Friday, March 13, 2015

masa untuk shopping.. nak beli kasut baru..yeaaaaa...




lama aku tak beli kasut..
dok lah aku lenjan jelly shoes beli masa mengandung 4 bulan tu sampai hitam kepam dah..
kat aeon umah aku ni..
tak banyak kedai kasut besh..
ada lah primavera.. tapi time aku gi tu tak de sale pulak..hahaha..
nak beli tuk letak kat kaki jer pon..
tak yah nak mahal2 sangat..lalala...
sebelah nya ada NOSE.. ngah buat clearance stock..
jadi.. balik dari urusan bank ada satu hari tu..
laju2 ajak abah sado pergi..
kali ni die tak kisah..
sebab memang die tengok binik nya kasut dah kepam sangat.. 
kesian gamak nya.. hahaha....

plan nak carik kasut flat jer jugak..
nanti gi check-up KK tak de lah kena marah ngan nurse pakai wedges.. lalala





muka happy masuk kedai nak beli kasut baru..
kat NOSE ni...

tengok kasut aku..kesian kan.. hahaha..
sebenarnya.. sebelum tu aku pakai kasut lain.. wedges..
tapi.. kasut tu jenis bertali2.. susah nak bukak pakai tuk test kasut nanti..
tu tukar memang selalu ada jer dalam kereta..



mula tengok2 kasut
tapi takde yang pekenan...



test sepasang dua.. dah pekenan..tak de saiz pulak.. tu part nyampah..



carik lagi..test lagi..


muka kecewa sebab tak ada yang pekenan


kite terus test wedges jer.. hahaha...ada hati lagi ko kaaaaannn...
alaaaaa... ko tengok jer tinggi tu..cube ko perati.. mana ada tinggi menjungkit pon..
tebal jer lebih tu...



belek2 tengok kat cermin.. macam dah pekenan tu..

amoi SA tu tegur aku.."eeerr.. hakak mengandung kan..boleh meh pakai kasut macam ni..??" 
muka blur2 pandang aku..pelik...
tak percaya aku nak beli wedges tu...

fineee...


terus tak jadi aku beli...


tapi balik ni..teringat2 pulak wedges atas ni.. 
aku bukan boleh..kalau dah pekenan.. kire hukum wajib beli ke atas diri sendiri dah tu...hahaha..

tapi tak banyak pilihan kaler..
teringin pulak nak pakai kasut kaler hijau.. kot ada.. 

tapi abah sado janji hujung minggu ni nak bawak aku gi mall lain carik kasut..
harus lah suka...
laki aku.. biasa bab2 kasut ni.. die cukup kerek ngan aku tau...
tapi dah die janji macam tu..
mesti sebab die kesian kat bini die ni ha..kot lah...

tapi ni crite awal minggu ritu..
semalam kiteorang gi bangi.. aku dok teman laki..
balik singgah the curve nak nyoping kasut..
kat IG tau lah aku dah update..
rembat 3 terus...lalala
alaaa..kasut orang mengandung.. cegitu lah ghoper kan..







dah tak dapat shopping kasut ritu..
aku masuk watsons beli barang lain pulak..



kemahen abah sado..macam paparazi amik gambar..
retis sangat nih... hahaha..

tu ngah belek lipstik tu...
fared ngan anak kat kerusi luar tu..lepak situ sementara aku ngah nyoping...



lama tau aku tak beli make-up nih..
dah tak keje.. dan jarang pulak nak make up sangat sekarang ni..
yang ada pon tak habes2.. jimat sangat nih..
ni baru mud nak shopping mendatang.. tu beli gak lah sikit barang baru..
tambah kaler lipstik ker.. 



kat watsons.. adalah membeli sikit..
barang make-up aku..
toiletries baru.... sekarang dah mud wangi2 balik..
tak macam awal mengandung dulu kaaan..semua nya malas..ahaakkss..

