehehehe.

klik je IG semua ku oder kalo berkenan, agak mahal skit ku simpan duit or bayo depo dlu. :)

eh tgk ko upload gambo clenser tu baru tingat kat umah dah abes. adoiyai! hihihi anyway semoga semua dipermudahkan tau.

miss yu my fren!

Nurulhuda Abdul Latip said...

Semalam kan saya ada ternampak kat fb orang jual baju rompers ala baju melayu, jenis kain cam jenis tshirt tu, just nice la sesuai sangat untuk baby..

e k i n ♥ y u s r i said...

samelah kite
time shopping brg baby tue paling best...hehehe

eima said...

haaaaaaa baju baby tu nanti aku share ..aku ade tertengok kat fb sape tah jumper baju melayu comey sangat wei ... klu aku cari dlm fb aku jumpa nanti aku share dengan hang nooo

Nad MamaZN said...

terujanya nak membeli barang baby... kite tak beli papepun lg huhu... in shaa Allah akhir bulan ni kot.. ksian adik baby, harap dia paham :(

Lin Azlina said...

syoknya tgk brg baby....
tak sabar nk menyoping jugak

jaja_NorLiza said...

Kalau x shopping bukan aty la!! Hai...ai know u...kekeke..teruje kan nk dpt baby baru... :)..nati raya leh kita jupe tayang2 baby kita...aysara dah 6 bln raya ni...hikhik..

dorsett pink said...

Anak no.2 pun memang kene sopink banyak gak kan.. saya nanati untuk anak no.2 nak beli play pen/baby cot sebab anak no.1 tak beli., hehe

Lida Rahim said...

Assalam.. bukan nak wat iklan.
Tapi dah terbaca kat sini terus la bgtao yg sy amek order utk baju melayu rompers tu :)

dari umur 0-12 bln je

minat, leh wasap 016-6602507

fazian batrisyia said...

sediakan awal mmg tak pening hujung2 nanti...tak larat da nak pi jalan membelek segala.