Friday, March 27, 2015

penat nya minggu ni......



 korang baca blog aku minggu ni..
macam ilek2 jer bunyi kan..
tapi tau tak korang..
betapa minggu ni sangat2 memenatkan..
sangat2 pack tuk aku..
yang ko baca tu.. selama seminggu schedule entry jer tu..
aku dah siapkan awal2 dah lama ritu..
ni.. entry ni.. aku update live..[konon nya] hahaha..

penat ooii.. penat sangat..
ni aku online pon sebab nak cek payment customers..
dan buat online bil2 tertunggak.. 
buat order barang baru..
buat payment pada orang..

letih betul aku minggu ni..
dari selasa kuar uruskan insurance kereta..pos barang cam biasa..
rabu gi klang.. menguruskan sesuatu..
singgah umah tina cam biasa..
nak balik tu.. lu'lu nak ikut balik.. hangkut jer lah..
lu'lu tido umah..
sebab tina tak sihat..
waktu tu.. aku dah dapat bayangkan nanti aku ada 2 anak macamane.. hahaha..
jarang lu'lu tu nak ngikut kalau mami die tak de..
tapi ritu.. die yang nak ngekor kiteorang balik..
aku ok jer..
boleh pulak malam tu die batuk teruk.. 
aku ni lah yang tak boleh tido dok mengurut dada die..
masa amik tu pon badan dah dedar2 nak demam sebenarnya dak lu'lu ni..
tapi die ngamuk2 nak ikut.. 
tina pulak dah tak larat sangat sebab tak sihat..
tu.. tak per lah.. aku tolong jagakan lu'lu..
memula ok jer.. malam tu teruk batuk nya..
bagi ubat pon tak jalan.. seb baik lah tak demam..
cume dedar2 jer.. aku risau lah gak kan..
tak ley tido nengok die...
rabak mata aku malam tu.. tak per lah..
aku jaga lu'lu sama macam aku jaga qaleef gak..
bonding kuat.. mungkin sebab die anak susuan aku kan..
tapi aku tak cakap ngan tina pon..
sebab takut die risau lak..

khamis semalam pulak.. subuh2 dah kuar.. ada urusan 'rasmi' kat klang..
urusan mahkamah ko.. huuuu..
tu kalau ada kesempatan aku cerite pengalaman fes time aku kat sana..
tak ley tido malam tu sebab jaga lu'lu..
terus aku siap2 sebelum subuh..
lepas solat subuh terus gerak ke klang..
nak hantar lu'lu gi skul dulu..
nak amik tina pulak nak gi buat rawatan spital lepas aku gi mahkamah tu..hurrmm...
tengahari skul lu'lu kata lu'lu demam..
aku balik amik die bawak gi klinik terus..
cuaca pulak panas giler ya hampun...

sampai umah tina.. dah petang..
malas aku nak balik time2 jammed tu kan..
sebab abah sado takde..
aku tido umah tina jer lagi..
malas nya nak drive balik semalam..
ni pagi tadi pon aku terpakse gak lah kan balik..
laki aku dah balik.. hahaha..
ikut hati nak soh jer laki aku amik aku ngan qaleef kat shah alam tu..haha..
tapi kang tinggal kereta pulak..
satu hal lagi nak pikir nak ngambik kereta nanti..
umah pulak berterabur sebab seminggu dok sibuk urusan luar..
siap cakap kat laki..-sayang jangan teranjat umah tak bekemas- ngeeee...
takut pitam jer laki aku tu masuk2 umah semua lintang pukang kan...

sampai2 umah pagi tadi.. sarapan ngan fared.. 
terus keluar lagi amik stock ephyra kat kl dah habes langsung..
yer lah..orang dapat gaji keeeennn...
rasa macam nak rabak mata aku ni haaa..
dalam kereta dok melayan kastemer wassap..
baru feeling2 nak tido konon nya laki drive.. 
takde maknenyaaaaa...

ni sekarang.. tunggu isya'...
nak solat.. nak tido terus.. menggigil badan ni ha...
makan pon tak selera...sebab letih nau..
teringin nak minum milo..
tapi tak larat aku nak turun dapur membuat nya..
esok pagi jer lah.. hahaha..


ok lah..dah masuk waktu.. solat dulu..



4 comments:

danish aurora said...

kuatnya aty tak pe nanti senang beranak heheh

Ana Solehah DI said...

siannn... letih akak kan!! datang jenjalan cni... :)

nayfatimah rasyid said...

banyak nyer aktiviti mak buyong nie ;)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam atie,
rilek3
jangan pulun sangat mak buyung he3