Thursday, February 05, 2015

susun atur/dekorasi Workstation :: simple make-over [ bekas stationery ]








atas meja kerja aku tak banyak barang..
walaupon meja tu luas-panjang
tapi aku memang rimas kalau banyak2 barang atas tu
sebab kat bahagian atas-dinding
dah ada rak yang memang sarat
lagi pon.. aku rasa menggangu ruang kerje biler setiap kali aku mula buat kerje..
tu aku rimas kalau meja tu penuh2 ngan barang tak perlu...

sebelum ni.. atas meja kerja hanya ada table lamp dan 2 bekas stationery
termasuk jugak laptop aku yang memang hampir setiap masa kat situ jer letak nya
lepas tu lama2.. walaupon aku suka lapang macam ni..
tapi tak menarik pulak... tak de dekorasi..
nak letak bunga bagai.. rimas.. hahaha..


jadi.. aku buat idea lain yang lebih menjimatkan-memanfaatkan ruang
dan nak nampak sikit perubahan...
sebab kerap gak lah aku habs kan masa aku kat sini..
jadi.. suka kalau tengok bende2 menarik kan..



BYGEL rail and BYGEL containers dari IKEA




tengok bende tu ko pon dah tau kan apa aku nak buat...
iyeerr.. aku akan tukar dan gantung bekas serta stationery aku kat dinding
bekas tu aku beli kat IKEA Rm2.50 x 3 pcs







ringkas jer kerja nya..

 notice board coklat tu beli kat DAISO.. nanti nak buat make over sikit
masa ni baru jer gantung.. senang nak tampal notis..

tu table lamp pon kalau boleh tak nak letak..
tapi tak boleh..sebab memang aku perlukan..
selalu buat kerje memalam.. memang pakai lampu tu jer...
tapi ada rezki nanti nak beli yang down-light tampal bawah para jer..
lagi jimat ruang.. dan lagi terang tuk buat kerja..





so far.. ni jer lah yang aku ubah-tambah
kalau ko tengok tu.. dah ada 2 kerusi..
lagi satu tu kerusi fared.. die kate die nak ada ruang kerje die sendiri..
jadi aku laci sebelah tu.. dan ruang tu khusus tuk abah sado...
selalu nya kiteorang pon bukan buat kerje pada masa yang sama..
jadi..tak de pon masalah...
kekadang.. time2 aku buat kerje kat situ..
qaleef guna ruang abah nya tu tuk buat keje die jugak..





sebenarnya... meja ni tak lah kemas memanjang.. hahaha..
lagi2 time aku buat kerje...
tapi memang biasa jugak... aku akan terus kemas setiap kali pon..
aku tak ley nak pandang kalau penuh2 barang atas tu..
walaupon lah kate nya meja kerja kaaaaann..

tu nanti kalau beli printer..tak tau mana nak letak...
ngah berkire2 nak beli ni..
tapi tak lah rasa satu keperluan sangat..
tu masih tak beli2...huuuu..
sebab takut kang..tak tau mana nak letak..
nanti lah kalau ada aku update lagi key..


nak kuar nak gi pos barang...
korang sapa2 nak joint penghantaran EPHYRA hari ni boleh lah..
- FREE SKIN BAR EPHYRA SEMENTARA STOCK MASIH ADA !!
tak banyak dah stock sabun yang tinggal..
jadi kalau nak.. laju2 lah wassap aku yer...
lepas ni.. kene beli dah Rm 40 hokeh..
ni ngah free ni.. baik korang rembat laju2 yer....weeeeaaa....







DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG

dengan harga LEBIH MURAH...


DI SINI !!!










PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNGE

- FREE SKIN BAR EPHYRA SEMENTARA STOCK MASIH ADA !!


TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE POSTAGE SEMENANJUNG







-bahan2 dalam ephyra dan kelebihan nya-






WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja]

EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com



13 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

simple2 pon tetap nmpk menarik

Hamelia Hamid said...

kreatif la aty... nampak kemas n simple.. :)

dorsett pink said...

walaupun simple tapi cantik sangat

Fifi Nadhrah said...

kombinasi warna tu.. fifi suke..

eika_jps said...

simple,cntik dan kemas....bestnya klu ikea dekat mau tiap2 malam berusung...

nuyui a.k.a miss YUI said...

Simple tp mmg menarik. Teratur...

GREENJADE said...

simple but nice. kemas jek

printer tu kena tambah para lah nmpk nye Aty..hanging rack gitu..

Sha Nikitasakura said...

Kemas dan cantik

MamaDaniel said...

Kemasnya.....!!

Lampu bawah para tu nak beli kat ikea ek? Senang ke nak pasang... nnti tayang tau.. nak gak lampu terang untuk bilik jahit.. ;)

eima said...

menarik nk tiru sikit utk bakal ruang kerja baru aku

Nadiah Hanum Wahab said...

Lawa pulak warna hijau dinding tu..

mamadhea said...

Salam atie,

nice blog pandai u decor..boleh share ke..frame2 aand benda2 u gantung kt dinding tu u drill or pakai ape ye. Sbb mcm kalau drill mcm byk plak kesan lubang2 kan. TQ

Ummul Azkee said...

suka sgt deco soho ni...taste kite dlm deco lebih kurang..simple..