beli sekali anak nya vitamin...
dan shampoo abah sado...
laki aku dok lah merungut rambut die minyak...
aku belikan clear men mentol tu..
dah die melenjan shampoo aku..tak sesuai lah tuk die kot kan..
lepas dah beli kan.. die tanya aku pulak..kenapa beli...
die boleh pakai aku punyer jer setiap kali pon..
dah tu pasal dok merungut rambut berminyak lain macam..
tak sesuai lah tu...aiyaaaaaak....suami...

kalau aku tak beli.. die tak kan beli nya tu..
harap binik ni lah ingat nak beli semua tu tuk dia..
die tau cakap jer..10 kali bebel2 bagitau rambut berminyak2..
soh beli sendiri.. memanjang nye tak...
alasan.. share shampoo ngan aku jer...
bukan tak kisah nak share..
shampoo aku dah tentu sesuai tuk aku kan...
tak sesuai pulak tuk die...dah tu berminyak2...

fared selalu gi beli macam minyak rambut die.. deodorant bagai tu sendiri2..
kat watsons ker guardians ker...
aku soh gi jer tak yah ajak aku teman..
lama ooii die kalau memilih..
beli nyer tu jugak ghoper nya tetiap kali pon..
tapi bab2 toiletteris bagai macam shampoo tu..
memang aku lah yang kene urus belikan jugak.. 
dah pesan banyak kali daaaaaahh..
gi lah beli sekali shampoo khusus tuk lelaki..
nan hado nyer lah die nak beli...
binik ni jugak lah membelikan nya...
bukan merungut ni tau..
ni bukan mengumpat laki... 
abah sado baca ni oooii...hahaha..
tapi tu lah dia laki aku yang sado2 manja..
nak 5 tahun kawen.. tau dah....ahaaakkss....tak sesuwaaaii...


ok lah.... nak kuar ni..
sapa2 nak joint penghantaran barang..ephyra ker..skin bar ker..
hari ni.. boleh lar buat payment sebelum kol 12 ni hokeh..
pas2 solat kang nak gi pos..insyaa Allah..
macam biasalah.. semua2 tu boleh dapat kan harga manja meeoww2 kat ai hokeh..








HARGA SKIN BAR :: RM 39 EXCLUDE POSTAGE
[dapatkan harga lebih murah yer..]






beli bersama EPHYRA PACK PREMIUM 30 SACHETS / TRIAL PACK
POSTAGE ADALAH PERCUMA..!!



DENGAN HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN DI SINI..!!!

LEBIH BERBALOI..!!!!







PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG




TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE POSTAGE SEMENANJUNG
FREE BOTOL SHAKER [SEMENTARA MASIH ADA STOCK]








WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com















11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

shopping time

Ana Solehah DI said...

lama tak jengok sini... macam best jer sopping... hehe

jaja_NorLiza said...

Gaya lama x nyopping kasut cam dah berbulan2...cett..padahal dr 4bln pegnen skang dah 7 bln..baru 3 bulan jer aty
oiii...mmg kaki nyopping nih! Hahaha..
part abah sado ngan shampoo tu...sama sebijik perangai asben ai tau!!... mmg lelaki cegitu! Dorang tak kesah pon..kita ni la yg duk sebok nak carik yg sesuai tuk dia..aduyai mmg manja2 meooooooowww gitu.... :)

eima said...

amboi fared bgs betui rajin snap gambo ko tgh memilih ... yg gambo kat kedai kasut tu aku suka ...kemain muncung comey gile

nayfatimah rasyid said...

tudung ngan beg cantai ;)
beli kat mana tue

syira yaya said...

Tak dpat shopping kasut,brg lain pun boleh..hehe..btw,take care of yourself n your baby too :)

wani ezryl * said...

haha ha a la, baru nk ckp mcm ada paparazi ikut aty pergi shopping :D

Ania said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ania said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Nadiah Hanum Wahab said...

Ehhh...ehhh...kite pon cam dah terberkenan wedges tuuu...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam atie,
gambor2 uols ni macam ada stalker yang dok tangkap he3
koje abah sado kaaaaaaaaa??? :P