Wednesday, March 18, 2015

hari ini...qaleef demam



hari ni tak de mud nak update blog..
2 hari lepas pon schedule entry aku dah siap2 buat minggu lepas lagi..
semalam 2 hari aku kat umah tina lepak sana..
ada urusan sebenarnya..
fared lak sepatut nya out station..
tu lah gi shah alam sana..
tapi tetibe fared tak jadi.. 
ok lah kan...tak lah boring sangat die tak de..
tapi minggu ni jew.. pospon ke minggu depan..






2 beradik ni memang rapat
ni lu'lu baru balik skul tak masuk umah terus berlari biler nampak qaleef main kat taman [umah tina]



elok pulak lah dak qaleef demam panas mengejut semalam..
siap cirit birit.. fes time tau tuh kene panas ngan cirit..
tapi sebab dok umah tina..
so die tak meragam sangat sebab ada mami die..ada acu..ada lulu siap..
ni hari ni berdua ngan aku kat umah ni ha..
kemahen die punyer perangai.. menguji...peerrghh..

so far tengok die ok sikit dah...
makan pon ok.. cume perut tak sihat sangat gamak nya..
makan jer cirit..makan jer cirit.. ksian anak aku..
tapi tak teruk dah lah macam semalam..
malam semalam fared amik aku kat umah tina terus gi klinik kat kota kemuning tu..
malam tadi..badan tak panas ni..
ni die ngah tido makan ubat tadi..
tu aku boleh buat keje sikit.. cek akaun bagai..
dan bukak blog..
kalau tak..tak ley nak gerak langsung..
die punyer drama.. kemahen ko..


aku pon pening2 gak ni..tak cukup rehat..
tak cukup tido dan 2 malam..
sebab malam sebelum ni..die panas sangat2 membahang walaupon tido dalam ekon..
semalam baru ok sikit tapi tu pon dok ngadu tengah2 malam bangun -mama..sakit pewot..sakit pewot-
aku kene hadap lah mengurut perut die..
makan nak..lapar agak nya..
tapi lepas makan sakit perut..
minum air garam kene paksa..risau die dehydration lagi teruk nanti..
setiap setengah jam aku kejut paksa minum air kosong..
so.die ok sikit lah...
hari ni plan.. kalau tengok keadaan bertambah teruk..
memang nak bawak gi spital terus..
tapi tengok die ok jer cume ngada2 jer lebih..
tu aku nak tengok lagi kalau die masih cirit birit jap2 lagi..

cuaca panas sangat sekarang..
tu tetibe demam anak aku tu kot..
kesian kat die lah..
aku ni pon dah lalok semacam jer ni..
rasa cam nak demam gak..huhu...
tadi masa baring ngan qaleef lelap kejap..
tapi kejap tu jer lah.. 
teringat nak kene cek barang orang ni ngadu tak sampai2 lagi..
pastu aku dok order2 barang on9 tak bayar2.. hahaha...
baru ley bukak on9 banking buat payment bagai...
bayar bil api astro sekali.. kang tak pasal kene potong bergelap umah aku kang..


ok lah.. nak solat.. nak makan.. nak rehat sebelum qaleef bangun 
kompem tah drama apa lagi die nak buat.. ahahaha..

kesian anak mama..
semoge cepat sembuh yer sayang.. 



dah mula demam masa ni.. kat bilik lu'lu semalam..


hari ni ok sikit.. tak panas..tapi masih cirit birit..
tapi masih ok nak minum sir kosong dan susu..











5 comments:

norlina jusoh said...

arap qaleef cepat sihat k.. patut la tertunggu gak entry aty pasal sambungan rak yg beli SSF aritu xmuncul2 hiiiiii

eima said...

seoga qLEEF CEPAT SEMBUH ... SUSUT LA BDN TU KLU SAKIT PERUT LELAMA TU

eima said...

get well soon qaleef

Sha Nikitasakura said...

Cepat sihat ye Qaleef..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam atie,
sian qaleef
memang sekarang dok musim demam kan3