Thursday, March 26, 2015

#OOTD :: diskriminasi warna oleh suami











ko tengok anak aku posing...
die memang sekarang.. aku sibuk amik gambar
die mesti nak selit2 gak..tapi posing cegitu ghuper...




magic tak mengandung 7 bulan pakai dress tak nampak perut.. hahaha...
sedangkan saiz s ni...haaa.. nampak sebenarnya badan dan perut aku tak lah besar mana..
walaupon mengandung... ngeee..
nurse KK jer suka lebih2 kate aku terlebih makan.. eceeaahh...
[tapi cer ko tengok dari tepi dan belakang... nanges ooii sebab lebau semacam... hahahaha]
[beli saiz ni sebab pakai lama sampai lepas beranak nanti..]









simple outfit aku gi jemputan kawen kawan baik arwah mak aku kat seremban minggu2 lepas..
yang aku cerite jumaat ritu lagi...
BF dark green dress [butang kat depan]
ngan satin square scarf...

aku bukan pencinta hijau.. gitu2 jer lah..
tapi kalau ko perasan... [kot lah]
aku memang banyak baju kaler hijau..
sebabnya.. 

sebab nyaaaaaaa..


sebab....abah sado sukaaaaa sangat hijau hokeh..
kaler peberet die nih...

setiap kali biler tanya pendapat die nak beli baju.. 
atau apa2 jer lah...langsir ke kasut ker..handbag ke..hapa2 jer..


kalau tunjuk kaler lain selain hijau "sayang.. nak beli dress kaler ni.. ok tak...?? "

abah sado :: "ikut sayang lah.. orang tak tau..orang ok jer "


tu jawapan abah sado..
ala2 kadar jer die menjawap..
kalau bukan kaler hijau aku tunjuk die..


TAPI...!!

cer kalau aku tunjuk yang kaler hijau..
contoh aku nak beli baju2 kaler hijau.. 

"sayang.. cantik tak..dress ni..?" 
sedang kan plain kosong jer pon..
ghoper pon itu jer jugak...

abah sado :: "haaaa... cantik2...hijau die menarik...ok lah ni..beli lah..."

ko tengok..tengok..!!
nampak tak.. obvious hokeh jawapan die..
diskriminasi warna sangat kaaaaaannn...!!!
sedangkan hijau tu jer pon aku tengok nya.. 


aku tau dah tuuuuuuuuuuu...

ni abah sado... [baca..jangan tak mengaku tak perasan hokeh]
nak 5 tahun kawen dah...
dah lama aku perasan dah laki aku ni haaa...

tu kalau aku beli baju.. nak matching2 kan ngan tudung..
laju jer die tolong aku carik kaler hijau..teror lak tu..
tu yang ko tengok outfit aku yang ni..
die yang pilih kan nih..
scarf pon sama.. sedangkan masa pergi beli tudung tu tak bawak pon baju nya..
tapi laju jer die tolong aku pilih kaler sesuai...pheewww... laki aku...


dah aku ni pulak.. 
sebab nak laki aku suka tengok aku pakai...
nak nampak menarik kat mata abah sado..
balik2 hijau jugak lah aku beli..
nampak tak.. solehah sangat kan kan kan... hahahaha..
buat apa2 tuk suami.. walaupon hijau semakin mendominasi almari aku sekarang...huuuuu....
takper... demi mu suami...
harus lah aku nak die suka lebih dari orang lain suka keeeenn.. giteeewww...





posing tepi.. kantoi nampak pewot tak ley cover..agagaga







11 comments:

♥TheOnlyFarah♥ said...

segak la akak.. sekejap je dah 7 bulan yer..=D

♥TheOnlyFarah♥ said...

segak la akak.. sekejap je dah 7 bulan yer..=D

Nurzakiah Hanum said...

comelnya sis

Fiza Rahman said...

Cantik ☺

eima said...

tapi kan aku tgk ko pakai ape pun lawa je ...sbb ko pandai gayakannya .....

Chekgu Azrine said...

cantik apa kaler hijau..nice sngt

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak.. comelnya perut kecil je. hehehe geng qaleef ke? hehehe

jaja_NorLiza said...

Cantik nya aty!! Ok la tu nak gak si fared tu melayan...kalau ty asben akak jwpn "ok" tp mata arah lain..hahhaa

aku eyfaa said...

Cantekk nya mama qaleef nie..seri ibu mengandung..saya silent reader sis..selalu baca setiap entry sis..sampai ada entry yg saya ulang ulang baca..hehe..tq jugak sis approve saya dkt instagram..

Nadiah Hanum Wahab said...

Dah 7 bulan yer? Semoga dipermudahkan semuanya...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam atie,
nooomeeeeiii mak buyung he3